Vihdoin ja viimein Juhana äänestettiin ulos. Multa on jo useita viikkoja kyselty että miksei me äänestetä Juhanaa ulos kisoista? Vastaus ei ole niin yksinkertainen. Ensinnäkin Selviytyjissä mitään ei voi pitää itsestään selvyytenä. Ei liittoja, ei sopimuksia ei mitään. Koskemattomuus kisat ja amuletit tuovat myös omia käänteitä peliin.

Mulla oli pitkään sellainen pelko että Juhanalla olisi ollut koskemattomuus amuletti. Meillä meni muutama kierros kun yritettiin pluffata amulettia ulos Juhanalta. En tiedä olisiko hän amulettia käyttänyt missään kohtaa jos hänellä sitä olisi ollut. No, sitä on turha spekuloida.

Miksi useat kisaajat halusivat  Juhanan ulos kisoista?

Tämä analyysi on pelkästään minun teoriaa. En voi yleistää että asiat olisivat näin. Kirjoitan kuitenkin olettamuksen puolesta, koska olen monen kisaajan kanssa tätä asiaa puitu.

Juhana on pitänyt itseään vaarallisena kisaajana. Hän sanoi yhdessä haastattelussa että “James & Hän voittaisivat koskemattomuudet vuoron perään ja siksi he joutuivat silmätikuksi”. Osittain pitää paikkaansa. James lähti tuosta syystä. En missään tapauksessa aliarvioi Juhanan fyysisyyttä. Hän on sitkeä, voimakas ja älykäs ihminen. Mutta silti mielestäni meillä jokaisella olisi ollut mahdollisuus voittaa hänet fyysisissä tai älyllisissä kisoissa. Hän ei siis ollut mielestämme pelillinen uhka.

Juonittelun puolelta näin jälkikäteen ajateltuna Juhanaa oli myös helppo lukea läpi. Ehkäpä liiankin helppo. Itse ajattelin hänen peliliikkeitään liian monimutkaisesti ja siksi en päässyt jyvälle että mitä hän haluaa. Juhana hämmensi pakkaa viimeiseen asti. Hän oli se joka kyräili jopa minuuttia ennen heimoneuvostoa. Muistan kerran kun Kimmo hermostui että “hän ei Juhana rakas jaksa kyräillä enempää”. Katja sanoikin hyvin että tuntui kun Juhanalla olisi ollut kalenteri näitä tapaamisia varten.

Asiaan! Minun mielestäni Juhanan peli kaatui hänen sosiaalisiin taitoihin ihmisten kanssa. Vaikka hän on hyvä puhumaan ja älykäs kaveri kaikin puolin, niin häneltä puuttuu tietynlainen nöyryys. Juhana osaa kertoa osaamisensa, ehkäpä liiankin hyvin. Itsekehu ärsyttää ihmisiä pitemmän päälle. Päälle painaminen ärsyttää myöskin. Juhana halusi koko ajan hallita tilanteita ja kertoa että miten peliä pitäisi pelata. Tämä ärsytti ihmisiä.

Ihmisiä ärsytti myös Juhanan itsekkyys. Kun ruokaa jaettiin niin Juhana halusi olla monesti ensimmäisenä ottamassa sapuskaa. Kun banaaneja jaettiin, Juhana otti isoimman. Jos olit sytyttämässä tulta niin Juhana tuli kertomaan et miten homma hoidetaan paremmin. Itsekkyys tuli esille myös huutokauppa tehtävässä. Juhana ei olisi ottanut heimon etua viimeisessä huudossa missä valittavana oli hamppari ateria tai kaksi pussia ruokaa heimolle.

Mie voisin lyödä pääni pantiksi että Juhanan kohtaloksi kävi hänen ärsyttävyys leirissä. Ei niinkään ylivoimaiset peli strategiat tai ylivoimainen suoritus tehtävissä. Veikkaan että Juhana ei allekirjoita tätä väitettä koska hän ei mielestäni havaitse näitä vikoja itsessään. Mutta eihän nuo välttämättä vikoja olekkaan! Joskus toivoisin itseltäkin enemmän röyhkeyttä mutta luonne ei vain anna periksi. Mielummin jaan sapuskat ensin muille kuin otan itse ensimmäisenä.

