Ne, jotka ovat minun elämää seuranneet sosiaalisen median kautta, tietävät minun kärsineen vakavista uni- ja keskittymishäiriöistä.

Nämä häiriöt ovat saattaneet minut useasti ongelmiin, joista vakavimmat ovat viinan ja lääkkeiden yhteiskäyttö. Olen myös ollut riippuvainen unilääkkeistä ja rauhoittavista pillereistä.
Miksi ihminen turvautuu nappeihin? Syy on ainakin minun kohdallani yksinkertainen.

Päänsisäinen melu ja rauhattomuus tekee minulle sen, etten kuule sen sekamelskan takaa yhtään mitään. Mieli ottaa vallan ja luo minulle todella kaoottisen maailman. Tämä mölinä korostuu etenkin nukkumaan mentäessä.

Kun laitan pään tyynyyn ja alan kuuntelemaan mieleni luomaa höpinää niin se on kauhean raskasta. Monta kanavaa päällekkäin auki.

Kuuluu musiikkia, huolenaiheita, stressiä parisuhteesta, lapsista, työstä ja milloin mistäkin. Kaikkea yhdistää se että pölinät ovat pääsääntöisesti hyvinkin ahdistavia ja negatiivisia. Koita siinä sitten nukkua ja rauhoittua!

Viime kesällä, kun minut raahattiin ambulanssilla sairaalaan toipumaan unilääkkeiden ja viinan yhteiskäytöstä, päätin että minun on pakko löytää apua tähän mieltäni vaivaavaan ongelmaan.

Tiesin että ydinongelma ei ole lääkkeet ja viina, vaan se, mikä saa niihin turvautumaan. Edellä mainituilla myrkyillähän saa ajatukset kyllä katkeamaan mutta tervettä se ei ole. Moni on tuohon yhdistelmään henkensä menettänyt.

Minun elämänmuutos lähti tuosta ajatuksesta käyntiin. Aloitin itsetutkiskelun, vaihdoin ruokavaliota, sain Ad/Hd lääkityksen, aloin sporttaamaan ja tekemään kaikkea mikä saisi minut voimaan paremmin.

Kuntoni ja vointini lähti parantumaan huomattavasti. Unikin rupesi kulkemaan paremmin mutta se ei sisäistä mölinääni ole katkaissut. Mulla rupesi hiukan jo pelottaa, että eikö tähän mieleen löydy mitään lääkettä, mikä saisi ajatukseni aloilleen.

Kaverini, joka on tutkinut ja harjoitellut kaikennäköistä hengityshommia ja kylmäaltistuksia ehdotti, että testaisin hänen metodejaan. En innostunut asiasta mutta kun hän on tätä aina silloin tällöin minulle tarjonnut avuksi jo yhdeksän vuoden ajan, ajattelin että sama kai se sitten on sitten koittaa.

Olin äärimmäisen skeptinen näitä metodeja kohtaan, koska ”kaikkihan sitä hengitystä harjoittaa”. Jo ensimmäisen harjoituskerran jälkeen koin vahvoja tuntemuksia kehossa ja päässä. Mieli antoi periksi ja löysäsi. Tämä antoi minulle motivaatiota jatkaa. Homma kehittyi niin että me ilmoittauduttiin yhden hengitysgurun seminaariin, joka järjestettiin Islannissa.

Itse hengitystekniikkaan ei tullut mitään uutta mitä siellä esitettiin mutta kylmäharjoitus tuli minulle täysin uutena asiana. Siellä nimittäin pistettiin jengi jäihin istumaan kahdeksi minuutiksi. Se tuntui ihan hullulta!

Huomasin siellä jäissä, että ei tässä kyllä paljoa viitsi velkaongelmia miettiä. Keho oli samaa mieltä.

En tiedä mitä kropassa tapahtui mutta seuraavana yönä nukuin kuin tukki ja olin levollinen. Tästä innostuneena olen nyt tehnyt kylmä-hengitysharjoituksia päivittäin ja unenlaatuni on tuplaantunut viikossa.  Unen määräkin on kasvanut huomattavasti!

 

Tämä voi kuulostaa hiukan hullulta, mutta näin se vain on. Tämän lisäksi kuuntelen hetken mitä ajatuksia mieleeni tulee, hyväksyn ne sellaisenaan kuin ne ovat ja päästän niistä irti. Hämmästykseni huomasin, että ajatusten ahdistunut voima rupesi menettämään tehoa ja ne eivät enää palanneet mieleeni.

Vaikka tämä minun kokema asia ei ole mikään tieteellinen fakta niin se on totta että nyt ensimäistä kertaa vuosikymmeniin minusta tuntuu että olen oikeilla jäljillä rauhattomuuden hoitamisessa. Katsotaan mihin tämä tie vie!

Jos kiinnostaa seurata elämäntapamuutos prosessia mene -> www.instagram.com/kaulasam

Sampo

Jääkuva:Wim Hof Method Crew

Kommentit

  • rölli89 27.5.2019 23:32

    Samat tääl hartikaisella. 30v. adhd.alkoholi joskus sekottamas pakkaa kun tahtoo pääst omia ajatuksii karkuun. Nollata nupissa pörräyksen. Viel ku herkkä luonne horoskoopilt. Kerää viel kaikkien tunne tilat itteesä. Pysyykettä kondiksee laittamista. Kuntoiluu. Adhd lääkitykse kokeiluu. Ja viel jos kilpirauhasen vaj.toiminta todetaa ja lääkitys. Kuullu molemmista et tekee ku uuen ihmisen. Tasapainosen. Mut,itestääki kiinni. Oot sampo kivan avoin ja rehelline luonne. Töösi jees ku kerrot omat kokemukset.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!