Mennyt viikko oli todella erikoinen. Ei pelkästään sen takia että itselläni oli kohtuullisen painava työrupeama takana ja tällä hetkellä hoidan myös meidän 5-vuotiaan vanhemmuusvuoroa.

No, torstaiaamuna paska iski tuulettimeen niin sanotusti. Julkaisin kaupallisessa yhteistyössä tehdyn blogini, jossa kerroin omaa näkemystäni kyseistä lajia kohtaan. Joka minun blogini oikeasti luki, huomasi, etten siellä mainostanut ketään ottamaan vippiä tai pummaamaan rahaa kaverilta. Päinvastoin sanoin, että ”tärkeintä on, ettei lainaa ota turhaan, vaan miettiä, pärjäisikö ilman tai voisiko ensin säästää. Mutta jos joskus tilanne on ns. pakko, yhtä tärkeää on välttää kalliin lainan ottamista ja siihen kattava vertailu on apu.”

Jokainen normaalilla älyllä oleva ihminen tajuaa, että kun on ilmoitus kaupallisesta yhteistyöstä, niin se on yhteistyö. Sitä voi tietenkin paheksua, että minkä firman kanssa tekee yhteistyötä. Moraaliin vetoaminen ei oikein vakuuta, koska harvemmin olen törmännyt vastaavaan palauteryöppyyn, kun olen panimotuotteita mainostanut.

Sisältö onkin sitten täysin eri asia. Sen puolesta voi lähteä kivittämään kirjoittajaa, mikäli aiheesta on eri mieltä. Ymmärrän täysin. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että jos ei lukija edes tajua tekstin sisältöä, niin miten silloin hän voi vaatia päitä vadille. No, tämäkin menee varmaan liian vaikeaksi näille. Mutta mitäpä siitä!

Kivitettiinkö Jope?

Ai niin! Melkein meinasin unohtaa tämän Seiskan mainoshahmokampanjan! Sehän räväytti pankin sinä päivänä! Alkoi tulla puhelinsoittoa, jossa vittuiltiin ja haukuttiin huomiohuoraksi ja vaikka mitä. Eihän se riittäny. Sitä palautetta tuli myös tekstareilla ja somen välityksellä.

Täytyy kyllä sanoa, että olin mie hämmästynyt siitä mainoksen tehosta! Jumalauta! Saikohan Vesa-Matti Loiri aikanaan vastaavaa reaktiota kansan keskuudessa, kun hän patsasteli mainoksissa Seiskan lehti kourassaan? Tai kivitettiinköhän Jope Ruonansuu aikanaan, kun hän allekirjoitti mainosdiilin Seiskan kanssa? En usko. Siihen kyllä uskon, että vastaava homma kelpaisi monelle muullekin.

No miksi minut sitten haukuttiin pystyyn? Somessa veikkailtiin kauheasti, että se johtuu kateudesta tai menestyksestä. Osa arvaili sen johtuvan myös kuuluisuudesta.  Ite en menisi noita menestyshöpinöitä allekirjoittamaan, eikä tämä hommanakaan ole niin hääviä, että kukaan selväjärkinen haluais tehdä.

Mutta tietenkin se uusi Porsche saattaa vituttaa moniakin. Mutta vituttaisko nuin paljon, että toivois multa menevän firmankin alta? Mie kuitenki edelleen asun kotitaloni toisessa päässä. Se tuntuu olevan vaikea paikka monelle, kun ”kauppiastittelillä” joku tekee täysin erilaista hommaa mitä siihen ammattiin mielletään.

Mie luulen, että tässä maassa on todella paljon sellaista sukupolvelta toiselle periytyvää, suomalaista apatiaa, angstia, kurjuutta ja ties vaikka mitä höpötunnetta. Meidän sananlaskutkin on ”Kel onni on, se onnen kätkeköön” tai ”parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla”. Ole harmaata ja ole massaa. Eissaattana…

Koitan elää kuten höpisenkin. Joskus joutuu ottamaan riskejä elämässä, jos haluaa jotain uutta ja jännää tapahtuvan. Silti mie joskus toivoisin vain hiukan positiivisempaa elämänasennetta. Ei kai tuo ”tervejärkinen” hulluttelu ole joskus ihan hyvästäkin?

