Vihdoin vapaalle jalalle! Erikoisissa oloissa jääkiekon MM-kisat pelanneet Nuoret Leijonat haaveilivat raikkaasta ulkoilmasta - suunnitelmissa tyttöystävän ja mummon tapaamista!

Uutiset | 17.01.2021 12:01

Kuvassa Topi Niemelä ja Anton Lundell.

Maailmanlaajuisesta koronapandemiasta johtuen myös alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-turnaus pelattiin koronakuplassa. Maailman kovinta juniorikiekkoa lätkittiin vuodenvaihteessa Kanadan Edmontonissa, jossa Suomi venyi upeasti pronssille.

Nuoret suomalaiskiekkoilijat eivät kuitenkaan päässeet tutustumaan Albertan aroille sen kummemmin. Kaikkia MM-joukkueita ja niiden taustahenkilöitä testattiin päivittäin eikä hotellin ja jäähallin ulkopuolelle ollut kellään mitään asiaa.

Lue myös: Patrik Laine lyö luun kurkkuun, luvassa paljon tappeluita ja finaaliparikin jo käytännössä selvillä – Esa Tikkanen lataa tiskiin historiallisen kovat NHL-ennustukset: ”Näin tulee käymään”

Koronoakupla oli täydellinen: turnauksen alkuvaiheessa pelaajien piti olla päivätolkulla eristyksissä hotellihuoneissaan. Myöhemmin liikkuminen hieman vapautui, mutta lähes kuukauden kestäneen turnauksen aikana ulkoilmasta pääsi nauttimaan vain yhdellä loistohotellin parvekkeella.

– Siellä pääsi sentään vähän kävelemään edestakaisin, kapteeni Anton Lundell, 19, kertoo.

Nauttivat ulkoilmasta

Niinpä ei ollut yllätys, että kotimaahan palattuaan Nuoret Leijonat painelivat ensitöikseen ulos raittiiseen ulkoilmaan. MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi nimetyllä Topi Niemelällä oli tosin muitakin suunnitelmia.

– Kun menen kotiin, ajattelin ottaa ihan iisisti ja vietän perheen kanssa päivän. Käyn myös moikkaamassa mummoa ja tietysti myös tyttöystävää, huippulupaava Kärppä-puolustaja suunnittelee.

Lue myös: Jääkiekkoilija Anton Lundell, 19, herättää huomiota Floridassa – näin Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen kehaisee nuorukaista

Mikään rangaistuslaitos kanadalainen koronakupla ei kuitenkaan ollut. Suomi majoittui huippuhotelliin, ja pelipaikkana toiminut Edmonton Oilersin kotihalli Rogers Place kuuluu koko taalaliigan hienoimpiin.

– Oli se kyllä hieno kokemus. Tosi hieno halli ja hienot on puitteet, Porin Ässien väkkärähyökkääjä Roni Hirvonen hämmästelee Seiskalle.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press, YouTube ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!