Oletko koskaan miettinyt, että teetkö työssäsi juuri sitä mistä olet aina unelmoinut? Onko perhetilanteesi just sellainen kuin haluat? Entä sinä itse? Oletko siinä sielun ja ruumiin voimissasi millaisena itsesi haluat nähdä? Jos vastasit ei, niin eipä kait mitään hätää. Voisin veikata että suurin osa ihmisiä on jossakin määrin epätyytyväisiä, johonkin elämän osa-alueensa. Ainakin mie olen ollut.

Mikä sitten estää olemasta juuri sellainen kuvajainen, kuin sinä itse haluat? Ennen kuin jatkan tekstiä ja sie teet minusta hurahtaneen diagnoosia, haluan sanoa että kirjoitan tätä täysissä ruumiin ja sielun voimissa. En ala opettamaan tai kertomaan elämän salaisuuksia tai sen tarkoituksia. En itsekkään näihin kaikkiin kysymyksiin ole vielä vastauksia löytänyt.

Yhden asian voin kuitenkin sanoa. Se ei välttämättä ole totuus, vaan pieni arvaus miten täällä homma monesti rullaa. Minusta tuntuu että 99% ihmisistä unelmoi aina enemmästä. Se voi olla raha, keho, työ tai vaikkapa parisuhde. Unelmointihan ei ole pahasta. Päinvastoin, tässä maailmassa ilman unelmointia on aika hankala mitään saavuttaa. Monesti tämän unelmoinnin tekee haastavaksi ”muut ihmiset”. Kun kerrot unelmastasi jollekkin niin monesti sieltä tulee vastauksena varoituksia, miten asiat voivat epäonnistua tai jopa tuhota nykyisen illuusiosi omasta elämästä. Toiset kertovat kuinka mahdotonta on saavuttaa elintason nostoa ja kolmannet huutavat, että on väärin tehdä asioita toisin koska vaikka ”sukusi tai esi-isäsi ovat aina tehneet näin.”

Mie veikkaan että suurin muutosvastarinta lähtee pelosta. Ja näiden neuvojien pelkona voi olla, että sinä onnistut siinä missä he ovat epäonnistuneet. Eihän se toki aina näin ole mutta valitettavan useasti kyllä. Aika harvoin olen kuullut kannustuksen ääniä kun vaikkapa tuttavani on kertonut kaveripiirissään, että hän haluaa alkaa täysipäiväiseksi bloggaajaksi, elää ulkomailla ja tehdä elantoa sillä. Varoituksia ja epäilyksiä paljon enemmän. Tottahan se on että kaikkeen liittyy riski epäonnistua. Se on todennäköisesti jopa suurempi vaihtoehto kuin onnistuminen. Mut mitä sitten?

Haluanko elää elämää, jossa kaikki on varmaa? Menen töihin 8.00 ja lähden sieltä klo.16.00. Palkka tulee kaksi kertaa kuussa ja tiedän selviäväni kuluistani koska olen elämäni siihen mitoittanut.  Vuoden kohokohta on neljän viikon kesäloma, jolloin vihdoin saan siimaa. Se siima on perheloma Alanyassa all inclusive hotellissa. Tämän lisäksi loman rentouttavin hetki on joka iltainen viininlipittely ulkona parvekkeella, jolloin todella tunnen itseni vapaaksi, vaikka jokin sisälläni sanoo, ” haluan tehdä jotain muuta. Haluan olla kitaristi ja kiertää maailmaa. Jonka samaan aikaan järki ja ympäristö tyrmää”.

Tämmöisen sellinkö sitä itselleen rakensi?

Mie en missään tapauksessa halua ketään näillä sanoilla loukata. Vastaava kuvaus voi olla joillekkin se unelmien täyttymys, mutta entäpä sitten kun se ei ole sitä. Siitä ulospääsy voikin olla hiukan haastavampi ja siinä ei paljoa voi muuta tehdä kuin uskoa itseensä ja mentävä eteenpäin. Oli se kuinka murskaavaa tai uudistavaa tahansa.

