Kuten aiemmassa blogissani kerroin, olin tammikuussa kesälomalla Jamaikalla. Näin jälkeenpäin ajateltuna loma tuli juuri oikeaan kohtaan.

Ensimmäisten kahden päivän aikana vedin pelkästään yöunta lähes 30 tuntia. Tähän tuli päälle vielä päiväunet. Ei siis ihme, että viimeiset työkeikat Suomessa ennen lomaa olivat melkoisen raskaita. Hymy ei irronnut luonnollisesti, eikä fiiliskään ollut mitenkään vastaanottavainen.

Tämä on jännä tilanne, koska monet ihmiset kysyvät minulta ”teenkö töitä ollenkaan, kun somesta näkee minut liehumassa ympäri maailmaa, kaikennäköisissä kissanristijäisissä?” Alkuun jaksoin perustella menemisiäni, kirjoitin päivityksiä kaikista menoistani ja yritin näin todistella ihmisille, että kyllä minä töissä olen, vaikka en fyysisesti kaupalla muroja hyllyyn enää lapakaan. En myöskään tässä tekstissä rupea sen kummemmin perustelemaan minun työkuvaani, mutta hyvin vaihtelevaa se on.

Kesäloman aikana pohdin vaimoni kanssa, että nyt on pakko myös keskittyä omaan hyvinvointiin ja on opeteltava myös sanomaan ”ei” – joihinkin tarjouksiin. Okei! Tämä oli suunnitelma. Pidin luurin suljettuna koko kesäloman ja en vastannut maileihin saati viesteihin. No, tämähän ei tietystikään ratkaissut mitään vaan aiheutti jäätävän puhelu- ja viestitulvan kun palasin Suomeen.

Nyt kun olen palannut arkeen ja ruvennut purkamaan viesti- ja puhelusumaani, havaitsin, että tulevasta vuodestahan on tulossa kiireisempi kuin edellisestä.

Eikä siinä mitään, mutta projektit, joita minulle on ehdotettu, ovat niin herkullisia, etten yksinkertaisesti pysty jättäytymään pois niistä. Ja syy, miksi taas haalin näitä hommia paljon, on siinä, että ne projektit vaikuttavat vain niin siisteiltä, että harmittelisin sitten vanhempana jos en niitä toteuttaisi.

Kirja tulossa

Mitä tänä vuonna sitten tapahtuu?

Tätä vuotta on eletty vasta kuukausi ja minulle on tarjottu kohtuullisen isoja tv-projekteja, joiden toteutumisesta ei ole vielä mitään takuuta. Ne elävät omaa elämäänsä, mutta kalenterissa on varaukset niiden toteuttamiselle.

Tämän lisäksi minusta kirjoitetaan kirja. Se on iso juttu minulle, koska en ikinä aiemmin olisi uskonut, että minua kysytään tämmöiseen mukaan. Erittäin jännittävä projekti. Kirjan kirjoittaa Riku Siivonen, ja sen on tarkoitus tulla ulos kai ensi syksynä WSOY:n kustantamana.

Kirjan sisällöstä en osaa tarkemmin vielä sanoa, mutta se on eräänlainen välitilinpäätös 40 ensimmäisestä vuodesta.

Samaan aikaan kalenteriin tipahtelee merkintöjä puhekeikoista, tv-vierailuista, YouTube-kuvauksista ja muista reissuista. Meillä on myös tarkoitus tehdä aivan uudentyyppinen, terveyteen liittyvä verkkokurssi. Tämäntyyppistä ei ole vielä Suomessa nähty, mutta se on tuloillaan.

Kaupan puolellakin härdelliä

Kaupan puolella meillä on suunnitelmissa kaupan parkkialueiden laajentaminen ja muutenkin puodin laajennussuunnitelmien teko.

Tämä vaatii aikaa ja palavereita todella paljon. Meidän on pakko pysyä Lapin matkailun kehittymisen tahdissa, niin ettei kuitenkaan mitään yhtä älytöntä laajennusta tehdä, mitä tämä kaupan rakentaminen aikanaan oli.

Kesällä pitäisi rakennuttaa rivitalo ja ruveta suunnittelemaan omaa elämää siihen malliin, että pääsisin muuttamaan tästä kaupan vierestä pois, koska kaupan tuleva parkkipaikka tulee osumaan juuri omakotitalomme kohdalle.

Kuten huomaatte, niin ohjelmaa on kertynyt tälle vuodelle  jo hyvinkin paljon, eikä olla vasta kuin helmikuun alussa. Tässä tuleekin nyt se ongelma, minkä kanssa painin. Mistä jaksaminen? Miten pystyn huomaamaan väsymiseni ja miten hoidan palautumiseni kuntoon? Kaiken tämän härdellin kyllä vielä jotenkuten hoitaa, mutta aikaa pitäisi jäädä myös itselle, harrastuksille, perheelle, vaimolle ja koiralle.

 

Kaiken tämän touhuamisen keskellä sattuu ja tapahtuu. Välillä tulee pistettyä todella harkitsemattomia asioita someen ja sitä kautta järjestän itseni ylimääräisiin ongelmiin. Viimeisin oli tämä minun autolla ”kaahailu”. Kuten jo aiemmin mainitsin, me tehdään myös YouTube-videoita.

Tällä viikolla ollaan kuvattu ja kuvataan mm. autolla ajamista radalla. Tässä lähettyvillä on Porschen ajorata ja sieltä tulee makeaa pätkää mahdollisesti jo tällä viikolla meidän Tubeen. Tästä syystä laitoinkin jo tiiseriä Snapchattiin ja se uutisoitiin, että rikon lakia kaahailemalla.

No, tämä oli omaa tyhmyyttä, että menin sen laittamaan nettiin ja olisi pitänyt selittää homma tarkemmin, mutta kaikesta oppii.

Kuvat: Satu Renko

Valmis tuotos on kuitenkin nähtävissä meidän Youtube kanavalta Jounin Kauppa.

Valoa ja voimaa!

Sampo

Kommentit

  • Marko Uskelin 12.2.2019 17:08

    Jaha. Se on si mentävä kirjakauppaan 🙂 Ei ihmiset tajua, että kaikki tuo näkyvyys ja näkyvillä olo on työtä. Mainostamista isosti.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!