Hyppää pääsisältöön
Rikos

Yökerhovarkaat iskivät Helsingissä – poliisilta neljä vinkkiä bilettäjille!

Helsingin poliisi nappasi ravintolavorot, joiden epäillään varastaneen muilta helsinkiläisyökerhon asiakkailta omaisuutta viime viikonloppuna.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin siviilipartiot olivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suorittamassa valvontaa Helsingin Kasarmikadulla sijaitsevassa yökerhossa. Poliisit kiinnittivät kahteen mieheen huomion, jotka tarkkailivat muiden asiakkaiden asiointia baaritiskillä ja lopulta poistuivat ravintolasta.

Poliisit seurasivat miehiä Esplanadin puiston läpi Mikonkadulla sijaitsevalle pankkiautomaatille, jolloin he ottivat miehet kiinni.

Miehet vietiin Pasilan poliisivankilaan maksuvälinepetoksesta ja varkaudesta epäiltyinä. Miehet ovat saaneet aiemmin tuomioita samanlaista rikoksista.

Epäillyt on vangittu eilen käräjäoikeuden päätöksellä. Syytteennoston päivämäärä on 15.5.2018.

Poliisi antaa samassa tiedotteessaan vinkit lompakkovarkauksien ja PIN-koodiurkintojen ennalta estämiseksi:

1. Muista aina suojata tunnuslukusi. Lompakkovarkauksia ja erityisesti pin-koodien urkintatapauksia tapahtuu tyypillisesti ravintoloissa ja yökerhoissa, sillä ihmiset ovat ravintoloissa liikkeellä huolettomin mielin.

2. Kannattaa aina harkita tarkoin yöelämään lähtiessään mitä kaikkea omaisuutta tarvitsee ylipäänsä ottaa mukaan.

3. Mikäli pankki- tai luottokortti syystä tai toisesta katoaa, kannattaa se kuolettaa mahdollisimman pikaisesti. Kännykkään kannattaa tallentaa etukäteen pankkien oma kuoletusnumero. Oman pankin sulkupalvelun numeron voi tarkistaa esim. nettisivuilta https://www.korttiturvallisuus.fi/Apua/.

4. Kannattaa miettiä missä lompakkoa ja pankkikortteja säilyttää. Lompakko ja arvotavarat kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan jatkuvasi käsituntumaetäisyydellä.

 


Teksti:
Katja Lintunen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!