Palathaan,

Sampo

Kommentit

 • Mä vaan 5.3.2019 01:39

  Tyhjät tynnyrit kolisee eniten. Tekisit nyt vaan Sampo maailmalle palveluksen ja pistäisit pussin päähän ja suun kiinni. Sen ymmärtää, jos joku on lahjakas artisti ja sen takia julkisuudessa. Tuo tyhjänpuhuminen ja oman naaman jokapaikkaan tunkeminen ihmisiä vituttaa, ei sun autos tai muutkaan asiat millä elvistelet. Kaikki tietää et manletilla pitää olla joku jatke.

  • Jepjep 6.3.2019 09:49

   Minkä takia tarvii vituttaa. Ihan on oma valinta mitä lukee ja näkee aikuinen ihminen. Tarviiko sitä nyt itseänsä tuommoseen tilaan järjestää että tulla toiselle nyt kommentoimaan että tappaa itsensä. Ei minua ainakaan vituta kun keskityn ihan vaan omaan elämääni. Kaltaisistasi ihmisistä oikein huokuu se paha olo. Koitahan oppia rakastaan itseäsi.

  • Ellu Holstila 6.3.2019 09:19

   Ompa kumma, ettei uskalla laittaa omalla nimellä kommenttia, kun tarvii tuollaista tulla kommentoimaan.
   ”Sä vaan” ällötät niin paljon että oksettaa lukea tuota tekstiä! Kuka kehtaa irjoittaa mitään noin lapsellista toiselle ihmiselle jota ei edes tunne? Olisiko mahdollista jättää kommentoimatta ja siirtyä vaan seuraavaan juttuun joka ärsyttäisi vähemmän?
   Veikkaan, että tällä tyypillä ärsyttää moni muukin ihminen ja asia elämässä. Suositteln itsetutkiskelua ja esimerkiksi hankkia ammattiapua, jotta löytäisi iloisemman elämänasenteen.
   Sampo on viimeisen päälle hyvä ihminen, eikä sinun mielipiteesi sitä muuta. Seuraavan kerran kun kommentoit, yritäppä löytää jotain positiivista sanottavaa ja jos ei löydy niin älä kirjoita mitään.

  • Jokumuu 5.3.2019 19:52

   Jos ei ihmihä satu kiinnostamaan mitä ihminen x tekee, mutta seuraa silti esim. facebookissa niin kyllä siinä jotain on pielessä. Sieltä kun voi painaa sellasta älä seuraa nappulaa. Sillon loppuu ne viestien näkemiset. Mutta kun ei, pitää seurata että voi valittaa kun ei ole yhtään sitä sisältöä mitä haluaa seurata.
   Tiesitkö, että ihminen saa ja voi kirjoittaa omaan profiiliinsa mitä haluaa. Ja jos on kaupallista yhteistyötä, niin sitten on. En minäkään seiskaa lue, enkä ole lukenut mutta minusta tuo oli jo melkein hauska mainos, saatoin jopa hymyillä vähän.

 • Ulla Vaattovaara 5.3.2019 19:16

  Pienipäisten kateellisten puheita, älä sie Sampo välitä, anna vaan palaa. Eihän kenenkään ole pakko lukea sinun juttujasi, jos niin ottaa päähän. Mie niin tykkään, sekä sinun että vaimosi blogeista.

 • Tommi Peltonen 5.3.2019 20:00

  Jos vertaa itseään Loiriin, niin ei ihme että saa palautetta. Toiset ovat taiteilijoita ja toiset myy sukkahousuja.