Juhana! Kaikesta huolimatta! Ei me sinua koulukiusattu. Ei vain jaksettu enempää. =) Peace and love! Kehumisen kerho oli huippu juttu! Suosittelen kaikille

Viidakko terkuin

Sampo

Linkki edelliseen Selviytyjä blogiin tästä!

Kommentoi

Kommentit

 • Lea 15.4.2018 22:05

  Voin vain kuvitella, kuinka rasittava Juhana on ollut teille siellä leirissä, kun täällä ruudun ääressäkin hänen säätämiseensä meinas hikeentyä! Kanssasi monesta asiasta samaa mieltä!

 • Marko Uskelin 15.4.2018 22:08

  Hyvin kirjailtu 🙂👍

 • Anneli-fani 15.4.2018 22:19

  Voi että, miten onnelliseksi tulin, kun äänestys oli selvä! Nimenomaan tuo päsmäröinti ja itsekkyys heijastui Juhanan toimista. Näin katsojan näkökulmasta tärkeimpiä selviytyjän ominaisuksia ovat hyvät sosiaaliset taidot ja kyky tulla vaikeissa olosuhteissa toimeen kaikkien kanssa. Juhana tämän näytti unohtavan, mutta hermostui ja otti itseensä aina, kun kaikki ei sujunut hänen suunnitelmiensa mukaan. Hyvää viihdettähän siitä toki sai 😀 Mietittiinkin kotisohvalla, että onkohan Juhanan kisassapysyminen käsikirjoitettu homma 😀

 • Sanna 15.4.2018 23:02

  No lopultakin! Annan anteeksi Jameksen pudottaminen.

 • Mirja 15.4.2018 23:05

  Ihan oikeassa sampo oli juhana oli ylimielinen toisia kohtaan kauan sietivät sitä moukkaa

 • Marja Koivisto 15.4.2018 23:28

  Hyvä Sampo! Olen samaa mieltä kanssasi. Juhanan kannattaa katsoa peiliin, josta näkee henkilön, joka pilasi oman skabansa!
  Tsemppiä teille viidelle👍 Paras voittakoon ja se olet Sinä Sampo🍀

 • Maria 16.4.2018 00:01

  Erittäin hyvä, rehellinen ja suorapuheinen analyysi! 🙂 Kuten muutkin ovat jo kommentoineet, voimme vain kuvitella minkälainen Juhana oli siellä paikan päällä, kun jo ruudun välityksellä muodostui tietty kuva. Toivottavasti Juhana löysi peilin kotiin palattuaan. Tosin twiittiensä perusteella ei löytänyt.

 • Sairaanhoitaja 16.4.2018 00:18

  Katsojia kyllä Juhana ärsytti alusta asti.Taisi ärsyttää jo monia Diilissä.Olisi kyllä vaikea ajtella,että hänen kanssaan pitäisi olla jossain leirissä viikkokausia.En ihmettele Katjaa yhtään.Olisi varmaan hyppinyt tasajalkaa jo monta kertaa.Toivon,että sampo voittaa.paras porukasta.

 • Juhis 16.4.2018 00:42

  Tämä oli mielenkiintoista luettavaa! Kiitos Sampo kun avaat näitä taustoja

 • Arto Kujala 16.4.2018 07:15

  Hyvä Sampo! Olen samaa mieltä kanssasi. Juhana on hyvä puhumaan ja älykäs kaveri, mutta häneltä puuttuu tuo mainitsemasi nöyryys. Jatkuva itsekehu (jossa Jahana hallitsi) ja kaikkeen sekaantuminen ärsyttää eikä sellaista kukaan jaksa määräänsä enempää sulattaa.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!