Tänään oli sellainen olo, että tekee mieli risottoa. Googlasin netistä ohjeita ja Valion sivuilta löysin katkarapu-sahramirisotto ohjeen. Ohje vaikutti kohtuullisen helpolta ja hyvältä! No, testasin sen ja kerron nyt vaihe vaiheelta miten sen tein!

Ensinnäkin tarvitset seuraavat tuotteet

  • 300g pakaste katkarapuja
  • 8 dl vettä
  • 1 1/2 kanaliemikuutiota
  • 2 sipulia
  • 2 rkl Valio juoksevaa Oivariinia (Kun on Valion sivu niin varmaan siksi suosii tätä)
  • 4 Dl risottoriisiä
  • 1/2-1 pss sahramia (0.5g)
  • 1 1/2dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rasia kylmäsavu tuorejuustoa
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • sitruuna tai lime lohkoja

Ensin nakkasin katkaravut sulamaan lävikköön

Sitten laitoin kanaliemen kiehumaana ja hakkasin samalla sipulit silpuksi!

Tämän jälkeen etin sopevan pannun missä kuullotin riisin, sipulin ja sahramin

Kun riisi ja sipulit alkoivat olemaan valmiita niin lisäsin 3dl tuota kanavettä, annoin imeytyä ja aina kun riisi imi nesteen niin lisäilin desin parin annoksina kattilan tyhjäksi.

Kun neste on imeytynyt niin riisin pitäisi olla semmoista sopivan kiinteää. Ei liian löysää missään nimessä. Oikeaoppisessa risotossa on purutuntumaa. Lisäsin kanaliemen jälkeen valkoviinin!

Valkoviinin jälkeen viskasin seuraksi tuorejuuston!

Kun viinit ja savulohet on sekoittuneet riisiin ja koostumus on oikea niin homma pois levyltä ja sen jälkeen katkaravut ja mintut sekaan! Enää ei saa keittää!

Tältä se lopputulos sitten näytti! Minun mielestä pakaste katkaravut on hiukan kumimaisia ja mielestäni tuossa oli nyt hiukan maut jotenkin epäbalanssissa. En tiedä johtuiko ohjeesta vai mistä mutta tein niinkuin käskettiin! Hapokkuus iski läpi ja maku oli hiukan valju. Mut kaikin puolin ihan hyvää arkimättöä ja vaihtelua ruokapöytään! Helppo tehdä ja kohtuullisen hintainen.

Pisteet 3/5 vaimolta

Pisteet 2/5 multa

Pisteet 3/5 tyäreltä

Voin suositella, mutta ei missään tapauksessa mikään juhlaruoka

Linkki alkuperäiseen ohjeeseen tästä

Linkki täydelliseen poronkäristykseen

 

Kommentit

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!