Tulihan se sieltä. Jonkun tasa-arvontunne on saanut kolhun.

”Luin juttusi siitä, kun poikasi meni Lappiin Jounin Kauppaan töihin. Kun et ole itse elämässäsi joutunut kärsimään mistään etkä tekemään töitä, niin hyvähän sinun on, kun on rikkaita ystäviä, jotka elättää pentusi. Mitä, jos rouva kokeilisi joskus itse työntekoa ja muitten auttamista, etkä elättäisi lapsiasi muitten rahoilla. Eihän se poika edes tehnyt siellä mitään. Silkka julkisuustemppu koko homma. Kaulasetkin vain kiillottivat kilpeään.”

Ajatuksenjuoksussa toivomisen varaa

Dodii! Palautteen antajalla on ajatuksenjuoksussa toivomisen varaa.

Aloitetaan nyt tästä. Mikäli on, että poikani oli Lapissa uuninpankolla tekemättömän tointa toimittamassa, miten lause ”poikasi meni Jounin Kauppaan töihin” istuu tähän? Toinen seikka, joka pistää silmään on, että palautteen antaja tietää, että poikani ei tehnyt siellä mitään. Todistettavasti poikani nähtiin useamman ihmisen toimesta täyttämässä kaupan hyllyjä sekä opettelemassa kassan tointa. Äitinä olen iloinen ja ylpeä liki päivittäin saamastani positiivisesta palauteesta liittyen poikani työskentelyyn. Palautetta poikani ahkerasta työpanoksesta sain toimitusjohtaja Michele Murphy- Kaulaselta sekä kauppias Sampo Kaulaselta, rautaisilta ammattilaisilta, jotka eivät satavarmasti kehu työntekijöitään ansiotta. Sehän olisi karhunpalvelus nuorelle työtä opiskelevalle. Ostoksille osui myös kotimaassa matkailleita turisteja sekä kylän väkeä. Tutun pojan bongatessaan he laittoivat asiasta ilahtuneina minulle kuvia ja viestiä sosiaalisen median kautta: ”Sinulla on sitten ystävällinen ja kohtelias poika. Hän pääsee vielä pitkälle elämässään.”

Uskon, että lapseni ja minä tiedämme yhdessä ja erikseen jotakin siitä, kun nallekarkit eivät mene tasan. Kun elämä lyö kakkosnelosella päähän mennen tullen ja palatessa.

Sitä väitettä on turha tulla tarjoamaan, että elämäni olisi ollut yhtä auvoa kultalusikka suussa. Lusikan metalli vaihtui viimeistään siinä vaiheessa, kun isäni ampui itsensä silmieni edessä ollessani 12-vuotias. Jos on lukenut yhden aikakausi- tai iltapäivälehden, on saattanut törmätä sellaiseenkin uutiseen, että toimin useita vuosia omaishoitajana vaikeasti vammautuneelle miehelleni. Siinä jos missä sai käydä auttamisen korkeakoulua. Yhteiskunnalle säästin sievoisen summan hoitamalla mieheni itse. Toki sen tein rakkaudesta miestäni kohtaan, en yhteiskunnan rahoja säästääkseni. Koska yhteiskuntakaan ei näe omaishoitoa työnä, ei sitä voi vaatia palautteen antajaltakaan. Auttaminen ja omastani jakaminen ovat minulla verissä. Sen tietävät kaikki, jotka minut oikeasti tuntevat. Muilla ei ole väliäkään. Mitä cv:heni tulee, sen jätän tästä pois. En siksi, että sellaista ei ole, vaan siksi, että palautteen antaja voi joutua pitämään lakisääteisen sitä lukiessa. Arvostan muidenkin aikaa, en ainoastaan omaani.

Lapseni olen aina elättänyt itse

Lapseni olen aina elättänyt itse. Ensin yhdessä rakkaan mieheni kanssa, sitten yksin. Toki yhteiskuntaa on kiittäminen lapsilisistä sekä perhe-eläkkeestä. Ne tosin ovat toisen poikani osalta jo loppuneet. Onnekseni hänellä on opiskelujen ohella ollut töitä jo viime keväästä lähtien.

Onni on ollut myötä minullakin. Osaan yhtä ja toista. Sen turvin olen pystynyt toimimaan ansaiten elantoni niin, että on ainakin katto pään päällä ja jääkaapissa muutakin kuin valot.

Syytös julkisuustempusta on alle arvostelun. On surullista, jos oma katkeruus tai kateus estää näkemästä pyyteettömyyden, aidon halun auttaa. Haluan osaltani kuuluttaa, että maailmassa on vielä hyvyyttä. Ihmisyys ei ole kadonnut.

Emme ole ensimmäinen perhe, emmekä viimeinen, joka tukeutuu ystäviin. Moni nuori saa vielä tänäkin päivänä työpaikan suhteilla. Niin se maailma vain toimii. Vanhemman tehtävä on tehdä kaikkensa omien lastensa eteen. Voi käyttää tarvittaessa vaikka suhteita kesätyön saamiseksi, jos työtä ei muuten saa, mikä on kurja vaihtoehto työtä haluavalle.

Ymmärrän senkin, että kaikilla suhteita ei ole tai halua niiden käyttämiseen. Me otimme onnellisina Kaulasten tarjouksen vastaan. Se ei tarkoita sitä, että epäkelpo tapaus saa työpaikan kelvollisen nenän edestä.

