Seiska Luokkakokous 2 –elokuvan kuvauksissa: reportaasi ja kuvat!

Viihdeuutiset | 24.05.2016 19:57

Näyttelijät Jaajo Linnonmaa, Sami Hedberg ja Aku Hirviniemi ottavat liioittelematta toistasataa yhteiskuvaa faniensa kanssa, kun Luokkakokous 2: Polttarit -elokuvan avustajat keräilivät selfie-kuvia leffan tähtien kanssa Hyvinkään Villatehtaan pihalla viime viikon torstaina (19.5.). Tuolloin selfieitä räpsittiin vielä tavallista enemmän, koska kuvauksiin saapuivat myös Miss Suomi -finalistit.

– Avustajat tekevät 12-tuntisia päiviä, joten on hienoa jättää heille positiivinen fiilis kovan työn jälkeen. Teimme aiemmin yökerhokohtauksen, jossa oli mukana 400 avustajaa. Tunnelma oli mahtava, ihan kuin olisimme vetäneet kolmen tunnin liveshow’n, Sami kertoo.

Halukkaita riittää, sillä elokuvaan on hakenut yhteensä nelisentuhatta vapaaehtoista. Tämä ei ole ihme, sillä elokuvan ykkösosan näki viime vuonna puoli miljoonaa ihmistä.

 

Itki meikit pilalle

Rainan kuvauksissa tunnelma on rento, eikä mistään näy, että tekeillä on jatkoa viime vuoden kolmanneksi katsotuimmalle elokuvalle. Repliikkejä ja tunnetiloja hiotaan vielä kamerankin käydessä. Amatöörinäyttelijät Jaajo ja Sami ovat saaneet lisää varmuutta ja vapauksia debyyttielokuvaan verrattuna.

– Ensimmäiseen elokuvaan opettelin koko käsikirjoituksen ulkoa, mutta tällä kertaa pänttään kohtauksen kerrallaan. Kun näyttelijä Anu Sinisalo kävi setissä, hän sanoi, ettei ole tällaista touhua ennen nähnyt. Juttelemme kesken kohtauksen siitä, kuka sanoo mitäkin. Lopulta ohjaaja Taneli Mustonen huutaa väliin, että sanokaa nyt edes jotain, Jaajo kuvailee hekotellen.

– Alusta asti on tuntunut, että tästä on tulossa parempi elokuva. Itkin tänäänkin jo ensimmäiset meikit pois, kun luin seuraavan kohtauksen vuorosanoja. On tämän pakko toimia, jos minuakin naurattaa, miten näillä jätkillä voi mennä kaikki näin päin persettä.

 

Polttarikaverit mukana

Uudessa leffassa seurataan kauhukolmikon valmistautumista Jaajon roolihahmon Tuomas Liljan häihin. Kuten odottaa saattaa, papin aamenta ei kuulla ennen lukemattomia kommelluksia. Jaajolla on vielä tuoreessa muistissa hänen omat polttarinsa kolmen vuoden takaa.

– Myös omat polttarini olivat äärimmäisen hauskat. Bestmanini Jussi Heikelä oli järjestänyt hienon ohjelman. Ensimmäisen polttari-illan jälkeisenä aamuna minulla oli vielä juontokeikka Gigantin kesäpäivillä. Minut haettiin sinne helikopterilla, ja sain yleisöltä raikuvat aplodit, Jaajo muistelee.

Yhteen uuden elokuvan kohtauksista Jaajo sai mukaansa myös polttariporukan omista häistään.

– Kysyin tyypiltä, joka hankkii elokuvan avustajat, että saanko ottaa heidät mukaan. Ei ollut hankala eläytyä rooliin, kun tuntui kuin olisin palannut omiin polttareihini. Luojan kiitos, omissa polttareissani ei kuollut kukaan, Jaajo muistelee.

Gallery placeholder

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!