Katso kuvat!
Vuohet

Zoolandian eläinpuisto on täynnä supersuloisia ja vallattomia asukkeja: Meitä saa paijata – kuvat!

01.08.2017 13:02

Turun kupeessa sijaitsee veikeän eläimellinen kesäkohde Zoolandia. Sen kotieläinpihalta löytyviä söpöläisiä saa koskea, jos on valmis myös vastaanottamaan niiden hellyyttä.

Heti Zoolandian kotieläinpihan porteista sisään päästyämme kiirehtii Lenni, vasta muutaman kuukauden ikäinen afrikkalainen kääpiövuohi, tervehtimään tulijoita innostunein elkein.

Lenni ihmettelee Seiskan kuvaajan kameraa eikä millään malta pysyä paikallaan, vaan puskee kameraa joka kerta, kun siitä kuuluu sulkimen ääni.

Pian malttamaton Lenni jo kipittää hakemaan Rollo- ja Meirami-vuohet seurakseen tervehtimään vieraita.

 

Vuohi
- Rollo on ketterä kiipeilijä, eläintenhoitaja Noora Visto kertoo.Kesämäen kotieläinpihan yrittäjä, eläintenhoitaja Noora Visto kertoo, että Meirami on sarvipäisen Rollon äiti.

– Rollo varsinkin on todella ketterä kiipeilijä. Se on päässyt myös vähän väliä karkaamaan, kun kotieläinpihan portista kulkee väkeä, Noora paljastaa hoidokkiensa vallattomuuden.

Rollo myös määkii, jos ei saa vierailta silityksiä ja huomiota. Se osaa Nooran mukaan todella nostaa metelin, vaikka kiltti onkin.

 

minipossu
Minipossu ei täysikasvuisena olekaan ihan mini. Pipsa-possu tykkää nautiskella auringosta.Minipossu joka ei ole miniPian Pipsa-minipossukin huomaa kameran ja tulee ihmettelemään vieraita. Tosin Pipsa ei ole kovin pieni.

– Jopa joillekin, jotka ottavat possun lemmikiksi, tulee yllätyksenä, että täysikasvuinen minipossu ei olekaan niin mini, Noora nauraa.

Kotieläinpihalla köllöttelee toinenkin minipossu, Pena.

– Pena ottaa joka kesä aurinkoa niin, että sen nahka palaa. Se on sellainen auringonpalvoja.

 

Pupu
Kotieläinpihan pupuvauvat olivat kuvaushetkellä vain neljän viikon ikäisiä. Kotieläinpihassa on lisäksi muun muassa kanoja, viiriäisiä, marsuja, lampaita ja laamoja. Lisäksi kesäisin Zoolandiassa asustaa poneja ja hevosia.Pupuvauvoja ja -vanhusSisältä navettarakennuksesta löytyy pieniä pupunpoikasia.

– Nämä ovat nyt neljäviikkoisia. Teemme aina pari poikuetta vuodessa ja poikasista suurin osa menee lemmikeiksi. Muutama toki aina jää tännekin, kertoo Noora.

Kaneista löytyy myös kodinvaihtajia. Esimerkiksi eräs 7-vuotias kanivanhus viettää kotieläinpihalla eläkepäiviään, kun sen omistaja soitti ja kertoi, ettei enää voi huolehtia lemmikistään.

 

Alpakat
Alpakka on luonteeltaan arka eläin. Tyttöalpakat Marilyn ja Franzesca jännittävät Seiskan toimittajaa ja kuvaajaa.Arkajalka-alpakat– Äkkiä karkuun, ei me tällaisesta tykätä, Noora kuvaa vitsaillen alpakoidensa asennetta, kun astumme sisään niiden aitaukseen.

Alpakka on luonnostaan arka eläin, mutta kuten laamojenkin kohdalla, on harhaluulo, että se noin vain sylkisi ihmisten päälle. Valkoinen Marilyn ja ruskea Franzesca näyttävät hieman varautuneilta, joskin ovat uteliaita tulijoiden suhteen.

– Lemmikkialpakat ja laamat sylkevät hyvin harvoin, vain ärsyyntyessään.


Kolmas alpakka, Marvin, on eristetty tyttöalpakoista, sillä se on hieman kiusannut tiineinä olevia tyttöjä.

 

Emu
Emu on kookas ja lihaksikas lintu, jonka potkua on syytä varoa.

 


Lihaksikas lintuViereisestä aitauksesta kuuluu onttoa ääntelyä. Emut siellä ilmoittelevat itsestään. Lähestyessämme niitä Noora varoittaa meitä.– Nämä ovat ihan kilttejä, mutta liian lähelle ei kannata mennä. Näin iso lintu on pelkkää lihasta, ja kun se potkaisee, se todella sattuu.


Yhtä perhettä


Noora todella nauttii työstään yrittäjän ja valtavan eläinlauman yhtenä hoitajana.

– On ihan mahtavaa, kun saan työssä yhdistää rakkauteni eläimiin ja ihmisiin.

Hyviä hetkiä tulee työssä vastaan päivittäin ja eräänlaista terapiaakin saa välillä tarjota kävijöille. Zoolandiassa on käynyt vieraita esimerkiksi Heideken-perhetalosta, jossa autettavilla lapsilla on joskus vaikea perhetausta.

– Viimeksi eräs tyttö oli aivan hiljaa, kunnes päästiin katsomaan pikkupupuja. Hän alkoi itkeä liikuttuneena ja hoki vain, että nämä ovat aivan ihania.

– Parempaa työtä en voisi toivoa. Sellaiset hetket todella palkitsevat.

Teksti: Linda Lietsala
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!