fbq
Uutiset
02.05.2020 14:01
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen
Hjallis Harkimo
Ystävänsä koronavirukselle menettänyt Hjallis Harkimo varoittaa: ”Tästä voi tulla samanlainen jokavuotinen epidemia kuin flunssasta!”
Uutiset
02.05.2020 14:01
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen

Sipoolainen liikemies ja poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 66, sai hiljattain kuulla musertavia uutisia koronaviruksen voimasta. Kaikkialla jylläävä COVID-19 on liipannut Hjallista läheltä.

– Läheinen tuttuni kuoli täällä Sipoossa koronaan. Vasta nyt, kun se tulee lähelle, tajuan sairauden vakavuuden, Hjallis sanoo merelle katsellessaan.

Lue lisää: Korona vei ystävän! Järkyttynyt Hjallis Harkimo: ”Vasta nyt tajuan taudin vakavuuden!”

– Samoin eräs tuttavani Jenkeissä kertoi kokemuksistaan koronaa vastaan; kuinka kovaa hän joutui taistelemaan ja miten loppu hän oli, vaikka on vasta nelikymppinen ja aika kovakuntoinen kaveri. Sitä alkaa pelätä itsekin virusta. Pistäähän se ajattelemaan.

 

Mahdotonta ennustaa

Hjallis on aina tottunut harkitsemaan tarkasti seuraavan siirtonsa. Vallitsevassa maailmantilanteessa hänkin joutuu myöntämään karun tosiasian: tulevaisuutta ei pysty ennustamaan kukaan.

Lue myös: Hjallis Harkimo kantaa huolta 90-vuotiaasta äidistään: ”Istunut jo kaksi kuukautta yksin kotona!”

– Käykö tässä niin, että ihmiset pitävät etäisyyttä tartuntojen pelossa? Muuttaako tämä käyttäytymismalleja? Tästä voi tulla samanlainen jokavuotinen epidemia kuin flunssasta. Siksi tarvitsemme kipeästi lääkettä ja rokotetta, Hjallis alleviivaa.

– Kun nyt suojavarusteilla on tällainen kysyntä, niin millainen kilpailu mahtaa syhtyä tulevista rokotteista? Tässä on vielä monta muttaa, ennen kuin koronajuttu on selätetty.

Lue lisää Hjalliksesta Seiskan suuresta vappunumerosta!

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »