Tänään oli se päivä kun minun piti maksaa perintöveroni. Päivä jolloin kävin allekirjoittamassa sadan tonnin lainan pankissa. Päivä jolloin taas tajusin olevani vain pieni ja mitätön ötökkä tässä hulluuden oravan pyörässä.

Mietiskelin siinä kun panttailtiin (taas) omaisuutta kiinni lainaa vastaan, että mikä vitun järki tässä systeemissä on?! Joudun miettimään, että mikä olisi hyödyttömin peritty omaisuus minkä myyn, että selviän tästä velasta?!

Minun vanhempani ovat maksaneet mökkinsä ja talonsa rahoilla josta he ovat maksaneet verot jo kertaalleen. Verokarhu on saanut omansa. Mutta nyt kun aika jätti isästäni ja perin hänen puolensa niin nyt verokarhu ällähtää kimppuun ja haluaa osansa siitä! Tietysti! Koska täällähän ei saa mitään omaisuutta siirtyä et joku joutuu maksamaan siitä!Koska miehän tienaan siinä? Menetän isäni, joudun maksaan hänen omaisuudestaan taas veroa ja tätä jotkut kutsuu reiluksi?! Minusta tuon perintöveron voisi nimittää kateus veroksi tai raippa veroksi.

Mie en ole yksin tämän ongelman kanssa. On paljon muitakin ihmisiä jotka joutuvat realisoimaan omaisuuttaan, jotta selviävät veroista. Verokarhu ei nimittäin välitä tunteista. Kotitila tai rakas kesämökki sileäksi vain koska verot on maksettava.

Minun vitutuksen tilaa ei auttanut yhtään se että mulla on mätkyjä viime vuodelta maksamatta, ennakkoverot ensivuodelle ja todennäköisesti myös verottaja palkitsee tästä ahertamisesta mätkyillä myös tänä vuonna. Siis ihan järkyttävää! Siinä vaiheessa kun en tienannut mitään niin elämä oli siltä osin helpompaa. Veroja ei mennyt suhteessa niin älyttömästi. Tokihan kivempi on että rahaa tulee enemmän mutta mie en tajua tuota logiikkaa, että miksi rahan tienaamisesta ja yrittämisestä rangaistaan?! Eikö sen pitäisi olla päinvastoin? Silloinhan sitä hyvinvointia syntyisi kun yrittäjä investoi, käyttää palveluja ja palkkaa porukkaa. Nyt sitä rahaa vaan kannetaan verottajan pohjattomaan kassaan ja holvataan sitä kautta idioottimaisiin  maksuihin.

No joo! Jotta päässään kliimaksiin niin huomasin, että meillähän on myös kiinteistövero tuplattu! Toistakymmentä tuhatta euroa pitäs kaivaa jostain myös tähän veroon.

Päätän tämän blogini Irwin Goodmanin biisiin joka kuvastaa minun fiilistä just nyt!

“Haistakaa paska koko valtiovalta
Ette osaa muuta kuin verottaa
Muutenkin touhu tuntuu holtittomalta
Kaikki pitäis kerralla erottaa

On siinä meillä omituinen sakki
Kaikki sitä johto hommiin pääseekin
On nyt jo tyhjä joka jätkän takki
Mutta verotus vain jatkuu hurjemmin

On aivan turhaa enää tehdä työtä
Verot vievät koko palkan kuitenkin
Saat viettää monta unetonta yötä
Herrat teki elämästä helvetin

Haistakaa paska koko valtiovalta
Ette osaa muuta kuin verottaa
Muutenkin touhu tuntuu holtittomalta
Kaikki pitäis kerralla erottaa

On herrain helppo lakejansa lyödä
Sillä ei ne niitä koske kuitenkaan
On hauska edustaa ja lounaat syödä
Kansa lystin kustantaa kun hommaillaan

Ja kun on verorahat kaikki juotu
Kansa kyllä pikku vipin järjestää
Vain päätös niin on lisävero luotu
Sillä lailla kassahuolet selviää”

-Irwin Goodman-

 

Terkuin verohelvetistä

Sampo

Kommentoi

Kommentit

 • Marko Uskelin 10.4.2018 19:46

  Täysin samaa mieltä. Sä maksat omaisuudestas joka vuosi ja sitten vielä tuota perintöveroa. Kateellisten luusereiden keksintö koko touhu. Yrittäminen on tässä maassa tehty naurettavan vaikeaksi. Takuulla olis vähemmän työttömiä jos yrittäminen olis järkevää pienelle ihmiselle.

