Viime viikolla tuli piipahdettua Berliinissä! Pieni irtautuminen arjesta tuli tarpeeseen, koska mielestäni arki tappaa jännityksen parisuhteesta.

Suurin osa ajastammehan on pääosin arkea ja meilläkin siitä arjen yhdessäolosta nautitaan pääsääntöisesti. Olen kuitenkin huomannut, kun vietät myös työaikasi puolisosi kanssa, jutut alkavat hyvin pian pyöriä pelkästään lapsissa, töissä ja kaikessa sellaisessa, mikä aiheuttaa enemmän stressiä kuin hyvinvointia. Meilläkin keskustellaan monesti hyvinkin kiivaasti näkemyseroista. Oli ne asiat sitten työ- tai perheliitännäisiä.

Tämmöiset arjen miniärsytykset pitemmän ajan kuluessa tuovat suhteeseen sellaisen tylsähkön ankean viban. Ainakin minusta.

Kumppanista on hyvä saada kiksit

Mie kaipaan suhteeltani myös jännitystä ja kahden oloa. Sellaista fiilistä, mitä suhteessa oli, kun alettiin seurustelemaan. Muistatko itse sen fiiliksen, kun puolisosi aiheutti sinussa mahan pohjassa perhosia? Minä muistan ja haluan myös muistuttaa puolisoani, että olen muutakin kuin isä ja aviomies.

Olen havainnut, että monesti suhteissa ajaudutaan kierteeseen, jossa arkea hoidetaan tosi hyvin kotona, mutta kiksit haetaan sitten kaveriporukan kanssa Lapin-lomilta tai jollain muulla tavalla. Omalle kohdalleni toivoisin, että saisin suhteessa kiksit kumppanini kanssa. Mitä ne sitten ikinä ovatkin!

Vaimoni vietti syntymäpäiväänsä reissumme aikana ja minulle oli jäänyt päähän soimaan hänen kommenttinsa: ”Minun syntymäpäiväni muistuttaa normaalia arkipäivää.”

Tuo kommentti sai minut pysähtymään. Olenko todellakin laiminlyönyt hänelle merkittäviä päiviä? Kyllä olen. Muistan, kun alkuaikoina tapailtiin ja vaimollani oli merkkipäivä, niin kyllä minä silloin panostin yllätyksellisyyteen ja koetin tehdä parhaani, jotta tekisin hyvän vaikutuksen häneen. Olenko ruvennut pitämään suhdetta itsestäänselvyytenä?

Tästä ajatuksesta kimpaantuneena päätin, että nyt hänen synttärinsä ei tule olemaan perinteinen kermakakkusynttäri, vaan panostan hänen huomioimiseen hiukan enemmän.

Aamiaisyllätys ja lillumista

Varasin meille lennot Berliiniin ja rupesin tsekkaamaan hienoja hotelleja. Löysin netistä hienon hotellin, jossa ovat aikaansa viettäneet Guns N’ Roses, Aerosmith ja monet muut isot tähdet. Buukkasin sieltä huoneen ja pyysin, että rakentavat syntymäpäivän aamulle hienon aamupalan kukkineen, skumppineen ja kakkuineen.

Kylkeen askartelin kortin, jossa kerroin, kuinka paljon vaimoni minulle merkitsee ja annoin lahjaksi aikaa meille hänen valitsemallaan tyylillä. Ollaan aiemminkin käyty Berliinissä ja Minttu rakasti VabaliSpa-kylpylää, joten arvelin, että hän haluaa siellä rentoutua päivän. Ja sinnehän Minttu halusikin mennä.

Päivän lillumisen jälkeen menimme hotellille ja siellä Minttua odotti puolentoista tunnin hieronta ja rentoutumishetki. Se osui oikeaan kohtaan. Tämän kaiken päätteeksi mentiin ulos syömään läheiseen italialaiseen ravintolaan. Meillä oli oikein mukava romanttinen illallinen ja puhuttiin kaikesta muusta kuin lapsista ja töistä. Mikä parasta, Minttu sanoi, että kokonaisuudessaan hän vietti elämänsä parhaan syntymäpäivän. Se lämmitti mieltäni ja uskon hänen myös tarkoittaneen sitä.

Vaikka kaikki tuo kuulostaakin korkealentoiselta, tärkeintä meille oli yhteinen keskeytymätön aika. Saatiin keskittyä koko päivä toisiimme, ilman muiden ihmisten häirintää. Ja se oli tärkeintä.

Tämän takia mie suosittelenkin kaikille parisuhteessa oleville pientä parisuhderetriittiä sellaiseen ympäristöön, missä voitte keskittyä toisiinne. Haluamallanne tavalla. Se tekee hyvää ja auttaa jaksamaan myös arjessa.

Reissusta voi lukea tarkemmin tuoreimmasta Seiskasta!

Terveisin,

Sampo

Kommentit

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!