Mut mitäpä sitten kun saavutat jonkin tavoitteesi? Menee jonkin aikaa ja olet taas tyytymätön. Pitää saada enemmän. Tämä on kyllä melkoinen ralli ja miten tästä nyt terve ihminen täysissä järjissä ulos pääsisi?

Että semmonen ajatuskupla tällä kertaa =)

Mut eipä siinä! Valoa ja voimaa!

Blogejani voit lukea Baana-Sivustolta

Sampo

Kommentoi

Kommentit

 • Ulla Vaattovaara 4.8.2018 16:55

  Olen niin täysin samaa mieltä kanssasi.
  Ihmiset joko pelkäävät epäonnistumista tai sitä, mitä muuta sanovat, jos tekevät jotain muuta kuin “normalia” hommaansa. Nautin sinun juttujesi lukemisesta. Ja no kielestäsi, olemmehan molemmat siltä pois, eli mieheni on Vaattojärveltä ja mie Rovaniemeltä. Nyt asumme Hollolassa.

 • Maggie62 4.8.2018 17:06

  Näiden kysymysten parissa tulee vietettyä aikaa täälläkin.. ehkä joku päivä rohkaistuu ja on se mitä on ja tekee sitä mitä haluaa! 🙂

 • Pirkko Kylmämaa 4.8.2018 17:34

  Hienoa Sampo ku taas oot täällä jutustelemassa. Oliki jo ikävä.

 • Sari Vento 4.8.2018 18:01

  Hyppää vaan Sampo pois siitä oravanpyörästä ja rupea tekemään unelmistasi totta, elämä on niin lyhyt täällä maan päällä että anna aikaa Jumalalle, itsellesi ja perheellesi, kyllä Jumala kantaa teitä! Siunausta sinulle!

 • Mella 4.8.2018 18:07

  Eläkkeellä elän unelmaani. Nyt pari kuukautta täällä Bosniassa ja sitten kotona iltapäivät ekaluokkalaisen tyttärenpojan kanssa. Lämpöä ja rakkautta sopivassa suhteessa.

 • Anne Pyykkönen 4.8.2018 18:22

  Olet hyvä juurikin sellaisena kuin olet… Älä muuta itseäsi.

 • Paula Raappana 4.8.2018 18:47

  Valoa ja voimaa ja kuten edesmennyt Elsa Äkäslompolo sanoi aina “rauhaa ja rakkautta”

 • Salli 4.8.2018 20:22

  Tuo elämäki joskus päättyyja pääsee eläkkeelle. Tulot ei kylläkään päätä huimaa jos ei ne ole liioin huimannu työaikanakaan mutta nyt nautin jokapäivastä kun ei tartte lähteä aamulla minnekkään jos ei ite halua. Kyllä se Sampo sullaki helpottaa ajattelet että jokainen työpäivä joka jää taskse lähentää eläkkeelle pääsyä. Se oli minun motto ja nyt sitä sitten nautitaan elämästä.

 • Tarja 4.8.2018 21:52

  Minua ei kiinnosta pätkääkään mitä muut minusta ajattelevat. Elän omaa elämääni. Siihen eivät kuulu negatiiviset ihmiset. Otan toki lähimmäiseni huomioon. Mutta elämässä tärkeintä on terveys. Sen olen kokenut monen kautta. Menetyksiä on ollut. Olen ehkä ihan tyytyväinen elämääni. Pahemminkin voisi mennä. Näin jatketaan. Kateellisista en piittaa. Kun on sinut itsensä kanssa,on sinut myös elämänsä kanssa. Jos naapuri lähtee reissuun toivotan hyvää matkaa !

 • Tiina Pekkanen 4.8.2018 21:59

  Suurimman osan allekirjoitan. Mutta kun vakavat sairaudet iskevät melko nuorena. Niin en unelmoi rahasta tms. Ainoa tavoitteeni on pyrkiä pitämään itseni positiivisena ja toimintakykyinen. Ihan tavallisesta arjesta unelmoin.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!