Hyppää pääsisältöön
Virolainen Veiko Aarnion oikeudenkäynnissä: Uudisti rajut väitteensä!

Virolainen Veiko Aarnion oikeudenkäynnissä: Uudisti rajut väitteensä!

Huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynti huipentui maanantaina (7.3.) virolaisen Veikon kuulemiseen. Veikoa kuultiin oikeudessa videoyhteyden kautta Saksasta, missä hän asuu.

Seiska kuvasi Veikon, kun hän saapui aamupäivällä saksalaiselle poliisiasemalle todistamaan.

Videoyhteys Veikoon Helsingin käräjäoikeudesta saatiin puolilta päivin. Yhteys tosin pätki kuulemisen aikana. Paikalle oli järjestetty myös saksan- ja vironkieliset tulkit, mutta Veikon todistus hoidettiin suomeksi. 

 

Yhdisti mafiosoon

Veikon mukaan Aarnion rikoskumppani oli edesmennyt virolainen mafiapomo Kalev Kurg.

– Tiedän, että Jari teki Kalevin kanssa bisnestä. Yksi oli naisbisnes. He eivät ottaneet rahaa naisilta vaan vuokrista. Toinen bisnes oli veropetos, jossa tyhjiä tietokonelaatikoita toimitettiin Viroon, ja niistä saatiin taxfree-rahat. Myöhemmin kovemmat aineet ja kovemmat bisnekset. Tiesin, että hommat pelaa ja rahat liikkuu. Tehtäväni oli varmistaa, että rahat menivät oikeaan paikkaan, Veiko väitti oikeudessa.

Veikon väitteiden mukaan hän antoi Aarniolle useita kertoja kirjekuoria, joissa oli hänen käsityksensä mukaan rahaa.

 

”Sain rahat Kekeltä”

Syyttäjä kysyi, mielsikö Veiko kuorien olevan laittomista bisneksistä. 

– Kaikki Kalev Kurgin bisnekset olivat laittomia, Veiko vastasi. 

Aarnio on väittänyt, että edesmennyt miljonääriliikemies Heikki Tamminen antoi hänelle 447 000 euroa. Aarnion mukaan Veiko toi rahat hänelle Helsingin kaupunginteatterin parkkipaikalle. Hänen mukaansa oikeudessa nyt kuultu Veiko on kuitenkin väärä Veiko.

Veiko puolestaan kertoi oikeudessa vieneensä Aarniolle rahat. 

– Sain rahat joltakin Kekeltä Hakaniemen Ympyrätalolla. Kuori oli paksumpi kuin normaalisti. Ne olivat aina eri paksuisia, Veiko muisteli. 

 

Meileistä kuohuntaa

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi hiillosti Veikoa haltuunsa saamillaan sähköposteilla, joita Veiko oli lähettänyt kaverilleen. Leppiniemen mukaan Veiko oli nimennyt eräässä meilissä erään Aarnio-jutun tutkinnassakin mukana olleen KRP:n tutkijan huumepomoksi. 

– Tarkoitin, että kyseinen poliisi on KRP:ssä pomo, Veiko lausui kiistäen puhuneensa huumeista. 

Veiko hermostui Leppiniemelle useaan kertaan, koska tällä oli hallussaan hänen henkilökohtaisia sähköpostejaan. Veiko kieltäytyi kommentoimasta niitä eikä suostunut puhumaan muista poliiseista kuin Aarniosta nimeltä. 

Leppiniemi myös epäili, että Veiko on saanut taloudellista hyötyä todistuksestaan.

– Minulla ei ole mitään Jaria vastaan. Mikä sadisti minä olen, että haluan hänet vankilaan. Minulle on ihan sama missä hän on, enkä halua häntä mustamaalata, toisin kuin te olette minulle tehneet.

 

 

 

Teksti:
Panu Hörkkö
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!