 • Kortelainen Sami 5.3.2019 20:01

  Mikähän nuita ihmisiä nykyään vaivaa….? 🤔
  Onko se tuo / tämä somo ko sekottaa ihmiset noin pahasti, kun porukka kuvittelee voivansa syyttää ketä vaan ja mistä vaan, sekä toimia samalla tuomarina ja mediapyövelinä…😔
  Sääliksi käy näitä, tai ei oikeestaan ees käy, vaan hävettää että myö ollaan kaikki ihan samaa rotua….
  Koitaha Sampo kestää tuoki kurakampaja ja teet sitä mikäomalta tuntuu…👍💪👌

 • Mäkin vaan 5.3.2019 20:07

  Kommentille Mä Vaan:
  Jos jokin asia ärsyttää, miksi siitä täytyy nähdä niin paljon vaivaa? Itse en pidä esimerkiksi Kardashianeista. Olen kehittänyt tähän simppelin ratkaisun:
  En lue tai katso mitään heistä kertovaa. Näin minun ei tarvitse kokea pahaa mieltä asioista, joista en pidä.
  Suosittelen myös sinulle!

 • Vanhus79 5.3.2019 20:07

  Tsemppiä Sampo hyvin sä vedät.

 • Onnea!! 5.3.2019 20:29

  Voi (pyhä) Sylvi. Ei voi kun ihmetellä miten ihmiset on yksinkertaisia ja kateellisia. Toinen yrittää saada elantosta keksimällä jotain, eihän näitä lehtijuttuja/blogeja tarvitse lukea jos ei kiinnosta. Taitaa kuitenkin kiinnostaa kun pitää kommentoidakkin 😉

 • Jari Manninen 5.3.2019 20:52

  Se on voi voi joka härskisti vaan leuhuttaa turpaansa, meikäläinen perheen köyhä ja räpiköijä puen yritytksessä vie kyllä ajan terveyden ja ajan lapsista siksi onki lototrivissä et joskus pääsis edes lomalle näitten kanssa, nyt menny jo kohta neljä vuotta putkeen ja, nlh tiiät ite mitä naiset mieltä. Mulle ihan sama millä ajelee se on jokaisen oma juttu ja mahdollisuus.

 • Pihlis 5.3.2019 20:57

  Ainahan on hyvä kattoo mihin nimensä pistää, niin luottopaperiin kuin muihinkin sitoumuksiin.
  Nyt on vaan ollu todella massiivista pikavippilaitosten mainosrumbaa ns jokatuutista.
  Pikavippifirmat “kilpailuttaa” keskenään ja jakaa markkinoita.
  Omassa työssä näen liian hyvin mihin harkitsematon luotonotto johtaa.
  Kun sääntelyä on lisätty, niin sitä kierretään heti kun reikä löytyy ja nyt on “lainojen yhdistäminen” vuorossa, sidotaan asiakas piiiiitkään laina-aikaan jotta saadaan kumulatiivista tuottoa mahd.paljon…

 • Japa 5.3.2019 21:06

  Minä olen 1 niistä rahoitu mainoksen kommentoijista. Vedin herneen nenään syystä että kyseinen palvelu on täysin huijausta. Oman firman alkutaipaleella hain rahoitustarjouksia sieltä ja totesin että täyttä kusetusta. Todellinen korko parhaissa tarjouksissakin oli lähempänä 20%. Osassa tarjotuista lainoista vielä kierrettiin lakia.

  Pidin mainosta erittäin moraalisesti huonona vetona. Sinua kuitenkin seuraa paljon ihmisiä ja olet fiksu mies. Mitä kun joku tönö nyt yhdistää lainansa ja lopputulos onkin kalliimpi kuin olemassa olevat lainat?
  Sampohan näitä suositteli.

  Tällä hetkellä suomessa on +350 000 luottotietonsa menettänyttä ja luku kasvaa pokalainojen takia joka vuosi.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!