 • Iilimato-verenimijä 10.4.2018 20:09

  Haluatko Sampo alkaa verojen sijaan maksamaan teiden ylläpidosta, terveydenhoidosta, poliisin palveluista, palokunnista, lastesi koulutuksesta jne. verojen sijaan? Yllätttyisit kenties paljonko kaikki nämä oikeasti maksavat. Ymmärrän toki kiukkusi, samassa veneessä ollaan kaikki. Itse toki pääsen vähemmillä veroilla, koska olen verottajalla töissä ja saan pienempää palkkaa. Mutta veroni maksan silti ihan mukisematta 🙂

 • Janne 10.4.2018 20:34

  Oon myös samaa mieltä tuosta perintöverosta. Itsekin oon lähivuosina saamassa ison perinnön ja perintöveron. Miksi pitää maksaa veroa jo kerran maksetusta omaisuudesta. Kyllä tulee vituttamaan.

 • Heikki Tapani Mälkki 10.4.2018 20:58

  Niin, niin isänikin maksoi, Optikko, yrittäjä, kun jäähdytteli, enne eläkkeele jäämistä, yritti yksin myyä varaston ja vehkeet pois, ennakot samat ku oli palkollisia, kusseenhan siinä pieni yrittäjä, toki pienemmäsä mitasa ku nää, ei jääny perintyä sen vertaa että olis tarvinnu veroja maksaa, ku verottaja hoiti asian aikasemmi. Sähkölaitokseltaki kävivät kattomassa, mistä Ukko sähkyä varastaa ku rupes lämmittää takkaa kuormalavvoila.

 • Heikki Viljanen 10.4.2018 21:23

  Juuri näin , aamen.
  Tsemppiä sinne

 • Mie vaan 10.4.2018 21:39

  Hei. Suuret pahoittelut noin raskaasta veron maksusta. Olen kauhistellut samaa asiaa pitempään.Ei omalla kohdallani vaan 88 vuotiaan vanhuksen. Hänen ainoa elossa oleva veli kuoli ja nyt tuli perintövero hänelle maksuun kun on ainut perijä. Lähes satatuhatta!Perintö on vanha -talo, auto ja vene, mökki saaressa jossa ei mitään mukavuuksia, ei vettä, ei sähköä. Hän on sairaalloinen ja muistikin jo sammuilee. Maksaa hoidostaan palvelutalossa. Ei ole omaisia. Miten ja kuka hoitaa edes myynnit että vero voidaan maksaa. Kun käy niin että kuolee, valtio perii kaiken omaisuuden kun hänellä ei perijää ole. Eli joka sentti menee valtiolle. Surullista. Miten voi mennä näin?? Minne sitä rahaa holvataan, tietäähän sen jokainen.

 • Jarmo Karppinen 10.4.2018 22:45

  Moikka
  Kiitos Sampo juuri tästä olen yrittäjänä paasannut koko yritäjyyteni aikana.
  Irwin kyllä lauloi asiaa jo kymmeniä vuosia sitten. 👍

 • Anneli Mäkelä 10.4.2018 23:25

  Olin itse aikoinani yrittjä melkein 45-vuotta ja jaan sinun tuntosi,koska ajattelin aikoinaan juuri niinkuin sinäkin.Kaikki mikä tuli meni veroihin.Tai muihin niin sanotusti lakisääteisiin menoihin.Ex-pienyrittäjä nyt eläkkeellä jo(5-vuotta)ja extra pienellä eläkkeellä koska kaikki rahat meni veroihin ja muihin maksuihin.

  • sampokaulanen 11.4.2018 06:59

   Se tuntuu niin kohtuuttomalta..

 • Piia 11.4.2018 01:23

  Nyt osuit kyllä naulan kantaan!

 • Pipsa Toivanen 11.4.2018 07:08

  Joopa, rosvouksella ei ole mitään rajaa. Pankista vaan lainaa, että saat maksettua perintöveron valtiolle.

  Ja kaikki käy niin sutjakasti, että vainajakaan ei ole vielä edes kerennyt kunnolla *jäähtyä*, kun valtion pitkä käsi sipaisee paksun siivun jo useampaan kertaan verotetusta perinnöstä.

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!