Kuulun ruumiinrakenteeltani sellaiseen ihmisryhmään, jolle ei yksinkertaisesti mikään vaateriepu tai vaateparsi sovi päälle. Joko vaatteet kiristävät, ahdistavat tai muuten vain tuntuvat epämukavilta. Jalan muotokin on geneettisen virheen takia muotoutunut muistuttamaan enemmän hobitin jalkaa kuin homo sapiens -rodun jalkaa.

Millainen ruumiinrakenteeni sitten on? Olen 163 senttiä pitkä ja painan 78 kiloa. Rakenteeltani olen kohtuullisen raamikas, ruumiin pituuteen nähden. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että kaikki farkut ovat aina lahkeista liian pitkät tai vyötäröltä kapeat. Ainoastaan teettämällä saat oikean mittaiset housut.

No entäs paidat? Sama laulu. Jotta saat istuvan paidan, joudut valitsemaan L-koon ja se tarkoittaa että hihat ovat minulle liian pitkät.

Nykyäänhän vaatteiden sovittaminen on luksusta. Toista se oli 15 kiloa painavampana. Silloin kaikki vaatteet myös mielestäni näyttivät päälläni karmealta. Ei ole mikään ihme, että tässä tarvitsee keski-iän kynnyksellä terapiaa, kun katselet itseäsi sovituskopin peilistä ja koetat ahtautua siihen farkkukokoon, joka oli vielä pari vuotta sitten sopiva.

Mielessäsi ajattelet, että ne on ne aasialaiset mitat varmaan, jotka tekevät housuista ahtaat. Peilikuva tosin paljastaa totuuden. Olet vain lihonut. No näkemästäsi traumatisoituneena haluat päällesi jotain sellaisesta vaatetta, joka verhoaa kroppasi ja peittää kaikki inhottavimmat kohtasi. Tässä kohtaa valikoituu luontevasti paidaksi huppari ja housuiksi verkkarit, trikoot tai jotkut mahdollisimman joustavat ja venyvät housut. Kauhean värikästäkään ei viitsisi päälleen tuossa mielentilassa vetää. Siksi vaatetuksen värimaailma mukailee tummaa goottia. Siinäpä sitä.

Nyt varmaan ymmärrätte, miksi kaikki eivät pidä shoppailusta. Se tuo omasta itsestään esille kaikki ne epäkohdat, joita vihaat ja häpeät itsessäsi. Eikö niin? No näin mie asian olin uskotellut itselleni ja näin myös elänyt. Vaatekauppaan meno on ollut minulle yksi vastenmielisimmistä asioista koskaan.

Minttu taannoin kertoi minulle, että oli sopinut tapaamisen erään huippustylistin kanssa ja aikoi hänen avustuksellaan freesata omaa pukeutumistaan. Minua rupesi tämä asia kiinnostamaan kovasti, koska olen tuosta pukeutumisongelmasta kärsinyt aina.

No, itse palaveri kahvilassa oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Sain pikaluennon eri vartalomalleista, vaatemalleista, ihokontrasteista ja ties vaikka mistä. Sohvi Nyman vaikutti erittäin asiaansa vihkiytyneeltä ammattilaiselta. Hänen puheistaan jopa minulle tuli fiilis, että saattaisin vielä löytää omalle ruumiinrakenteelleni sopivaa puettavaa. Eikä sen tarvitse olla yhtään tyyriimpää kuin aiemminkaan. Pääasia on, että ymmärtää, minkä tyyppinen ja värinen vaate tuo parhaat puolet esiin, ja vastaavasti peittää niitä huonoimpia.

Tällä myyntipuheella hyppäsin stylistin käsittelyyn ja siitä tarinaa seuraavassa postauksessa!

Kommentit

 • Henriika Hyry 3.5.2019 19:19

  Tunteeni vaateliikkeitä kohtaan ovat hyvin samanlaiset kuin sinullakin.
  Odotan innolla tekniikan kehittyvän niin pitkälle että rättikaupat kohta muuttuvat enemmänkin sovituskopeiksi, joka mittaa ostajan ja sitten vaan tulee räkillinen vaatteita minkä pitäisi sopia. Ostamiseen kuuluu myös vaatteiden muokkaaminen asiakkaan mittoihin ja toimitus lähinpään pakettipisteeseen. (korjauksien tekeminen saattaa kestää)

 • Kirsi I. 3.5.2019 23:38

  Mahtavaa, mielenkiinnolla jään odottamaan tulosta. Pääsen sitten omalle puolisolle kertomaan myös pukeutumisvinkkejä. Hyvin ymmärrän lyhyen ihmisen ongelmat kun itsekin pääsen aina housuostosten jälkeen lyhentämään lahkeita – onneksi on ompelukone sentään.

 • Tuire Smolsky 4.5.2019 01:38

  No sul o näköjöön ihan suht samat ongelmat ku mulla, mä vaan oon 155 cm lyhyt ja mahaaki löytyy, eti siinä sit sopivia vaatteita, no ehkä lastenosastolta… 😂 Enkä pysty kuntoilee ku on noita tauteja pesiytyny 🙄Musta väri on paras 🖤, mut oikeestaan en väreistä niin piittaa muutenkaan. Eli musta, harmaa ja valkonen 👍 Mut sanontahan menee et mustissa kulkevilla on niin värikäs mielikuvitus, ettei ne värejä vaatteisiin kaipaa, tai jotain sinnepäin 🤔 Tsemppiä stylistin kanssa, kiva nähdä lopputulos 👍👍😊

 • Mauno Tyrväkäinen 6.5.2019 17:36

  Mukavia / pukevia ja sopivia vaatteita ei sulle varmaan tahdo löytyä, mutta rouva sulla on aivan ihana !

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!