Ystävilleni olen tärkeä ja rakas

Ystävien suhteen minua on paljolla siunattu. Ystäväni ovat kaikki rikkaita, sillä he ovat suurella sydämellä varustettuja ihmisiä. Heissä asuu lämpö ja rakkaus. Kelpaan heille, kuten he minulle. Olen heille tärkeä ja rakas. Moniko on yhtä onnekas kuin minä?

Mietin tämän palautteen antajan arvoja. Tuleeko uni öisin paremmin lyömällä lyötyä?

Armaat lukijani, mitä ajatuksia tämä blogini herättää teissä? Itse olen kiitollinen saamastani palautteesta. Se pysähdytti minut jälleen kerran tärkeiden asioiden äärelle. Niin kuin edesmennyt Jope Ruonansuu lauloi: Ollaan enkeleitä toisillemme.

Kommentit

 • Ansku 9.8.2020 15:45

  Ihmisten kateudella ja pahansuopaisuudella ei tunnu olevan mitään rajaa. Olen seurannut elämääsi etäältä ja monta kertaa ajatellut, millainen sisupussi olet. Kaikille mätetään elämään vastoinkäymisiä, kukaan ei helpolla täällä pääse, mutta jaksan ihailla valoisuuttasi ja avoimuuttasi. Kun myrkyttää mielensä niin kuin tuon viestin lähettäjä on selvästi tehnyt, ei hän itse eivätkä läheisensäkään ole kovin onnellisia. Voimia sinulle, sinä valoisa ihminen. Olet hyvä esimerkki kenelle tahansa. <3

 • Sari 9.8.2020 16:13

  Nina❤älä välitä! Olet todella upea ja huolehtivainen perheen äiti.Minä sain turpaan huumeiden käyttäjä pojaltani 2017, vuosi siitä menehtyi toinen poika aivoverenvuotoon yllättäen. Molemmilla pojilla on lapsuudessa ja nuoruudessa ollut erityistarpeita joita en nyt erikseen ala kertomaan, lisäksi olen kasvattanut lapseni lähes yksin. Vielä jaksetaan irvailla kun olen raatanut, olen siis yksityisyrittäjä, kaiken ansaitsemani eteen. Tsemppiä. Älä lue tuollaisia.

 • Marju 10.8.2020 05:58

  Asiaa!!!! 😁👍

 • Anita Hannukka 10.8.2020 09:44

  Voi miten ihminen syytää pahaa oloaan tuiki tuntemattomaan ihmiseen ja hänen perheeseensä. Se että näkee julkkis ihmisen lehdissä, ei tee julkkiksesta tuttua,ystävää saatika läheistä. Moni ajattelee ikävä kyllä tietävänsä ja tuntevansa jonkun lehdistä bongaamassa julkkiksen ja antaa samalla luvan arvostella hänen elämäänsä ja kommentoida hänen tekemisiään. Arvostan Nina Mikkonen että kaikissa elämäntilanteissa olet ollut positiivinen ja myös tiedän ja ymmärrän etten ole nähnyt surun ja tuskan kyyneleitäsi joita varmasti olet vuodattanut .Olet hyvä äiti ja olit hyvä vaimo miehellesi . Arvostan suuresti että kaikesta huolimatta olet saanut elämän punaisesta langasta kiinni. Pysy aina tuollaisena kun olet , älä anna ikävien kommenttien lannistaa sillä vain sinä yksin ja ainoana tiedät miten asiasi ja elämäsi on. Kaikkea parasta elämääsi.

 • Ella 10.8.2020 22:30

  Onko pakko kirjoittaa noin henkilökohtaisia asioita? Olisiko parempi jo jättää pojat pois omista kirjoituksista ja antaa heidän jo elää omaa elämäänsä. Onhan tuollainen vouhotus pojan työharjoittelusta jo jotenkin jopa hassua. Iso poika jo ja äidille raportoidaan tämän tekemisiä.Mitä jo kirjoittaisit jostain muusta kuin perheestäsi? Miten olisi ajankohtaiset asiat? Kirjoita vaikka elokuvista tms. Nyt eletään bloggaajien aikaa, ja tekstin pitää olla nopeaa, vaihtelevaa, stimuloivaa jne. Mikkosen pojat ja Nina ei enää riitä!

 • Ritu-mummo 11.8.2020 07:57

  Nina Mikkonen: karavaani kulkee ja koirat haukkuu…, näitä paskanjauhajiahan löytyy! Lippu korkeella – toki tiedän että pidätkin – voimia, jaksamista ja kaikkea hyvää perheellesi!

 • Tanja Varjonen 12.8.2020 11:35

  Toivon sinulle ja perheellesi uutta, ihanaa ja kevyempää tietä kulkea elämässä eteenpäin🙏

 • Merja 12.8.2020 17:27

  Huippu kirjoitus! Huippu Mimmi! Kirjoittaa selkeästi!

 • Suvi Maaria Evelyn Ontto-Panula 12.8.2020 22:04

  Varmasti ihana poika ja kateus se suomalaisten perisynti ja kaikkea hyvää elämäänne ja pojastasi tulee vielä jotain suurta <3 Olette ihana ja vahva perhe. Tulevaisuuteenne soisin hyviä ja ihania päiviä ja onnellisuutta ystävien ja rakkaiden kanssa 🙂

 • Minna 12.8.2020 22:28

  Ihan mahtava kirjoitus Nina! Kaikkea hyvää sinulle ja pojillesi!

Kiitos kommentistasi. Kommentti tulee näkyviin bloggaajan hyväksynnän jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!