Yksi Turun terroriteon epäillyistä vapautettiin

Uutiset | 22.08.2017 14:01

Turun terroriteon pääepäilty, 18-vuotias marokkolainen Abderrahman Mechkah vangittiin tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Käsittely käytiin käräjäoikeuden maanalaisessa turvabunkkerissa, ja heti alkuun se julistettiin salaiseksi tutkinnallisista syistä. 

Myös toinen epäilty on vangittu tänään.

Tänään oli määrä pitää kaikkiaan viiden epäillyn vangitsemisoikeudenkäynti, mutta viimeisen epäillyn vangitsemisistunto peruttiin ja hänet vapautettiin. Vuorossa on vielä kaksi vangitsemisoikeudenkäyntiä.

Yksi epäilty on vielä vapaalla jalalla etsintäkuulutettuna.

Pääepäilty osallistui videolinkin välityksellä

Pääepäilty Abderrahman Mechkahin on tunnustanut aiheuttaneensa puukolla kahden ihmisen kuoleman ja kahdeksan ihmisen haavoittumisen. Kaksi haavoittuneista on yhä teho-osastolla. Poliisi ei vielä toistaiseksi ole kommentoinut, mikä muiden epäiltyjen osuus asiaan on.

Kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhanyrityksestä epäilty Abderrahman osallistui oikeudenkäyntiin sairaalasta videolinkin välityksellä.

Käsittelyn aluksi media pääsi saliin hetkeksi kuvaamaan ja näkemään Abderrahmanin ja tämän asianajajan Kaarle Gummeruksen

Juttua muokattu 22.8. kello 14.10: Tähän mennessä kaksi epäiltyä on vangittu.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!