Hyppää pääsisältöön
Mikko Paasista tehtiin kirja.

Ystäväänsä päähän ampunut sukeltaja Mikko Paasi avautuu uutuuskirjassa tapauksesta – tuomiolauselmasta paljastuu erilainen versio!

Sukeltaja Mikko Paasi, 43, tuli kesällä kuuluisaksi osallistuttuaan Thaimaassa luolaan satimeen jääneiden jalkapallopoikien pelastamiseen.

Viime viikolla ilmestyneessä Sukellus valoon -kirjassa Mikko kertoo rankasta menneisyydestään, jota hän kantoi mukanaan sankariteonkin aikana.

Lue myös: Suomalaissankari Mikko Paasi paljastaa: Thaimaan luolapelastus sai dramaattisen lopun – ”Emme heti tajunneet sitä!”

Hänet on tuomittu 16-vuotiaana ystävänsä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Tapaus oli hyvin erikoinen. Mikko ampui 19-vuotiasta ystäväänsä vahingossa päähän kaupungin bussissa mutta selvisi yhdeksän kuukauden ehdollisella vankeustuomiolla.

Lue myös: Suomalaissankari Mikko Paasi laihtui Thaimaan luolapelastuksessa useita kiloja – ravintona vauvanruokaa ja keksejä!

Osoitteli toistakin kaveria

Mikolla oli ampumisharrastuksen takia lupa tekovälineenä olleeseen revolveriin. Tuomiolauselman mukaan hän kuitenkin kanniskeli asetta muuallakin kuin ampumaradalla. Hän oli muun muassa lainannut asettaan kaverilleen ”kaljan pummaajien” uhkailua varten.

Todistajan mukaan Mikko oli osoittanut aseella toista kaveriaan mökillä, minkä jälkeen oli ampunut metsään.

Thaimaan pelastusoperaatiosta kertova Sukellus valoon -kirja on omistettu Jodelle. Kirjan versio murhenäytelmästä kuitenkin eroaa tuomio-
lauselman tekstistä.
Thaimaan pelastusoperaatiosta kertova Sukellus valoon -kirja on omistettu Jodelle. Kirjan versio murhenäytelmästä kuitenkin eroaa tuomio- lauselman tekstistä.

 

Lue myös: Thaimaan suomalaissukeltaja Mikko Paasi sairaalaan poliisisaattueessa – ”Polvet pettivät!”

Ladattu ase bussissa

Perjantai-iltana 11. tammikuuta 1991 Mikko oli hypännyt Helsingissä bussiin numero 94, jossa oli myös uhri ja tämän naisystävä. Mikolla oli mukanaan ase ja kaksi patruunaa. Kirjassa hän kertoo ystävänsä pyytäneen häntä ottamaan aseen mukaan.

Lue myös: Thaimaan luolapelastuksen suomalaissankari Mikko Paasi piti ajatukset tehtävässä – ”En seurannut, mitä asiasta muualla puhuttiin!”

Todistajien mukaan uhri oli kotonaan naisystävänsä kanssa, kun Mikko joi kolmen kaverinsa kanssa kotiviiniä kerhohuoneella. Puhelinsoittoa ei kaksikon välillä ollut, eikä aseesta ollut puhetta. Tuomiolauselmasta ei käy ilmi, oliko kohtaaminen bussissa ollut sovittu vai sattuma.

Lue myös: Suomalaissukeltaja Mikko Paasista tuli Thaimaan luolapelastusten sankari: Kuningas kutsui teelle palatsiinsa!

Kirjassa Mikko kertoo ystävänsä halunneen nähdä aseen. Ladattu pistooli laukesi vahingossa.

– Paasi on tuolloin ottanut oikealla kädellään vyöllä olleesta kotelosta ladatun aseen ja alkoholin vaikutuksen alaisena osoitti kohti uhria pitämällä samalla kiinni liipaisimesta näyttääkseen asetta uhrille, tuomiossa todetaan.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Koh Tao Divers ja Otava

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!