Enpä olisi uskonut, mitä kaikkea tämä uusi elämäntapa tuo tullessaan. Kulunut vuosi on ollut muutosten vuosi. Ruokavalio on muuttunut, kuntoilu on tullut elämääni ja nyt viimeisimpänä itsensä kehittämisharjoituksena olen alkanut tekemään kylmäaltistuksia ja hengitysharjoituksia.

Ruokavalio ja kuntoilu on auttanut minua fyysisesti, mutta tuo henkinen puoli on ollut melkoisen haastava saada hallintaan. Minähän aloitin viime syksynä ADHD-lääkityksen, josta oli todella paljon apua minulle alkuun, mutta huomasin siinäkin olevan haittapuolia.

Kiinnostuinkin ajatuksesta, että onko mieltä mahdollista hallita. Sieltähän ne kaikki ahdistukset, olotilat, hermostuneisuudet, tunteet ja sun muut saavat alkunsa. Kuluneen kevään aikana kaverini sai minut puhuttua ympäri ja aloin harjoittelemaan hengitysharjoituksia. Huomasinkin pian, että ne toimivat minulle kohtuullisen hyvin. Innostuin aiheesta niin paljon, että toukokuussa kävin Islannissa Wim Hofin seminaarissa kuuntelemassa hänen juttujaan ja siellä hän puhui kylmäaltistuksista.

Kaikki suihkut jääkylmiä

Seminaaripäivän aikana kuuntelijat vetivät hengitystreenin, jonka jälkeen porukka pääsi testaamaan kylmäaltistusta. Kaksi minuuttia jäävesialtaassa. Altistuksen jälkeen minulle tuli jännän rauhallinen olo. En ollut tuommoista oloa kokenut hetkeen. Aivan kuin kaikki ajatukset päässäni olisivat pysähtyneet.

Tuosta päivästä on jo puolitoista kuukautta ja olen vetänyt sen jälkeen kaikki suihkussa käyntini kylmällä vedellä. Olen siedättänyt itseäni kylmiin vesiin, uinut jäämeressä, ollut 10 minuuttia jääaltaassa ja tulokset ovat uskomattomia.

Kevään jälkeen olen lopettanut ADHD-lääkitykseni ja kaikki muutkin siihen ominaisuuteen liittyvät lääkkeet. Uni kulkee nykyään huomattavan paljon paremmin ja osaan nykyään myös keskittyä todella hyvin. Olen innostunut hyvinvoinnin tutkimisesta niin paljon, että ilmottauduin mm. personal trainer -kurssille ja olen osallistumassa kuuden päivän hengitysretriittiin marraskuun lopulla. Tuon retriitin vetää Wim Hof ja se pidetään Thaimaassa.

Tavallista arkea

Elämäni on muuttunut myös rytmiltään täysin erilaiseksi kuin se oli ennen. Olen tältä erää luopunut lähes kokonaan puhekeikoistani, turhista kissanristiäisistä ja oikeastaan kaikista sellaisista asioista, jotka olen kokenut kuormittaviksi. Tämän voitetun ajan olen siirtänyt kaupalla työskentelyyn ja siellä olenkin paljon tehnyt keittiövuoroja ja touhunnut normaaleja kaupan askareita. Nämä hommat ovat sopineet nyt minulle tosi hyvin.

Elän siis kohtuullisen “tylsää” arkielämää ja nautin siitä.

Herään aamulla viiden-kuuden välillä, käyn aamukävelyllä ja menen seitsemäksi kaupalle töihin. Siinä sitten touhuilen iltaan asti ja päivistä riippuen saatan käydä kesken päivän punttisalilla tai treeneissä ja illalla käyn koiran kanssa lenkillä, jonka jälkeen vietän aikaani tyttäreni kanssa. Haastetta elämään on tuonut vaimoni poissaolo, kun hän on ollut Suurin pudottaja -kuvauksissa.

Toki tulihan tässä otettua hiukan ylimääräistä homman nokaretta ja me alettiin talon rakennuspuuhiin. Sekin on uusi vaihe elämässä. Päästään pois tästä kaupan välittömästä läheisyydestä, joka toivon mukaan tuo tasaisuutta elämään. Tietysti asuntolaina tuo jännitystä, mutta sehän on vain maallista.

Tämmöistä tänne tällä kertaa! Kaikki hyvin! Ei sen ihmeempää!

Kommentit

 • Tiina 3.7.2019 08:18

  Tämä ”tylsä” arki on meille taviksille kovin tuttua elämää siittä nauttii kun on tasapainossa itsensä kanssa.sinä näytät olevan hyvään suuntaan sitä kohti menossa👍🏼Onnittelut sisukkuudesta💪🏼

  • ADD vammainen 6.7.2019 12:02

   Hienoa, että olosi paranee. Vähän tosin kuulostaa kyllä siltä, että väärä diagnoosi ollut alunperin. ADHD oireet kun ei meditaatiolla parane…

 • Minna Mikkola 3.7.2019 12:18

  Tosi hienoa että olet noin motivoitunut uuteen elämän tyyliin. Tuolla asenteella pääset varmasti siihen, mitä olet tavoittanut. Vau. Hyvää kesän jatkoa sinulle ja perheellesi. T.Minna 😊👍

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!