Positiivista stressiä on mahtava saada elämään! Varsinkin, kun se ilmenee uuden rakennusprojektin merkeissä!

Kirjoitinkin alkukesästä, kuinka me suunnitellaan uutta kotia Ylläkselle. Nyt hanke on nytkähtänyt merkittävästi etiäpäin, kun pohjankaivuutyöt on aloitettu ja talo rupeaa fyysisestikin nousemaan ylös jalustoistaan.

Minua on peloteltu kodinrakennushommilla paljon. Useat tuttuni ovat kertoneet, että ovat tarvinneet lähestulkoon sairauslomaa kodinrakennusprojektin jälkeen. Itse en ole ollut asiasta huolissani, koska minua tämmöisiltä vaivoilta suojelee parikin asiaa.

Suurin ehkä on se, että en osaa rakentaa itse! Tämän takia olen valinnut ns. ”avaimet käteen”-vaihtoehdon. Tiedostan kyllä rajallisuuteni timpurihommissa ja siksi kaikki nikkarointi on siis ulkoistettu ammattilaisille. Uskon, että tämmöinen työnjako on myös minulle kaikista halvin vaihtoehto.

Tällainen siitä tulee

Kun kerron ihmisille, että olemme rakentamassa uutta kotia, yleisin kysymys on, “kuinka monta neliotä siihen tulee”. Minua on huvittanut tuo kysymys, koska onko talon rakentaminen jonkinlainen statussymboli tai röyhentelyn väline? Rakennetaanko taloja nykyään sen takia, että saadaan näyttää kavereille tai naapurille, että teinpäs hienomman töllin kuin sinulla on?

Tuollainen egoistinen ajattelutapa on hauska. Olen havainnut, että moni on ”yllättynyt”,, kun vastaan että meille tulee 130-nelilöinen talo hiukan syrjempään ja en ole rakentamassa mitään itselleni ylisuurta kelolinnaa tai palatsia. Haluamme meille sopivan kokoisen luukun, missä voidaan viettää normaalia elämää.

Millainen on sitten unelmien koti?

Jokaisella yksilöllä on omat tarpeensa ja omat näkemyksensä unelmien kodista. Minun mielestä kukaan ei voi tuomita toisten ihmisten valintoja rakennuspaikan tai sisustuksen suhteen. Toki kritisoida voi, ja lähestulkoon kaikki tekevät niin. Sekin on huvittavaa, koska meillä kaikilla on erilaiset mieltymykset. Minä tykkään, että näen ikkunasta kauas. Siksi halusin valita tontin sellaiselta paikalta, että näen myös kauas, kun katson ulos. Minulle kodissa tärkeimpiä elementtejä ovat rauhallinen sauna, toimiva keittiö ja viihtyisä makkari. Pidän myös takkatulen loimusta, joten luonnollisesti haluan omasta mielestäni hienon takan. Arjen luksusta aion hankkia kotiimme laittamalla ulkoporeammeen.

No! Tästäpä ne valinnat sitten alkavat! Meillä on paljon asioita päätettävänä. Keittiö, hanat, vessanpöntöt ja niin edespäin. Saapas nähdä, mitä kaikkea jännää tähän projektiin mahtuu!

Sampo

Kommentit

  • Seija väätäinen 26.7.2019 19:57

    Hyvä sampo niin sitä pitää rakenna semmoinen talo joka on juuri sinulle sopiva. Miksi pitää olla öky talo kysyn vaan

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!