Luonteenpiirteeni näkyvät selvästi asioissa, joista innostun ja olen kiinnostunut. Vaikka en varsinaisesti ole mikään koulun priimusoppilas koskaan ollut, se ei ole johtunut siitä, että älyssäni olisi jotain vikaa, vaan koulussa opetetut asiat eivät ole pääsääntöisesti minua koskaan kiinnostaneet. Tästä johtuen olen aina ollut keskivertoa huonompi oppilas, kun sitä mitataan kouluarvosanoilla.

Huonot arvosanat eivät tuntuneet hyvältä kouluaikoina. Sitä kyseenalaisti omaa älykkyyttään todella paljon. Itse asiassa niillä arvosanoillakin on suuri merkitys itsetuntoni ja minuuteni muodostumiseen. Nuorempanahan sitä muodostaa käsityksen itsestään helposti muiden sanomisten, kouluarvosanojen ja työmenestyksen perusteella. Jos olet kömpelö tai saat huonompia numeroita kuin muut, kuulet niistä varmasti kavereiltasi tai sukulaisiltasi. Tämä ei ole mitenkään hyvä asia, koska ihminen helposti alkaa uskoa itsekin näitä muiden kertomia ”totuuksia”. Sitä uskoo oikeasti, ettei minusta ole mihinkään tarkkuutta vaativaan hommaan tai ei minulla ole kykyjä edetä yliopistoon, koska en pärjää hyvin koulussa.

Toki ihmisillä on paljon luonne-eroja ja sellaisia ominaisuuksia, ettei heitä oikeastikaan kiinnosta roikkua yliopistossa tai lukiossa. Uskon vain, että ulkopuolelta tulevalla arvostelulla ja signaalilla on suuri merkitys, millaista tulevaisuutta sitä rupeaa itselleen luomaan.

Tästä löyhästä aasinsillasta päässään itse blogin aiheeseen, josta halusin kirjoitella.

Uutta oppia

Elämäntapamuutoksen myötä mielenkiintoni on syventynyt ihmisen kykyyn hoitaa itseään. Niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Ihminen on valtavan hieno ja monimutkainen koneisto, mutta lopulta kohtuullisen yksinkertainen samaan aikaan. Kaikki ihmisen osa-alueet ovat synkassa keskenään ja kaikki valinnat vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Miten liikut tai jätät liikkumatta, mitä syöt ja milloin syöt, mitä ajattelet tai jätät ajattelematta, millä tavalla elehdit tai käyttäydyt.

Kaikki vaikuttavat vointiisi ja sitä kautta toimiisi, ja sitä polkua pitkin siihen, mitä sinusta tulee ja millaiseen duuniin tai seuraan ajaudut. Tuota kautta myös rakkauselämäsi valinnat tulevat esiin. Kaikki valinnat harrastuksista työkuvioihin vaikuttavat siis suoraan siihen, millaista elämää rakennat itsellesi tässä hetkessä.

Alkukesästä aloin selailla nettiä ja katsoa erilaisia koulutuspaikkoja, joilla voisin itseäni kehittää hyvinvoinnin puolella. Törmäsin toistuvasti personal trainer -koulutuksiin ja ajattelin, että sehän voisi olla mukava koulutus. Siinä oppisi ainakin paljon kehon toiminnasta ja varmasti myös ravintopuolella tulisi paljon uusia oppeja.

Siitä kimpaantuneena soitinkin pariin opistoon ja hyvin nopeasti selvisi, että työn ohella olisi mahdollista suorittaa pt:n koulutus. Ei muuta kuin soittoa opistoon ja homma tulille. Nyt näyttäisi siltä, että kurssi alkaisi ensi vuoden alkupuolella. Tuosta tulee jännä ja opettava matka!

Tämän lisäksi haluaisin opiskella NLP:tä, joogaa, hengitysharjoituksia, mielenhallintaa ja kaikkea, mikä liittyy ihmismielen muokkaamsieen. Uskon, että tällä tavoin saan oman elämän paljon helpommaksi ja opin matkan varrella asioita, joista on hyötyä minulle myös työssäni ja samalla saatan auttaa myös muitakin ihmisiä, joilla on ollut mielen ja kehon kanssa ongelmia.

Tiedän jo nyt, että tämmöiset liikkeet, jotka eivät ole suoranaisesti perinteisen kauppiaan mukaisia temppuja, aiheuttavat puhetta. Ei aina niinkään positiivista puhetta, vaan ”onkohan se nyt seonnut kokonaan”-tyyppistä pohdintaa? No, tuota kritiikkiä tulee aina.

Ja kuten blogin alussa jo kirjoitin, on parempi kuitenkin määrittää itse oma polkunsa kuin antaa muiden mielipiteiden tai totuuksien määrittää polkuasi elämässäsi.

Katsotaan, minne tämä tie vie.

Sampo

Kommentit

  • Ritunen 27.7.2019 07:59

    Upeeta Sampo – oikealla tiellä olet ja jään mielenkiinnolla seuraamaan edistystäsi – nokka kohti uusia tuulia😊👍

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!