Kaupallinen yhteistyö

Etua Oy

Yhdistelylainojen kysyntä kasvaa - edullisimmillaan lainaa saa jopa alle 5% korolla

25.09.2020 08:00

Lainojen yhdistely on lisääntynyt kesän aikana ja entistä useampi suomalainen on kilpailuttanut nykyiset lainansa uudestaan, käy ilmi Etua.fi-lainapalvelun tilastoista. Heinäkuun alussa voimaan tullut lakimuutos alensi uusien kulutusluottojen ja yhdistelylainojen koron korkeintaan 10 prosenttiin. Nyt jos koskaan kannattaa vanhat pikavipit ja pienemmät kulutusluotot korvata uudella edullisemmalla yhdistelylainalla.

Yhdistelylainan korot laskeneet selvästi vuoden aikana

Yhdistelylainojen korkotaso on ollut laskusuunnassa syyskuusta 2019 alkaen. Silloin uusien lainojen maksimikorko laskettiin 20 prosenttiin ja myös lainoista perittäviä muita kustannuksia rajoitettiin. Korkotason lasku jatkui tämän vuoden heinäkuussa, kun uusien lainojen korko määrättiin korkeintaan 10 prosenttiin. Muutos on tilapäinen ja voimassa tämän vuoden loppuun asti.

Lakimuutosten lisäksi myös pankkien välinen kilpailu uusista asiakkaista on vaikuttanut yhdistelylainojen korkotasoon. Alhaisimmillaan yhdistelylainaa saa jopa alle 5 prosentin korolla. Kaikki vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa uudestaan välittömästi, sillä alhaisempaa korkotasoa sovelletaan vain uusiin lainoihin. 

Luottokorttivelkojen korot eivät laskeneet

Korkotason muutos koskee vain kulutusluottoja. Luottokorttien hinnoittelu ei ole muuttunut ja niiden todellinen vuosikorko on jopa yli 20 prosenttia myös jatkossa. Nyt kannattaakin kilpailuttaa myös luottokorttivelat uudestaan. Lainalaskurin avulla voit määrittää sinulle sopivan yhdistelylainan kuukausierän.  Lainapäätöksen saat heti etkä sitoudu mihinkään.

Tee maksuton lainahakemus osoitteessa www.etua.fi.

Etua.fi on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Etua Oy on suomalainen osakeyhtiö, jonka enemmistön omistaa Alma Media Oyj. Palvelullemme on myönnetty Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.
 

Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!