Kun voitin Selviytyjät tittelin niin siinä tuli kaupan päälle myös rahallista hyvää kolmekymmentä tuhatta euroa. Se on todella iso summa myös minulle. Törmäsin kuitenkin aika moneen kommenttiin, jossa minua kritisoitiin että teen mainostempausta tai muuten toimin itsekkäistä syistä lahjoitusta antaessani. No joo..tavallaan totta mutta tavallaan ei. Haluankin nyt kertoa että miksi näin tein.

Hiukan pohjustuksena joudun vähän avaamaan myös omia taustojani. Mulla oli lapsuuden haave olla näyttelijä tai rokkistara. Ne unelmat eivät aikanaan toteutuneet. Firman myötä olen saanut toteuttaa monia lapsuuden haaveita ja olen nauttinut tästä tiestä tosi paljon. Vaikka ei tämä mitään aina olekaan. Vaikeudet firmani kanssa kuitenkin mahdollisti tämän unelman. En muuten olisi uskaltanut lähteä myymään itseäni.

Meillä on ollut semmoinen tilanne että en ole maksanut Jounin Kauppa Oy:n kautta itselleni osinkoja kymmeneen vuoteen. Alkuvuosina ei maksettu edes palkkaa. Nytkin olen sieltä nostanut pienempää palkkaa kuin moni minun rivityöntekijä. Mieleni on kuitenkin halunnut enemmän toimeentuloa ja siksi olen tehnyt kauhean paljon esiintymisiä ja muuta työtä kaupan sivussa, josta olen laskuttanut toiminimeni kautta. No typerä kun olin niin tietysti siittä napsahti sitten jäätävät mätkyt ja ei se mulle ylläri ollut mut omaa tyhmyyttään tein niin. Tämän lisäksi kun isäni kuoli niin sain kohtuullisen isot perintöverot. Jouduin näitä veroja vastaan ottamaan lainaa satatonnia.

No joo! Mennääs asiaan! Oishan se ollut kiva tietty lyhentää vaikka lainaa näillä voittorahoilla ja näin mie ensin ajattelinkin. Mut voiton ja voitto maksun välillä oli vajaa vuosi aikaa. Tällä välin pohdin reissua ja mitä siitä loppujen lopuksi sain.

Koen että olen etuoikeutettu että olen saanut toteuttaa unelmiani päästessäni Selviytyjiin. Sain olla mukana tekemässä televisiota, sain osallistua huikeaan seikkailuun ja vieläpä voitin sen. Nämä asiat ovat mulle paljon arvokkaampia kuin eurot jotka voitin, koska mulla on mahdollisuus tehdä työn kautta tili jolla maksan velkani ja elämiseni. Nämä eurot voivat taas toisaalta mahdollistaa jonkun muun unelman ja sitä kautta pelastaa minun tyyppisiä nuoria.

Se että annoin voittorahani pois ei ole mitään tekemistä taivaspaikan ostamisen kanssa. Hyvän kiertämisen kanssa on. Uskon energioihin ja haluan välittää hyvää energiaa.

Mut joo! Tämän aiheen käyminen on minun osalta loppuun käsitelty.

Tsekkaa tätä klikkaamalla Hopen Toivon päivä kamppis!

 

Sampo

Kommentoi

Kommentit

 • marjaliisa hakkarainen 23.5.2018 12:30

  Olet rohkea sampo!

 • Riikka 23.5.2018 12:41

  En ollut missään vaiheessa ajatellut että lahjoitus olisi joku mainoskikka tai muu. Muutenkin oikea mies voitti vaikka olisin ollut tosi tyytyväinen kenen tahansa voittoon kärkikolmikosta. Aivan mielettömän Hienoa ajatella nuoria tässä kohtaa. Itse olen köyhä ja poika on teini-iässä. Kun katson ympärilleni niin kaikki on mahdollista hyvässä ja huonossa. Huonossa jopa liian lähellä nykyään. Toisilla on hyvä sydän ja toisilla ei. Sinulla on. “Hyvä antaa vähästään ja paha ei anna paljostakaan.”

 • Paula 23.5.2018 13:27

  Hyvä Sampo. Tuli mieleeni näistä arvosteluista vanha sanonta. Ei se niin kummonenkaan tarvi olla, että pystyy toista arvosteleen. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi täältä hämeestä.

 • Tiku & Taku 23.5.2018 14:12

  Mutta kyllähän sä saat verovähennystä kun annat rahaa hyväntekeväisyyteen. Miksi et maininnut sitä? Muutenkin sitä tietoisuutta olisi hyvä laajentaa vai mitä?

  • sampokaulanen 23.5.2018 16:32

   🙄

 • Marketta Teräväinen 23.5.2018 15:17

  Minua jäi vaivaamaan selviytyjien ruokapuoli. Alkujaksossa voittona kisasssa oli kalaverkko!? Minä hihkuin kotisohvalla, ei hätiä mitiä, tuolla tavaralla taataan gurmeeta joka päivään! Yhden kerran näin rantavedessä verkon heittoharjoituksia. Eikä yhtään hiilloskalaa tai yleensäkään ei edes mainittu sanaa kala. Avaahan vielä tuota ruokapuolta yhdellä jutulla. Minä kalalla kasvaneena tahtoisin ymmärtää, kun kalaahan siellä todistettavasti on otettavaksi, miksi edes Helmenkalastaja ei näyttänyt taitojaan?

  • sampokaulanen 23.5.2018 16:32

   Ei sillä verkolla saanut mitään!

 • Marko Uskelin 23.5.2018 19:53

  Tsempit taasen. Pitäskö alkaa kadulla kyselemään mihkä ihmiset rahansa tänään meinaa laittaa…..

 • Kenttälä Maritta 23.5.2018 20:17

  Lappilainen sanoo noin,mie olen niin ylpeä sinusta! Älä anna periksi,sulla on järki päässä ja ihana vaimo

 • Kaija 23.5.2018 21:25

  Ihan hieno juttu toi lahjoittaminen, ainahan kateelliset haukkuvat ja kritisoivat, mutta näinhän se on, koirat haukkuu ja karavaani kulkee, ja minä ainakin toivon että tästä tulisi mainonnallista hyötyäkin, en ole kateellinen, kiitos kauniista eleestä

 • Pekka Manninen 23.5.2018 21:52

  Sul on mun luonto! Hienoa!

 • Teuvo Toivanen 24.5.2018 18:50

  Olisin toivonut sen tytön voittavan koko kisan, sillä hän todella oli nokkela joka kisailussa, rohkea nainen. Mutta kyllä Sampo oli voittajasuosikkini myös aika ajoin kisaa seuratessa.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!