Viime viikolla oli se päivä, kun meidän talopaketti saapui! Sitä ennen pohja oli valettu, sähköt ja vedet vedetty. Siinäpä se, mitä tiedän talomme valmistumisesta. Täytyy kyllä sanoa, että en olisi uskonut, kuinka vaivatonta tämä ”talon rakentaminen” on ollut tähän asti. Kop kop…

Mulle oli alusta asti selvää, etten pysty tekemään itse mitään rakennuksella. Syitä on ajanpuute ja se, etten osaa rakentaa yhtään. Voisin väittää, että jos mie olisin työmaalla jotain sokkelia väsäämässä, niin virheiden korjaamiseen menisi triplana se ”säästin kun itse tein”.

Tämän takia me päädyttiin avaimet käteen -ratkaisuun. Aivan turha lähteä leikkimään kirvesmiestä, kun ei osaa edes tapettia vetää seinään ilman, että se menisi kuplille tai vinoon.

Rakennusprojekti voi olla koettelemus

Tämä uusi oma koti on minulle ensimmäinen laatuaan. Olen toki yksin asunut jo alta kaksikymppisestä asti ja Mintun kanssa meillä on yhteinen oma koti Tampereella. Vuosien varrella olen kadehtien katsellut, kun kaverit ovat rakentaneet omakotitaloja perheilleen ja tehneet sellaisen pesäkolon, kun ovat halunneet. Sivusta seuranneena olen havainnut yhden tärkeän asian. Rakennusprojekti voi olla parisuhteelle ja ihmismielelle melkoinen koettelemus. Varsinkin, kun aika on kortilla ja kaikki asiat eivät mene niin kuin alun perin on suunniteltu.

Mietiskelin mielessäni aluksi, että voisihan sitä jotain pientä näprätä rakennuksella ja sitä kautta säästää kustannuksissa. Sitten, kun aloin miettimään oikeasti, että miltä tuntuu tulla työpäivän jälkeen kotiin ja siellä on vastassa aina jokin puolivalmis homma. Esimerkiksi nyt vaikka keittiön kasaaminen tai saunan lauteiden laittaminen. Monelle helppo duuni, mutta mulle todella vaikea.

En missään nimessä halunnut, että mulle olisi tullut talosta sellainen työleiri fiilis. En halunnut, että tapeltaisiin vaimon kanssa tekemättömistä töistä. Hell no! Parempi saada kerralla valmista kuin esittää nohevaa raksamiestä.

Loppujen lopuksi aika, mikä palaisi nikkarointiin, olisi kallimpaa aikaa kuin se, että saan käyttää sen luovaan prosessiin. Eli töihin. Monihan pitää työnä sellaista, mitä tehdään käsillä ja saadaan näkyvää aikaiseksi. Minun työ on enemmän visioida kaupan tulevaisuutta, tehdä suunnitelmia ja tehdä tämmöistä aineetonta työtä.

Sampo

Kommentit

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!