Yrittäjyys romahdutti terveyden! Hevimuusikko Georg Laakso myy turkisliikkeensä yli 500 000 euron jäämistön huutokaupassa!

Uutiset | 22.07.2020 07:43

Hämeenlinnalainen muusikko Georg Laakso, 44, rakensi uraa metallibändi Turisaksen riveissä.

Yhtyeen kanssa lupaavasti alkanut maailmanvalloitus päättyi kuitenkin kuin seinään vuonna 2005.

Oli lokakuun viimeinen päivä, kun Georg ajoi keikkapaikalta kohti kotia. Ulkona oli kylmää ja pimeää.

Öinen tie oli petollisen jäinen, ja auto suistui tieltä. Georg lensi takaikkunan läpi ulos ajokistaan.

– Makasin 18 tuntia pakkasessa halvaantuneena. Poliisit kävivät kolme kertaa onnettomuuspaikalla, ennen kuin minut löydettiin auton ulkopuolelta, Georg muistelee.

Lue lisää: Raju onnettomuus muutti hevimuusikko Georg Laakson elämän – ”Makasin 18 tuntia pakkasessa halvaantuneena!”

Metalliyhtye Turisaksen kokoonpano on vuosien saatossa vaihdellut. Georg pitää edelleen yhteyttä vanhoihin bändikavereihinsa ajalta ennen halvaantumista.
Metalliyhtye Turisaksen kokoonpano on vuosien saatossa vaihdellut. Georg pitää edelleen yhteyttä vanhoihin bändikavereihinsa ajalta ennen halvaantumista.

Tuuraajasta kauppiaaksi

Elämä onnettomuuden jälkeen ei ole ollut helppoa. Georg liikkuu pyörätuolilla, sormet eivät toimi kunnolla ja käsissä ei oikein ole voimaa.

– Olen käynyt kuntoutuksessa, kun Kela on suonut siihen tukea, mies huokaa.

Vuonna 2017 Georg omaksui uuden roolin, kun hänen isoäitinsä tarvitsi tuuraajan turkisliikkeeseensä.

Visiitti jäi pysyväksi, kun ilmeni, ettei mummo toipunut polvileikkauksesta takaisin työkuntoon.

– Olin ilmeisesti sisaruksista ainoa, joka oli soveltuva vetämään liikettä.

– Kuusi päivää viikossa vaateputiikissa töitä tehden vei omaa kuntoa aika lailla alaspäin, Georg toteaa.

Laaksojen suku oli turkisalalla yli sata vuotta, joten kun Georg saa tavarat vihdoin myytyä, se on erään aikakauden loppu.  – Jos vaan saan firman nurin velattomana, olen tyytyväinen.
Laaksojen suku oli turkisalalla yli sata vuotta, joten kun Georg saa tavarat vihdoin myytyä, se on erään aikakauden loppu.  – Jos vaan saan firman nurin velattomana, olen tyytyväinen.

Voimat loppuivat

Georg jaksoi vetää putiikkia kolme vuotta pyörätuolissaan istuen. Sitten hänen oli pakko luovuttaa.

– Olen kotisairaanhoidossa avustajien varassa. Käteni eivät toimi kunnolla, ja elämässä on haasteita ilman yrittäjyyttäkin, ex-kitaristi myöntää.

Hän laittoi liikehuoneiston myyntiin, ja yllättäen se menikin kaupaksi jo alkuvuodesta. Sitten iski koronapandemia, joka sekoitti yrittäjän suunnitelmat suuresta loppuunmyynnistä.

– Myymälä lähti alta, ja ihmettelin, että mitäs nyt tehdään. Minulla oli siinä noin 5 000 yksikköä daamien pukineita, mutta ei mitään paikkaa niille. Päätin ottaa yhteyttä Huutokauppakeskus Turengin Petteriin.

Lue myös: Vakavasti halvaantunut muusikko Georg Laakso lopetti turkisliikkeensä – yli 500 000 euron vaatteet jäivät myymättä!

Musiikkiura jatkuu

Huutokauppias Petteri Vuorinen nyökyttelee vieressä.

– Aluksi olin ymmälläni. Miten ihmeessä myymme tällaisen pinon vaatteita, joiden yhteenlaskettu arvo on pitkälle yli puoli miljoonaa euroa. Yksittäinen vaatekappale saattaa olla alkuperäiseltä hinnaltaan 3 000 euroa.

– Lopulta päätimme huutokaupata vaatteet rekki kerrallaan.

Lähes kolmen vuoden loppuunmyynti päättyy. – Ei ensimmäisellä, eikä toisella, mutta kolmannella kerralla nämä vihdoin myydään, Georg lupaa.
Lähes kolmen vuoden loppuunmyynti päättyy. – Ei ensimmäisellä, eikä toisella, mutta kolmannella kerralla nämä vihdoin myydään, Georg lupaa.

Verkkohuutokauppa

Georgin apuna Georg Laakson vaatekaupan loput tavarat huutokaupataan Turengin huutokauppakeskuksen nettihuutokaupassa sunnuntaina 26. heinäkuuta.

Lähtöhintaa designvaatteille ei ole. Georg pohtii, että vaatteet saattaisivat olla oivallinen hankinta esimerkiksi elokuvateollisuuden puvustamoille.

– Huutokaupassa myydään samaan aikaan satoja muitakin esineitä. Siellä on Alvar Aallon huonekaluja, kultakelloja ja antiikkia, polkuautoja, patsaita, Huutokauppakeskus Turengin yrittäjä Petteri Vuorinen kertoo.

– Tavarat tulevat esille verkkoon 19. heinäkuuta, ja niihin voi käydä tutustumassa paikan päällä ennen huutokauppaa.

 

 

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Matti Matikainen ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!