Oma koti. Kukapa siitä ei haaveilisi. Muutin paluumuuttajana takaisin Ylläkselle vuonna 2005. Siihen aikaan minulla ei ollut säästöjä, jotta olisin voinut ottaa talolainaa ja rakennuttaa oman kodin.  Katto oli saatava pään päälle! Nopein ja helpoin ratkaisu oli muuttaa vanhempien kotitalon päätyyn. Talo remontoitiin paritaloksi ja se oli varsin passeli ratkaisu tarpeeseeni.

Lapsuuteni kotitalo oli kauppamme vieressä. Vanhempien työmatka on täten ollut hyvinkin lyhyt.

Muistan toivoneeni usein, ettei sen putiikin olisi tarvinnut niin lähellä meitä sijaita. Muistan myös miten nuorena pojankloppina ihmettelin kovasti sitä, miten asiakkaita tuli meidän oven taakse kaupan sulkemisajan jälkeenkin. Silloin se ärsytti minua kovasti, koska se kiristi tunnelmaa kotona.  Ei auttanut muuta kuin palvella asiakkaat.

Nykyään – minun onnekseni – ovelle harvoin enää eksyy asiakasta, jolla on ostokset tekemättä.

Aukioloajat ovat muuttuneet, ja kai se on isompi kynnyskin tulla pyytämään että kauppa avataan sinua varten. Se ei kuitenkaan tarkoita että trafiikki oveni takana olisi hiljentynyt! Ei todellakaan. Nykyään trafiikkia pitävät yllä selfien/pipojen pyytäjät, avainvälitystä etsivät turistit sekä randomisti eksyneet asiakkaat.

Muistan, kun eräs kerta vietin aikaa vaimon kanssa kotosalla ja ovikello soi. Menin avaamaan. Vastassa oli kaksi aikuista ja kolme lasta. He esittelivät itsensä ja kertoivat, että haluisivat Jounin Kaupan pipot sekä ottaa selfiet minun kanssa! Tämä oli huvittavaa, myös siksi, kun itse olin kalsareissani vastassa heitä.

Se, että meillä lappaa porukkaa oven takana, ei ole ainoa negatiivinen puoli kotini sijainnissa.

Suurin minua nyppivä asia on autojen ja yöelämän aiheuttama meteli. Kotoani on noin 50 metriä kaupan parkkipaikalle. Sesonkiaikana kaupan pihalla pyörtää satoja, ellei jopa tuhansia autoja. Talvella kun lunta luodaan, niin traktori aloittaa parituntia kestävän pörräämisen aamuneljän aikoihin, tavararekat aloittavat ajonsa myös yöllä.

Jotta illat olisivat viihdyttäviä, niin minun olohuoneen seinästä on läheisimpään karaokebaariin matkaa suunnilleen sata metriä. Laulu alkaa iltayhdeksän aikoihin ja melua riittää pikkutunneille asti.

Vaikka saisinkin mieleni rauhoitettua ja en välittäisi mekkalasta, oven takana vierailevista asiakkaista taikka tuhansista autoista, niin huomaan, että pelkästään kaupan näkeminen nostaa stressitasoa. Tottakai. Se on työpaikkani ja suuri osa elämääni! On sanomattakin selvää, että työasiat tulevat mieleen aina kaupan nähdessäni.

Miksi me ei olla muutettu? Syy on se että ei ole ollut rahaa. Toinen syy on ollut että aika ei vain ole ollut kypsä muutolle.  Halua kyllä olisi ollut!

Uuden kaupan avajaisista alkaa olla aikaa jo yli kymmenen vuotta ja se tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi myös investoida kaupan kehittämiseen. Olen miettinyt pääni puhki: mitä räväkkää sitä keksisi? Tänä keväänä ajatus on muotoutunut jo sanoiksi.

Haluamme tehdä Jounin Kaupassa käymisestä elämyksen!

Miten tämmöinen elämyskeidas sitten tehdään? Siihen meillä on suunnitelmat, joista aion kertoa teille myöhemmin lisää. Tämän elämyskeskuksen tiellä on kuitenkin kotitalomme. Tarvitsen firmani käyttöön maa-alueet, jotka sijaitsevat talon alla. Tämähän luonnollisesti tarkoittaa sitä, että meille tulee lähtö ja tarvitsemme korvaavan asunnon jostain!

Olen todella innoissani koko tästä projektista, sillä se mahdollistaa kaupan kehittämisen aivan uudelle levelille. Hienoa on myös se, että joudumme pakon edessä rakentamaan uuden kodin itsellemme.

Sampo

Kommentit

  • Ulla Vaattovaara 26.4.2019 20:43

    Hyvä te, talon rakentaminen ja varsinkin kun sen tekee itselleen, on aivan ihanaa. Mekin olemme juuri mieheni kanssa alkamassa rakentamaan uutta taloa, siinä sivussa ja samalla teemme toisen talon ja myymme sen. Helpottaa asuntolainaa. Onnea talon rakennus projektillenne.

  • Minna Lahti 26.4.2019 21:30

    Hyvä Sampo rakenna uusi koti ja nauti♥️

  • Tuula Kautiainen 27.4.2019 03:49

    Olenkin joskus miettinyt saatteko olla kotona rauhassa kun niin lähellä koti. Tehkää edes parin kilometrin päähän ja ei tien viereen uusi koti. Voi alkuun hiljaisuus yllättää. Tsemppiä.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!