Olen jo pitkään tuntenut oloni hyvin väsyneeksi. Se on ilmennyt aloitekyvyn puutteena, vetämättömänä olona ja sosiaalisten tilanteiden kammona.

Ajattelin, että se on normaalia väsymystä ja varmasti menee ohi, kun vain pääsen lataamaan akut kunnolla. Olen pitänyt kesälomani tammikuussa jo viimeisen kolmen vuoden ajan ja joulukuun viimeiset viikot tuntuivat siksi elämäni pisimmiltä.

Laskin vain päiviä, että pääsen pois kaikesta hälinästä ja vilskeestä. Viimeisten viikkojen aikana olen tehnyt useita mainosvideoita, tv-esiintymisiä, esiintymisiä ja tämän päälle ”normaali elämän” työt, harrastukset ja perhe.

Pääsimme Jamaikan-matkan aluksi lentokoneen ohjaamoon Mintun kanssa.

Väsyminen ja yhteisen ajan puute alkoi näkymään myös parisuhteessa. Ollaan perheenä vietetty aikaa viimeisen vuoden aikana paljon, mutta vaimon kanssa kahden ei ole saatu olla. Kun pelkkää arkea rullaa kuukaudesta toiseen, niin rupeaa nuo aihealueet jutustelussakin olemaan kohtuullinen kuivakkaa, puhumattakaan muusta kuivakkuudesta.

Havaitsin myös, että vaikka ei me vaimon kanssa keskenään tapeltu, ei sitä intohimoa myöskään ollut muissakaan hommissa.

Huijaus New Yorkissa

Vihdoin ja viimein kauan odotettu lomalle lähtö koitti. Meillä oli lento Helsingistä New Yorkiin, ja saavuttuamme New Yorkiin jatkoimme matkaa siitä Montego Bayhin, Jamaikalle.

Matka itsessään oli kohtuullisen pitkä. Toista vuorokautta samoilla silmillä ja haisevissa pieruverkkaissa oleskelu ei parisuhdefiilistä nostattanut. Eikä tunnelma noussut myöskään siitä, kun JFK:n lentokentältä bongattu kyyti osoittautui huijaukseksi ja 2,7 kilometrin hotellimatkalle kertyi hintaa 140 taalaa. Olo oli kuin raiskattu. Matkan ehdottomasti hienoin hetki koettiin, kun päästiin lentokoneohjaamoon nousun ajaksi! Se oli semmoinen kerran elämässä -kokemus!

Jamaikalle päästyämme meidät kuljetettiin resorttiimme, jonka olimme varanneet Bookingista. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut viisasta ottaa hieman rauhallisempi hotelli. Tässä kohteessa musiikki soi taukoamatta aamusta iltaan ja porukka on enemmän ja vähemmän bilefiiliksissä. Itse resortti on todella miellyttävä. Ruokaa ja juomaa saa 24/7 niin paljon kuin haluaa ja alueelta löytyvät kaikki mahdolliset aktiviteetit mitä vain haluaa harrastaa.

Nukkumista luvan kanssa

Olin asettanut itselleni tavoitteeksi urheilla, syödä ja levätä mahdollisimman paljon. Tavoite on täyttynyt kohtuullisen hienosti. Toki syöminen ja lepääminen on näytellyt suurinta osaa lomaani. Ensimmäisen yön unisaldo oli messevät 15h. Toisena yönä meni 14h ja siitä tunnin tiputteluina menty alaspäin. Nyt ei enää mene kuin kymmenen tuntia yössä ja parin tunnin päikkärit päivällä.

Todella hienoa, että uni kulkee ja nukkumista saa harrastaa oikein luvan kanssa. Jäin vain tuossa itsekseni pohtimaan, että mahtaakohan minulla olla orastava uupumus päällä? Se nimittäin tulee salakavalasti päälle ja ei ole mikään helppo huomata. Oireet kyllä passaavat ja tämä tolkuton väsymys tukee teoriaa.

