fbq
ArtikkelitZlatanista tuli elokuvatähti – taas mukana uudessa leffassa
Zlatanista tuli elokuvatähti – taas mukana uudessa leffassa

Ruotsalainen Zlatan Ibrahimović, 41, on lähes kaiken voittanut jalkapallolegenda. Hänet on palkittu 15 kertaa vuoden jalkapalloilijana, minkä lisäksi hän on muun muassa viisinkertainen Italian ja nelinkertainen Ranskan mestari.

Zlatanin Palkintokaapista löytyy myös kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan jakama Puskás-palkinto (vuoden hienoin maali 2013) ja seurajoukkueiden maailmanmestaruus FC Barcelonassa (2010).

Tällä hetkellä hyökkääjä edustaa AC Milania Italian liigassa Serie A:ssa, jossa hänen palkkansa on noin kaksi miljoonaa euroa.

Nurmikentältä valkokankaalle

Vaikka Zlatanilla ei olekaan rahasta puutetta, viime aikoina hän on alkanut tehdä elokuvia. Suomessa sai ensi-iltansa toukokuussa 2022 elokuva Minä, Zlatan, joka perustuu kukkopäisen pelaajan elämäkertaan. 

Lue myös: Minä, Zlatan jää harmaaksi kolmen tähden draamaksi

Elokuva kertoo siitä, kuinka balkanilaisen maahanmuuttajaperheen pojasta kasvaa yksi Ruotsin parhaimmista ja menestyneimmistä jalkapalloilijoista. Nuorta Zlatania näytellyt Granit Rushiti palkittiin parhaan miespääosan Guldbagge-palkinnolla.

Minä, Zlatan on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Netflix-debyytti

Viime marraskuussa Zlatan tähditti Netflixin animoitua Jalkapalloelokuvaa. Nuoret futisfanit auttavat idoleitaan saamaan takaisin voimansa ja kykynsä, jotka pahat tiedemiehet ovat anastaneet.

Zlatanin lisäksi elokuvassa ovat mukana naisten jalkapallon kaksinkertainen maailmanmestari, yhdysvaltalainen Megan Rapione ja humoristisista kappaleistaan tuttu laulaja Weird ”Al” Yankovic.

Lue myös: Zlatan esiintyy Asterix ja Obelix -leffassa

Zlatanin viimeisin elokuva on Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa, jossa hän näyttelee roomalaissotilas Antivirusta. Elokuvan suomenkielisessä versiossa Zlatania dubbaa Tim Sparv, Suomen jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien entinen kapteeni.

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa elokuvateattereissa.

18.03.2023 16:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Elokuvien levittjät

Seuraa meitä somessa