fbq
Uutiset
07.03.2020 16:54
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Ilja
Ystävät ja läheiset saattoivat Ilja Janitskinin viimeiselle matkalle - mediapersoonan hautajaisissa soi Metallica
Uutiset
07.03.2020 16:54
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Lauantaina maaliskuun 7. päivä Helsingin Kallion kirkolle kokoontui noin 300 henkilöä suremaan ja saattamaan mediapersoona Ilja Janitskinia (1977-2020) viimeiselle matkalle. 

Ohikulkijoiden huomio kiinnittyi siihen, että suruväestä osa edusti näkyvästi moottoripyöräkerho Bandidosia, sillä Ilja oli aikanaan kuulunut kyseiseen yhteisöön. Suuri yleisö muistaa Iljan kuitenkin kiistellyn MV-lehden perustajana sekä 2000-luvun alun nuorisojulkkiksena. 

Surujuhla sujui ongelmitta, tunnelma oli harras ja välitön. Paikalla oli suuri joukko vainajan ystäviä ja läheisiä. Kirkossa laulettiin virsi Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Tilaisuuden kuluessa kuultiin myös Metallican kappale Nothing else matters, koskettavana versiona pianolla ja viululla. Siunauksen päätteeksi soi Jari Levyn biisi Sodan jälkeen.

Tunnettuja kasvoja

Hautajaisissa paikalla oli muutamia julkisuuden henkilöitä, kuten Klara ja Karina Kivilahti. Klaran mukaan päivä oli raskas, eikä hän halunnut kommentoida ystävänsä poismenon aiheuttamia tuntemuksia.

Tilaisuuteen osallistui kutsuttuna vieraana Seiskan erikoistoimittaja Panu Hörkkö. Hän kertoo tunteneensa Iljan vuosikaudet ja tehneensä miehen vaiheista lukuisia juttuja Seiskaan. 

Lue tästä Andorrassa tehty Iljan erikoishaastattelu (2017)

- Tunnelma hautajaisissa oli tietenkin surullinen, mutta tilaisuus oli itsessään varsin kaunis. Ilja oli rehti ja reilu mies, joka sai arvoisensa hautajaiset.