Uutiset

Votka pelasti myrkytetyn koiranpennun - tiesitkö tätä konstia?

11.03.2014 18:02

Australialainen Charlie-koiranpentu teki maaliskuun alussa kuolemaa nuoltuaan jäänestoainetta omistajansa autotallin lattialta.

Aine heikensi pikkuturren munuaisten toimintaa kovaa vauhtia ja elinaikaa arvioitiin olevan jäljellä enää joitain tunteja.

 

Alkoholi estää myrkyttymisen

Apu löytyi kuitenkin yllättävästä keinosta - alkoholista. Alkoholi on nimittäin eräänlainen estäjä jäänestoaineen myrkylliselle etyleeniglykolille. Kun elimistössä on molempia, se keskittyy prosessoimaan alkoholin etanolia, minkä seurauksena jäänestoaineen etyleeniglykolin tappavat aineenvaihduntatuotteet jäävät syntymättä ja aine huuhtoutuu pois kehosta.

 

Viinaa suonensisäisesti - ja kauhea krapula!

Eläinlääkäri annosteli Charlielle votkaa ensin kirsun kautta ja lopulta suonensisäisesti. Kaikkiaan pikkuruinen maltankoira sai 700 millilitraa vodkaa kahdessa päivässä.

Sivuoireena Charlie sai tietysti kunnon kännit - ja kauhean krapulan.

- Charlie oli epäilemättä humalassa. Se törmäili ympäriinsä, ja kun menin taputtamaan sitä, se työnsi minut pois muiden juoppojen tapaan. Se myös oksenteli vähän ja inisi kuin humalainen, Charlien omistaja Jacinta Rosewarne kuvaili Herald Sunille.

Kipuilu kuitenkin kannatti. Nyt pikkukoira voi jälleen mahtavasti.

KATSO VIDEO CHARLIE-HAUVASTA ALTA!

KUVA: YOUTUBE

 

KATSO MYÖS:

Leijona tapasi pentunsa ensimmäisen kerran: pinna paloi saman tien - video!

Kaksi koiraa, yksi jäätelötötterö - kuinkas sitten kävikään?

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!