Hyppää pääsisältöön
Jussi Olkinuora.

Yksi seikka pistää silmään MM-leijonissa: kyteekö Suomen tolppien välissä kolmipäinen maalivahtihirviö? – ”Hahhaa, eihän se mikään uhka ole!”

Suomella on Slovakiassa jalkeilla kenties kaikkien aikojen nimettömin jääkiekkomaajoukkue.

Leijonien rosterista löytyy peräti 18 MM-ensikertalaista ja vain kaksi NHL-vahvistusta – eikä Juho Lammikolla ja Henri Jokiharjullakaan ole kovin montaa NHL-matsia vyöllään.

Vaan väliäkö hällä, kun kaukalossa kulkee. Suomi on voittanut neljästä alkusarjan ottelustaan kolme, ja Yhdysvalloillekin tuli tappio vasta jatkoajalla. Kivikova Kanada ja hurmioitunut isäntämaa Slovakia saivat Suomelta kumpikin nenilleen.

Lue myös: Kaapo Kakko tekee mitä lystää! Ruotsalaispelaajakin sekosi suomalaisesta superjunnusta – huusi äänensä käheäksi suorassa tv-lähetyksessä: ”Aivan sairasta!”

Jussi Olkinuora tekee tänään perjantaina MM-debyyttinsä Leijonien maalilla.
Pelicansin Jussi Olkinuora tekee tänään perjantaina MM-debyyttinsä Leijonien maalilla.

 

Suomen peli on näyttänyt koko turnauksen hyvin valmiilta. Siitä osakiitos kuuluu pitkälle MM-leiritykselle, jonka ansiosta leijonat murisee tiiviinä joukkueena.

Myös peluutus on ollut ennätystasaista. Minuutit ovat jakautuneet koko kokoonpanon leveydelle. Tämän perjantain Britannia-matsin jälkeen myös jokainen Leijonien kolmesta maalivahdista on päässyt torjuntahommiin, kun Jussi Olkinuora liukuu askiin.

Lue myös: Tämän kaverin tietää kohta koko Suomi – onko hän Leijonien superyllättäjä? C Moren asiantuntija hehkuttaa estoitta Seiskalle: ”Erittäin fiksu jätkä ja maailmanmies”

Tilanne on sikäli poikkeuksellinen, että varsinkin lyhytkestoisissa turnauksissa on ollut tapana nimetä selkeä ykkösvahti, jonka asema on sementoitu. Nyt Leijonilla on kolme melko tasavahvaa torjujaa: Olkinuora, Kevin Lankinen ja Veini Vehviläinen.

Jussi Olkinuora näkee kolmen tasaisen maalivahdin vain Leijonien vahvuutena.
Jussi Olkinuora näkee kolmen tasaisen maalivahdin vain Leijonien vahvuutena.

 

Pohjois-Amerikassa vastaavassa tilanteessa puhutaan usein kolmipäisestä maalivahtihirviöstä. Suomen pukukopissa asiaa ei nähdä yhtä negatiivisessa sävyssä.

– Hahhaa, ei ole mitään hirviötä! Eihän se mikään uhka ole, Olkinuora naureskelee Seiskalle.

– Mielestäni on vain hyvä, että meillä on kolme maalivahtia ja kolme hyvää tyyppiä. Luulisi, ettei voi ainakaan mennä pieleen.

– Tosi hyvin sanottu. Olen ihan samaa mieltä kuin Jussikin, Vehviläinen komppaa.

Veini Vehviläinen kokosi itsensä komeasti USA-ottelun vaikean alun jälkeen.
Veini Vehviläinen kokosi itsensä komeasti USA-ottelun vaikean alun jälkeen.

 

Illan ottelu on siis Olkinuoran ensimmäinen turnauksessa. Samalla Pelicans-kassari tekee MM-debyyttinsä.

Lankinen on torjunut tähän mennessä kolme matsia (Kanada, Slovakia, Tanska), Vehviläinen yhden. Se alkoi kaamealla tavalla, mutta pidemmälle maanantain USA-ottelu eteni, sitä komeammin Kärpät-kassari kokosi itsensä.

Lue myös: Kuva: NHL-seurat reagoivat välittömästi Kaapo Kakon ilmiömäiseen MM-debyyttiin – taistelu kesän ykkösvarauksesta sai huvittavia piirteitä

– Tietenkin odotamme täällä menestystä. Ja sitä, että saamme itsestämme kaiken parhaan irti, Vehviläinen sanoo Seiskalle.

– Katsotaan sitten turnauksen jälkeen, mikä on lopputulos.

Suomi – Britannia tänään perjantaina MTV:llä klo 21.15.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Seiskan toimitus, AOP

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!