fbq
Uutiset
30.12.2020 19:41
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Jeren albumi ja Pressikuva
Jere Nyström
Viestejä ropisee! Korkeushyppääjä ja drag-tähti Jere Nyström, 16, on ehdolla vuoden esikuvaksi Suomen urheilugaalassa: "Tosi hienoa!"
Uutiset
30.12.2020 19:41
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Jeren albumi ja Pressikuva

Transsukupuoliseksi itsensä määrittelevä 16-vuotias Jere Nyström on ehdolla 14. tammikuuta järjestettävässä Suomen urheilugaalassa vuoden esikuvaksi.

Nuorukainen itse otti asian hyvin vastaan alkuhämmennyksen jälkeen.

- En meinannut ensin uskoa koko asiaa, se tuntui niin suurelta jutulta! En ole erikseen koittanut olla esikuva vaan tehdä juttuja, jotka tuntuvat itseltä oikealta. Sitten tulikin se fiilis, että ehkä kuulunkin juuri tähän kategoriaan. On tosi hienoa, jos joku minut ajattelee esikuvana, Jere pohtii Seiskalle.

Lue myös: Transsukupuolinen Jere Nyström, 16, on korkeushypyn Suomen mestari ja drag-maailman uusi supertähti - katso!

"Olen tyytyväinen ihan tällaisena itseeni"

Jere on kolminkertainen nuorten Suomen mestari korkeushypyssä ja niitti mainetta myös syyskuussa järjestetyssä Queer of the Year -vähemmistögaalassa.

- Se on totta, että mä olen melkein aina tiennyt olevani trans mut sen sanominen äänee on tuntunu tosi vaikeelta koska harrastan korkeushyppyy/yleisurheilua ... korkeushypyn kohdalla mikään tai kukaan ei saa mua lopettaa sitä lajia ja se on mulle täysin fine kilpailla miesten sarjassa, Jere kirjoittaa Instagram-tilillään

Jeren transsukupuolisuus nousi laajemmin julkisuuteen, kun Helsingin Sanomien Kuukausiliite teki Jerestä laajan artikkelin. Monilahjakkuus kertoo kuitenkin saaneensa asian tiimoilta paljon kyselyjä, mutta paljon on tullut myös hyvää palautetta.

- Kerroin noin vuosi sitten homoudestani ja nyt transsukupuolisuudesta. Se helpotti itseä tosi paljon. Olen tyytyväinen ihan tällaisena itseeni ja toivon, että ihmiset ymmärtävät. Oli hienoa saada viestejä, että myös moni muu on uskaltanut kertoa lähimmilleen suuntautumisestaan minun jälkeeni. Negatiivista palautetta en ole jäänyt miettimään.

jere nyström

Vuoden esiintyjä -titteli

Syyskuun Helsingin Pride-viikoilla Queer of the Year -gaalassa Jere palkittiin vuoden esikuvana ja samaisen tapahtuman artistikilpailussa Jere voitti vuoden esiintyjän tittelin omalla drag show -numerollaan. 

- Olen tosi tyytyväinen, että kaikki tuo tapahtui, erityisesti tuollaisessa ympäristössä palkinto tuntui hyvältä, koska sain arvostusta samantyyppisten ihmisten puolelta. Samoin oli hienoa toteuttaa haave drag-esiintymisestä, Jere miettii Seiskalle.

Tammikuussa Jere täyttää 17 vuotta.

- Loppuisipa korona pian! Haluan päästä rikkomaan omia urheiluennätyksiäni ja myös esiintymään lisää drag-artistina, tuleva synttärisankari myöntää.

jere nyström

Huikea jouludragshow

Jouluna Jeren esiintyi Nisa Sorayan ja hänen tiiminsä toteuttamassa joulushow´ssa yökerho Herculeksen nettipalvelussa.

- Numerosta tuli hyvin omantyyliseni, mallimainen ja siinä oli paljon poseerauksia. Suunnittelin koko numeron itse ja oli tosi kivaa, ettei drag-ura loppunut yhteen esiintymiseen. Haluaisin jatkossakin tehdä lisää esiintymisiä ja kehittyä tuollakin alalla, Jere kertoi Seiskalle.

Lue myös: Ohhoh, tällainen on Suomen suurin ja syntisin jouludragshow - katso pikkutuhmat kuvat!

Iskelmätaivaan kiintotähti ja joulushown äiti Nisa puolestaan ylisti Seiskalle Queer of the Year -kisasta löydetyn Jeren kohteliaita käytöstapoja, luonnetta ja täsmällisyyttä.

- Uuden kisan ja sieltä löydettyjen nuorien lahjakkuuksien joukosta löytyi myös Jere Nyström, joka on erinomaisen hyvä esimerkki tällaisten kisojen järjestämisen tärkeydestä. Queer of the Year on ainoa vähemmistögaala Suomessa ja nimenomaan uusien kykyjen estradi. Ensi vuodeksi haemme kilpailulle tv-kanavaa, Nisa paljasti viime viikolla.

Dragshow

Lue myös: Drag-tähti Aarni Mikkola voitti Suurin pudottaja -kisan - selätti diabeteksen hurjalla elämäntapamuutoksella: "Tämä oli tuplavoitto!"