Tulevana sunnuntaina starttaa tuorein Selviytyjät Suomi -kisa, jonka alkua olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Tällä kertaa on mahtavaa seurata sarjaa, kun ei tiedä yhtään, mitä tuleman pitää. Lisämausteen ohjelmaan minulle antavat tutut maisemat, sillä tämäkin kausi on kuvattu Filippiineillä samassa paikassa, missä me olimme.

Minulta on kysytty kymmeniä kertoja, tiedänkö kuka voitti kisan. Minulla ei ole oikeasti harmainta aavistustakaan, kuka kisan on voittanut, enkä todellakaan halua edes tietää, ketkä kisaajista on tippunut missäkin järjestyksessä. Viime kautta oli kohtuullisen tylsä juonen puolesta seurata, kun tiesi putoamisjärjestyksen. Tietysti ohjelman parasta antia oli nähdä ja kuulla mitä kanssakilpailijat olivat punoneet milloin kenenkin päänmenoksi. Sieltä tuli melkoisen yllättäviäkin juonenkäänteitä, mistä minulla ei tuolloin ollut mitään tietoa.

Mitä tältä kaudelta on siis odotettavissa ja kenen luulen voittavan kisan?

Tuuri ja juonittelu ratkaisevat

Kun muistelen viime vuoden lähtöäni Selviytyjiin, niin se oli nopea. Lähdin varasijalta ja valmistautumisaikaa jäi näin ollen kolme vuorokautta. Se oli todella heikko lähtötilanne. Fyysinen kuntoni oli todella heikko ja siitä johtuen myös elopainoni heilui siinä 90 kilon tietämillä. Se on melkoinen määrä 170 senttiä lyhyelle ihmiselle.

Kisat ovat fyysisiä ja vaativat fysiikalta todella paljon. Tähän kun lisätään ilmaston kuumuus, ruuan vähyys ja kilpailutilanne niin on täysin selvää, että konflikteja on luvassa.

En tunne kaikkia osallistujia henkilökohtaisesti, saati tiedä kisaajien avuja, mutta sen tiedän, ettei kisaa pelkällä voimalla ja kestävyydellä voiteta.

Juoniminen ja liitot näyttelevät isoa osaa kisan kulkua. Luulen, että jos en olisi Kimmon ja Jannin kanssa saanut vahvaa liittoa kasaan, niin minunkin matka olisi katkennut jo paljon varhaisemmassa vaiheessa. Olen edelleenkin kiitollinen, että sain oman matkani kulkea heidän kanssaan.

Selviytyjät-kisassa tuuri ratkaisee myös paljon. Koskaan ei voi tietää, millaisia sattumuksia eteen tupsahtaa. Koskemattomuusamuletit, kisat, sairastumiset, pään hajoaminen, kiukuttelu tai vaikkapa huono aamu saattavat päättää kisan koska tahansa. Meidänkin kaudella oli monta pientä loukkaantumista, missä oli kisan keskeyttämisen uhka lähellä. Pienikin haava voi viidakossa muuttua tulehtuneeksi, märkiväksi haavaksi ja silloin peli on pelattu.

Uskokaa tai älkää, mutta liian hyvästä fyysisestä kunnostakin voi olla haittaa kisassa. Muistan, kun viime kaudella rantauduttiin saarelle, niin siinä ei mennyt kuin 5 minuuttia ja peli oli käynnissä. Supinaa rupesi kuulumaan vaikka mistä puskasta.

Ville tuli minun jutuille ja hänellä oli suunnitelma. Pudotetaan ensimmäisten joukossa myös vahvoja, hän ehdotti. Siinä olisi ollut James ja Janni ensimmäisten joukossa. Tottakai sekin kuulosti hyvältä, mutta tuo juoni laukesi sitten Villen silmille ja hän lähti ensimmäisenä kotiin.
Monesti liika innokkuuskin voi kostautua, kun muut rupeavat pelkäämään, että seuraavaksihan se rupeaa juonimaan minun pääni menoksi jotain.

Voittaja tulee “dream teamista”

Kenet mie sitten nostaisin voittajasuosikiksi?

Kuten jo aiemmin mainitsin, en tunne kaikkia. Joukossa on urheilijoita, tubettajia, laulajia, näyttelijöitä, esiintyjiä ja vaikka minkälaisia tyyppejä. Kaikilta löytyy omat vahvuutensa. Mie kuitenkin lähdin hakemaan voittajaa semmoisesta tyypistä, kenen kanssa voisi reilun kuukauden viettää viidakossa ja kenen kanssa juoniminen onnistuisi niin, ettei siitä jää heti kiinni.

Parhaiten porukasta ovat tutuksi tulleet Virpi Kätkä, Wallu Valpio, Kim Herold, Lola Odusoga ja Sauli Koskinen. Kaikki valloittavia ja ihania persoonia ja tuossa onkin se minun ”dream team”, josta uskon ja toivon voittajan löytyvän.

Virpin, Saulin ja Wallun kanssa olen joskus viettänyt samaan aikaan iltaa ja tiedän, että heiltä löytyy kyllä tarvittavaa sosiaalista pelisilmää, miten peli viedään maaliin. Virpi on niin ihanan sympaattinen ihminen, että ei mitään järkeä. Wallu taas on semmoinen tarinatomppa, että hänen juttujaan kuunnellessa vierähtää tovi jos toinenkin. Wallu on myös luonteeltaan semmoinen kettu, että en ihmettele yhtään jos vaikka menisikin loppuun asti.

Kimin ja Lolan kanssa en ole yhtä paljon ollut tekemisissä, mutta luulen, että jengi pitää heitä vaarallisempana kuin Virpiä ja Wallua, siksi veikkaankin, että heille ropisee ääniä todennäköisemmin.

Sauli Koskinen on minun musta hevonen. Hän on sosiaalisesti äärettömän mahtava ja fyysisestikin kovassa kuosissa. Minua mietityttää hänen kohdalla, että miten hän viihtyy saarella.

Nostan tästä possesta Virpin ja Wallun kahden kärkeen ja loppujen lopuksi äänestyksen vie Virpi ja hänet kruunataan tämän kauden Selviytyjät Suomi -voittajaksi.

Syyt ovat Virpin mahtava persoona, joka siivittää hänet hyviin liittoihin. Vaikka Virpi ei ole porukan fyysisin, niin ei sillä ole mitään väliä. Minusta Selviytyjissä pärjää pitkälle jo pelkästään sillä, että vetää täysillä eikä selittele.

No, sehän voi olla kuka vain ja minullehan se on henkilökohtaisesti ihan sama, kuka sen tittelin vie. Pääasia että tulee priimaa telkkaria ja kansa viihtyy. Odotan tulevaa sunnuntaita innolla!

Sampo

Kommentit

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!