Hyppää pääsisältöön
Vuoden vapaa-ajankalastajalle kävi hassusti – poliisi takavarikoi 12 alamittaista kuhaa!

Vuoden vapaa-ajankalastajalle kävi hassusti – poliisi takavarikoi 12 alamittaista kuhaa!

Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Pentti Rantala on tullut tutuksi lukuisista kalastusaiheisista haastatteluista. Miehelle on myös annettu huomionosoituksia ansioituneesta työstään harrastuksen parissa, sillä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö valitsi Rantalan vuonna 2011 vuoden vapaa-ajankalastajaksi.

Seiskan tekemän selvityksen mukaan Rantala oli kuitenkin viime vuoden lokakuussa vähemmän mairittelevassa roolissa, sillä poliisi ratsasi Rantalan saaliskassin ikävin seurauksin Helsingin Kaisaniemen rannassa.

Tarkastuksessa Rantalan kassista löytyi 12 alamittaista kuhaa, jotka olivat kaikki alle 40 sentin pituisia. Kalat hävitettiin poliisin määräyksestä, eikä Rantala yrittänyt kiistää kömmähdystään vaan myönsi syyllistyneensä rikokseen.

Poliisi mätkäisi Rantalalle 12 päiväsakkoa kalastusrikkomuksesta. Helmikuussa syyttäjän vahvistamasta päätöksestä paljastuu, että Rantalan tuloilla maksettavaa napsahti 144 euroa.

 

"Kaveri antoi pussin minulle"

Seiska tavoitti Rantalan, joka ei olisi aluksi halunnut keskustella asiasta.

– Tuota… Kyllä mä jättäisin tällaiset asiat käsittelemättä. Ihmiset tekevät virheitä, Rantala lausui.

Tämän jälkeen Rantala ryhtyi selittämään tarinaa ”aasialaistaustaisesta” kaverista, joka oli antanut kuhat hänelle.

– Siinä oli sellainen aasialaistaustainen kaveri, joka antoi pussin minulle. Hän ilmeisesti tiesi, että ratsia oli tulossa, kun hän luikki siitä pois. En katsonut, mitä kaloja siinä pussissa oli, Rantala selvitti.

Rangaistusmääräyssakon mukaan ette kuitenkaan kiistänyt asiaa poliisille?

– Yritin selittää asian poliisille mutta he eivät uskoneet. Tiedän sen (aasialaistaustaisen) kaverin hyvin ja miltä hän näyttää. En halunnut oikeuteen lähteä tämmöisestä asiasta, Rantala jatkoi. 

 

 

Kuvassa kopio Rantalan sakosta. Hän ei kiistänyt tekoa.

 

Rantalan kuva: Yrittäjät.fi

 

 

 


Teksti:
Panu Hörkkö
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!