Mulla on jääny lapsuuden kesistä parhaiten mieleen kalastus- ja mettäreissut isäni ja pappani kanssa. Heti kun jäät olivat lähteneet vesistöistä ja metsät kuivuneet, meillä oli tapana lähteä kalaan tai muuten vain luontoon retkeilemään. Alkukesästä retkeily oli todella mieluisaa, kun sääsket ja mäkärät eivät olleet vielä kuoriutuneet ja luonnosta pystyi nauttimaan ilman sitä tuttua ötököiden ininää.

Muistan että meilläpäin isännät eivät juurikaan dödöjä tai hajusteita käyttäneet. Ainoa hajuste mikä heillä oli toukokuun lopuilta sinne syksyn loppuun asti oli Ohvin tuoksu tai pikiöljyn käry. Minun mummoni ei kauheasti tykännyt papan läträämästä pikiöljystä kun se haju ei irronnut vaatteistakaan millään ilveellä. Muistelen, kun mummo haki sitten kaupasta Offia ja käski papan käyttämään niitä tuotteita. No pappahan ei ihan ohjeen mukaan sitä ohvia sivellyt päälle vaan roiski edelleenkin paidoille, vaatteille ja niskaan sitä kampetta että ötökät kyllä pysyivät todella kaukana hänestä.

Hauskoja muistoja ja oikein positiivisia! Nuin miekin olen sitten oppinut käyttämään ohvia ja se on kuulunut oman hygienian hoitoon alusta pitäen. Dödö ja ohvi purkki vierekkäin. Toista keväisin ja toista kesäisin. Kummassakin yhtä miellyttävä tuoksu. Johtuneekohan mukavista mielleyhtymistä, mutta koskaan minua ei ole ötökkämyrkyn haju haitannut. Erityisenä plussana mainittakoon, että ohvi pitää sääsket ja mäkärät loitolla, jolloin voit ulkotöissä tai retkellä keskittyä olennaiseen eikä tarvitse huitoa koko ajan.

Olen huomannut, että näissäkin tuotteissa kehitys on kehittynyt! On tullut ulkosavua, lapsille omaa tuoksua, eri voimakkuusilla varustettua ohvia, pehmeää ja voimakasta. Kaikkia näitä yhdistää se, että ne pitää itikat loitolla. Oli se käyttötarkoitus mikä tahansa.

Nyt kun minun lapseni on siinä iässä, että voidaan yhdessä liikkua luonnossa, niin haluan hällekkin hyväntuoksuisia muistoja metsäreissuilta ilman ötököiden kiusaavaa lähestymistä. Nyt kun viimeksi oltiin metsässä, niin laitoin hänelle lapsille tarkoitettua ohvia, ja se kyllä piti hyvän turvavälin kutsumattomiin ötököihin. Itelleni mie valitsin active-mallin, joka ei jätä semmoista rasvaista pintaa ihoon ja on todella miellyttävä käyttönen. Siinä sitä oli sitten miellyttävä tehdä tulet ja laittaa varuilta vielä savukiekura viereen palamaan, niin sai kyllä viettää laatuaikaa rauhassa keskenään ilman että ötökät pistelevät ihoon paiseita.

Kyllä se vain niin on, että Lapin ja Suomen kesään kuuluu ulkoilun lisäksi ohvin tuoksu ja luonnossa liikkuminen!

Kommentoi
Off

Kommentit

  • CamelLover 11.6.2019 09:58

    Kuule Sampo, vaikka mie tavallaa sinusta pidän ja oot ihan sympaattinen kaveri sekä toivon sulle vain kaikkea hyvää, niin jotenkin sun julkisuuskuva alkaa kääntymään ärsyttävän puolelle. Sitä sun kannattaa miettiä, Jethrokin osasi vähän höllätä kohdassa, jossa sen käsikirjoitetut seikkalut maailmalla alkoi lähestyä paluutonta pistettä.

    Ota vähän etäisyyttä, kaikki julkisuus ja jauhaminen tyyliin kivespussien karvankasvusta, ei ole hyvää tai pidemmän linjan maaliin pelaavaa julkisuutta.

    Höllää vähän ja sano sama Mintulle.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!