No, oli miten oli. Nyt koitan nauttia jäljellä olevasta ajasta ja keksiä jotain muutakin aktiviteettia kuin nukkuminen.

Sampo

Kommentit

 • Toppa Housu 18.1.2019 14:34

  Vertaatko etenki tämmöisenä ajankohtana lievää kiskurihintaa ja kusetetuksi joutumista RAISKAUKSEEN? Vedä hyvä ihminen oikeita lääkkeitä tai lopeta tämmöisten kirjottelu sosiaaliseen mediaan.

 • Seppo 18.1.2019 21:24

  Eiköhän sun kannattas pikku hiljaa vetäytyä julkisuudesta ja keskittyä vaan siihen kauppiashommaan.!! Alkaa kyllästyttämään nää sun blokis ja julkisuudessa olo!😈jos ei kauppa käy muuten ni vaihda alaa!!!

 • Kristiina 18.1.2019 22:00

  Todella mautonta verrata taksin huijaamaksi joutumista raiskauskokemukseen. Aivan törkeä kommentti!

 • Raiskaus on eri asia 19.1.2019 11:36

  Ihan oikeasti. Raiskaus on erittäin vakava rikos, joka johtaa uhrinsa vakavaan kriisiin. En lähtisi missään nimessä vertaamaan mitään rip-off taksimatkaa raiskaukseen. Maksoit liikaa, huonolla tuurilla se vaikuttaa vain lomabudjettiin ja tulee pahamieli. Harvemmin tarviset siihen kriisiapua ja psykologin käyntejä.

 • Miksu Niemi 19.1.2019 15:00

  Ettäs kehtaat puhua tuollein, “Olo oli kuin raiskattu.” Vähättelet siis seksuaalista väkivaltaa ja uhrien kokemuksia, vertaamalla raiskausta ja turistihuijausta keskenään. Häpeä! Olen aina ajatellut, että olet huomionkipeä juntti, mutta nyt riittää. Pyydä anteeksi tai poistu julkisuudesta.

 • Muori 31.1.2019 14:17

  Hohhhoijaa. Pakkoko teän mielensäpahoittajien on lukea noita juttuja, jos ei ymmärrä mitä toinen tarkottaa. Vertauskuvia o tässä maassa aina käytetty. Eläkää vaikka ommaa elämää. Antaa poan tienata, ettei velat kaaju koko kansan maksettavaksi.

 • Kaisa 31.1.2019 14:26

  Ei tainnut Sampo kyllä liiemmin ajatella tuota heittoaan nyt. Luulen että jokainen raiskattu tuntee, että huijatut 140 on yhdentekevää.

 • Merja Tolvanen 31.1.2019 22:13

  Välillä on hyvä ottaa ja lähteä, vaikkakin nukkumaan. Itse ollessani pienyrittäjä, lähdettiin mieheni kanssa Kolille kahdeksi päiväksi ja tarkoitus oli vaeltaa ja tutustua tarkemmin maisemiin ja jutustella vähän tulevista ja menneistäkin. No, reissu meni suurimmaksi osaksi nukkuessa ja syödessä…. Palattuamme reissusta pistin elämän järjestykseen ja lopetin itseni repisiminen joka paikkaan ja opettelin sanomaan myös joskus EI! Näin kolmen vuoden jälkeen ja palkkatöihin palattuani, elämä hymyilee. Yritys pyörii ja voi hyvin, meillä on pieni kahvila/catering yritys ja meitä osakkaita on kolme. Meistä kaksi on muualla töissä ja yksi hoitaa päivittäistä kahvila toimintaa. Oli meillä vähön aikaa ravintolakin mutta kyseinen ala on todella raastavaa ja kilpailu kovaa joten kun kaikki kolme oltiin loppuun palamassa lopetimme toiminnan ja hyvä näin. Kaikki on nyt paremmin kuin hyvin ja jokainen meistä voi paremmin kuin koskaan. Tsemppiä kevääseen muistakaa levätä ja ottaa kahden keskistä aikaa ennen kuin se myöhäistä.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!