Nyt kun vappu on tuloillaan ja jengi miettii, millä kuohuvalla bileet saisi käyntiin, niin mulla on tarjota teille vakavasti otettava vinkki. Tässä on täydellinen kuohuviini arkeen ja juhlaan!

Alkuun olin hiukan skeptinen kun sain Viinilinnalta testiin Fiorissimon kuohuviinin. Tämä epäluuloisuus johtuu siitä, että minun skumppakokeilut rajoittuvat lähinnä cavaan, jota on tullut hörpittyä juhlatilaisuuksissa, kun en ole muutakaan keksinyt. Mielestäni pirskeissä tärkein ominaisuus skumpalla on se, että kuinka lujaa korkki poksahtaa pullon suusta ulos. Tämä ominaisuus toki tekee kuohuviinistä hankalan juoda. Meinaan runsas hapokkuus tekee juomisesta itsestään vaikeata.

Edellä mainitut elementit ovat löytyneet Alkon halvimmista skumpista. Alle kympillä on löytynyt poksautteluun sopivia tuotteita. Olen vain havainnut, että näissä halvimmissa tuotteissa on myös laadullisia eroja. Osa on maistunut tympeän ”kirpeältä” ja ”katkeralta”. En ole mikään ammattilainen käyttämään näitä makutermejä, mutta suoraan sanottuna osa on maistunut epämiellyttävältä.

Valmistauduin makutestiin laittamalla viinit jääkaappiin muutamaa tuntia ennen maistelua, jotta skumppa olisi viileää juotaessa. Pulloa avatessani halusin testata, kuinka lujaa saan korkin lentämään. Ja sehän lensi! Pieni varoituksen sana, kannattaa varoa, ettei naama tai kattolamput ole lentoradan edessä.

Kaadoin juomaa lasiin itselleni ja vaimolleni. Pieni jännityksen kihelmöinti vatsassa hörppäsin juomaa ja huomasin, että sehän ei olekaan kitkerän kuivaa, vaan oikeasti oikein miellyttävän makuista juoda. Sama juttu vaimollani. Hän kehui tuotteen makua.

Makua on hyvin hankala kuvailla, jos ei ole vihkiytynyt asialle. Yritän nyt kuitenkin avata tätä Fiorissimon Prosecco Extra Dryn makumaailmaa kansan kielellä teille.

Juoma ei ole mitenkään liian kuivaa, vaan siinä on sokeria kuitenkin sen verran, että sopii melko monelle suulle. Kuplia on sopivasti. Olen törmännyt sellaisiinkin kuohujuomiin, missä on kuplia häiritsevän paljon. Tässä Fiorissimon Proseccossa on kuplabalanssi kunnossa.

Monelle lienee kuitenkin tärkeintä maku? Tässä kyseisessä tuotteessa makumaailma on kunnossa! Kuohuviini maistuu erittäin raikkaalle ja voisin kuvitella, että tämä juoma on erittäin monikäyttöinen. Menee siis aperitiivina, maljana ja ruuan kanssa.

Itse lähtisin tarjoilemaan salaattien, kala- ja äyriäisruokien kylkeen. Ja nyt kun vappu on ihan huulilla, tämä juoma sopii täydellisesti vappukarkeloihin.

Fiorissimon Prosecco Extra Dry on saatavilla Alkosta 0,75 litran ja 0,2 litran pulloissa. Hinta ei päätä huimaa. Isompi pottu maksaa 11,49 e ja pienempään pääsee 3,98 e panostuksella kiinni. Kuten jo alkuun totesin, alle kympillä saa kuohuviiniä. Mutta pienellä budjetin ruuvauksella voit saada myös laadukkaan, hyvän ja maittavan kuohuviinin mukaasi.

Suosittelen!

Tekaisin muuten myös letut tällä kyseisellä tuotteella. Kuohuviini antaa lettuihin kivan pitsireunuksen ja ilmeisesti jotain makuakin, koska vanhin lapsistamme sanoi, että ”parhaat letut, mitä hän on ikinä maistanut”.

Itse totean tähän loppuun vielä, että vaikka tämä on kaupallinen yhteistyö, niin huonoa en kehu, vaikka olisi kuinka kaupallinen. Mutta tämä tuote on ehdottomasti rahansa arvoinen ja kannattaa kokeilla, mikäli haluatte kuohuviiniltä rahoillenne vastinetta.

Lettuohje:

3 kananmunaa

4 dl maitoa tai vettä

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria (ei sokeria, jos tekee myös suolaisia lettuja)

2 dl Prosecco Fiorissimoa

2 rkl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita

juoksevaa margariinia tai voita paistamiseen

Lisätietoa tuotteesta löytyy Alkon sivuilta ja Viinilinnasta.

Sampo

Kommentit

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!