Uutiset

Yksi tunnettu julkkis käyttää Suomessa laittomiksi todettuja West Coast -raitakenkiä - kuva! ”Todellista punk-asennetta!”

05.11.2017 14:03

Seiska kertoi aikaisemmin kenkäyrittäjä Jarmo Viljasesta, joka hävisi oikeudenkäynnin urheilujätti Adidasta ja Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaa vastaan.

Lue lisää: Aamulypsylle ja Adidakselle oikeudessa hävinneen kenkäyrittäjä Jarmo Viljasen karu kohtalo – 430 000 euron velat: Menetin kaiken paitsi perheeni!

Mutta mitä tapahtui oikeuden laittomiksi toteamille West Coast -kengille? Hovioikeus määräsi jalkineet hävitettäväksi, mutta metodin Jarmo sai valita itse. Ensiksi hän suunnitteli polttavansa kengät mielenosoituksellisesti julkisessa tapahtumassa, mutta siihen ei annettu lupaa.

Jarmo ei halunnut tuhota käyttökelpoisia popoja, joten hän ehdotti niiden jakamista turvapaikanhakijoille. Siihenkään ei suostuttu.

– Lopulta luovutimme kengät Suomen Punaiselle ristille, joka lähetti ne Mongoliaan. Jos näitä kenkiä haluaa, täytyy siis suunnata Ulan Batorin torille, Jarmo veistelee.

Yhden parin kenkäyrittäjä lahjoitti myös koomikko Pirkka-Pekka Peteliukselle.

Pirkka-Pekka Petelius käyttää neliraitakenkiä.

– Olen nähnyt HIFK:n neliraitaiset fanikengät Pirkka-Pekan jaloissa usein televisiossa, esimerkiksi Arto Nybergin haastattelussa. Hän on osoittanut ne jalassaan todellista punk-asennetta.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Ari Lahti ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!