Kaupallinen yhteistyö: Fiorissimo

Juhlien aika tuntuu olevan toukokuu. Ihana, raikas ja aurinkoinen kuukausi niin sanotusti ennen kesää.

Juuri tulimme vaimon kanssa Italiasta treenilomalta ja olihan se mahtavaa istuutua valmiiseen ruokapöytään kokonaisen viikon ajan. Meille oli katettu sapuskat kolme kertaa päivässä ja hyvin kasvispainotteisesti. Sehän ei meikäläistä haitannut, sillä nuo kasvikset ovatkin olleet isommassa roolissa tässä viime ajat. Illallisilla oli tarjolla niin roseviiniä, valkkaria kuin punkkuakin, mutta itse olen enemmän kuplivan ystävä.

Siinäpä tuli idea ruokajuomaksi äitienpäiväpöytään. Kasvispainotteinen menu, mutta prosecco ruokajuomaksi. Monestihan cava on tunnettu ja suosittu kuohuviini Suomessa, mutta juuri Italiassa ollessamme proseccoa meille tarjottiin ravintoloissa ja baareissa, joten se tuli viikon aikana tutuksi.

Fiorissimo Prosecco hyppäsi raikkaan ja aurinkoisen etikettinsä puolesta esille Alkon hyllyltä. Kaunis kuvioitu pullo oli erittäin edustava vaimoa juhlistamaan, joten valinta oli ulkoasun puolesta hyvin helppo. Vähän viettelevä, mutta silti tyylikäs pullo sopi kuin nenä päähän aika klassiseen kattaukseen.

Meillä oli valkosipulietanat alkuruokana ja pääruoaksi kukkakaalisosekeitto. Fiorissimo Prosecco oli loistava! Ihanan kevyt ja sopivan kuiva. Huomasimme jälkiruokakakun tullessa pöytään sen sopivan myös keveytensä puolesta ihanan suklaisen kakun kaveriksi. Käytännössä siis aivan koko menu sai kaverikseen tämän ihanan prosecco-kuoharin.

Meidän 18-vuotias innostui sitten vielä illan saatossa katsomaan Selviytyjiä ja otti pullosta ”jämät” poppareiden kanssa. Pakko sanoa, että ei olisi voinut paremmin sopia, sillä molemmat tuotteet korostivat toistensa aromeja.

Epäilen, että meidän neidin ylioppilasjuhlien juoma on tämän myötä löytynyt! Ei tarvita laajaa kirjoa eri lajeja, vaan voidaan yhdellä hyvällä kuoharilla mennä juhlat läpi, koska juoma on niin monikäyttöinen.

Kommentit

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!