Yle: Anna Puu jätti ex-miehensä dramaattisesti - lähipiiri ihmetteli ratkaisua: "Lähdin liikkeelle kuin höyryjuna enkä vilkuillut taakse!"

Uutiset | 06.07.2020 15:33

Laulaja Anna Puu, 38, avautuu poikkeuksellisen avoimesti vuonna 2013 tapahtuneesta avioerostaan Ylen Radio Suomen Kutsuvieras-ohjelmassa.

Tunnin mittaisessa ohjelmassa Anna kertoo urastaan ja elämästään, ja tarinoidensa välissä hän soittaa ohjelman konseptin mukaisesti mieleistään musiikkia.

Anna kertoo ohjelmassa, kuinka hän päätyi Antaudun-levyä tehdessään ja albumin julkaisun jälkeen kovaan ratkaisuun ja eroamaan silloisesta aviomiehestään ja tyttärensä isästä Ollista.

Laulaja sanoo ohjelmassa huomanneensa vasta jälkikäteen, että Antaudun-levyn monet hänen kirjoittamansa lyriikat kertoivat kuin vaivihkaa hänen omasta elämästään ja paljastivat pinnan alla pysyneet ajatuksesta erosta.

Lue myös: Vau, Anna Puu täysin naturellina luonnossa: "Löysin mielenrauhan" - kuva!

Antaudun-albumi oli ensimmäinen, jolla julkaistiin Annan omia lyriikoita. 

- Luulin kirjoittavani vain laulujen sanoja, en tarinoita suoraan omasta elämästäni. En ollut ikinä ajatellut lauluista, että ne olisivat yksi yhteen elämäni kanssa. En tajunnut, kuinka syviä tuntemuksia sanoihin loppujen lopuksi vuosi. Sanat käsittelivät asioita, joita en ollut kehdannut sanoa ääneen tai uskaltanut edes ajatella, Anna kertoo ohjelmassa.

"Oltaisiinkohan me selvitty, jos olisimme hakeneet apua?"

Erityisen surulliseksi Anna nimeää Kolme pientä sanaa -kappaleen. Hän oli kuunnellut kappaleen demoa yhdessä silloisen aviomiehensä kanssa, ja se kokemus alkoi avata lukkoja pariskunnan välillä. Pariskunnan liitto oli tuolloin hiipumassa.

- Molemmat tajusivat sen kertovan meistä. Mutta samalla molemmat toivoivat sen olevan vain laululyriikkaa. Pidättelin itkua, eikä kumpikaan halunnut avata Pandoran lipasta.

- Mietin pitkään eron jälkeen, että oltaisiinkohan me selvitty, jos olisimme silloin hakeneet apua, Anna kertoo.

Anna Puu kuvattuna Antaudun-levyn julkaisun aikoihin syksyllä 2012.
Anna Puu kuvattuna Antaudun-levyn julkaisun aikoihin syksyllä 2012.

Anna pohtii ohjelmassa myös, olivatko erosta kertovat laulut tulleet sattumalta ja oliko niillä vaikutusta suhteen päätökseen.

- Kävikö niin, että omat lauluni aivopesivät minut? Saivatko ne minut luulemaan, että asiat ovat niin huonosti? Lauloinko tekstit todellisiksi vai onko se niin, että sydän tietää kauan ennen päätä?

Lue myös: 38 vuotta täyttänyt Anna Puu: Ikäkriisit ovat jääneet kokematta!

"En nähnyt kuin yhden ratkaisun"

Lopullisesti ero tuli ajankohtaiseksi puoli vuotta erolevynä pidetyn Antaudun-albumin julkaisun jälkeen. Anna kertoo eropäätöksestä ohjelmassa hyvin riipaisevasti.

- Minuun iski eräänlainen mania. En nähnyt kuin yhden ratkaisun vallitsevaan ahdistukseen. Kaikki jäsentelemättömät ja epämiellyttävät asiat olivatkin yhtäkkiä kristallinkirkkaita mielessäni.

- Kerroin miehelleni, että haluan erota ja sitten riuhtaisin itseni irti. Muutos oli todella nopea. Lähdin liikkeelle kuin höyryjuna enkä vilkuillut taakse tai sivuille. Vakuutin itselleni, että mitä hitaammin laastarin repäisee irti, niin sitä enemmän se sattuu. Pian asuimme tyttäreni kanssa vuokra-asunnossa Helsingin Lauttasaaressa, Anna tilittää.

Lue myös: Anna Puu keräsi katseita Emma-gaalassa: pääkoristeella ja jättiletillä melkoisesti painoa – kuva!

Anna paljastaa myös, että ero herätti pariskunnan lähipiirissä suuresti ihmettelyä.

- Pidin pääni, vaikka lähipiiristäni tehtiin selväksi, mitä mieltä päätöksestäni oltiin - puhumattakaan ulkopuolisten ja median mielipiteistä. Tiesin, että näin minun pitää tehdä, Anna kertoo.

Anna on nykyään avoliitossa musiikkituottaja Jukka immosen kanssa. Pariskunta on seurustellut vuodesta 2015 alkaen.

Lue myös: ”Elämäni ei ole saippuaoopperaa!” Anna Puu tyrmää väitteet Jenni Vartiaisen ja tuottajarakkaan kolmiodraamasta!

Anna Puu ja Jukka immonen olivat yhdessä Linnan juhlissa 2018.
Anna Puu ja Jukka Immonen olivat yhdessä Linnan juhlissa 2018.

 

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!