Eeli Tolvanen

Vapise, Kanada! Jukka Jalonen ja Raimo Helminen hehkuttavat Suomen salaisinta asetta: ”Voi verrata Patrik Laineeseen”

Uutiset | 26.12.2017 19:55

Alle 20-vuotiaden MM-lätkäturnaus polkaistaan tänään käyntiin todellisella herkkupalalla, kun Kanada ja Suomi selvittelevät välejään Buffalossa.

Kummallakin joukkueella on tavoitteena paitsi kultainen mitali, myös kasvojenpesu: vuosi sitten Leijonat romahti rumasti hallitsevina maailmanmestareina karsintasarjaan, kun taas Yhdysvallat kylvetti Kanadaa sen kotikaukalossa käydyssä MM-finaalissa.

Lue myös: Maailman paras kiekkoviihde alkaa tänään – kaataako Suomi Kanadan? Eeli Tolvaselta myrskyvaroitus: ”Menemme päätyyn asti”

Nyt vaahteralehtipaidat janoavat taatusti kostoa jenkkien omalla maaperällä. Mutta sanansa on sanottavana Suomellakin, jonka ykköspyssynä tähtäilee Helsingin Jokerien 18-vuotias ihmepoika Eeli Tolvanen.

– Eeli on kyllä mielenkiintoinen poika. Noin nuoreksi kaveriksi hän on kehittänyt itsestään kohtuullisen hyvän jääkiekkoilijan, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen kehaisee Seiskalle.

Jukka Jalonen vertaa Eeli Tolvasen laukauksen laatua Patrik Laineen hirmukutiin.
Jukka Jalonen vertaa Eeli Tolvasen laukauksen laatua Patrik Laineen hirmukutiin.

 

– Hän on hyökkäyspäässä supervaarallinen ja todella taitava: on hyvät kädet, osaa syöttää, osaa harhauttaa, osaa laukoa… Hän haluaa tehdä maaleja ja se laukaus on monipuolinen.

Lue myös: Jokereiden nuorella supertähdellä erikoinen lempinimi - malliesimerkki pukukoppihuumorista!

Joku voisi myös sanoa, että Tolvasen rannikkotykkiin verrattava laukaus on harvinaisen hyvä. Jalonen nyökkää.

– Harvalla kaverilla näkee sellaista vetoa. Kyllä sitä voi Laineen Paten laukaukseen verrata, vaikka he ovatkin vähän erityylisiä ja -kokoisia pelaajia. Mutta laukauksessa on kyllä paljon samoja elementtejä. Se on poikkeuksellisen nopea, kova ja tarkka.

Raimo Helminen näki pitkällä urallaan paljon kaikenlaista, muttei koskaan mitään Eeli Tolvasen laukauksen veroista.
Raimo Helminen näki pitkällä urallaan paljon kaikenlaista, muttei koskaan mitään Eeli Tolvasen laukauksen veroista.

 

Samaa mieltä on myös Jalosen apuvalmentaja, Suomi-kiekon lättylegenda Raimo Helminen.

– Kyllä. Ja Eelillä on vielä sellainen poikkeus, että hän ampuu lähes aina pienestä harhautuksesta. Vetoa edeltää joka kerta sellainen pieni vartalo- tai mailaharhautus, Raipe vinkkaa kotikatsomoihin.

Lue myös: Eeli Tolvanen venäläisestä KHL-kaupungista: "Tämä on kyllä surkein, missä ollaan oltu!"

Jalosen tavoin myös herra Helminen kuvailee Tolvasta kaikkinensa ”mielenkiintoiseksi pojaksi.”

– Kyseessä on kyllä lahjakas kaveri. Selkäytimestä tulee sellaisia ratkaisuja, jotka tuottavat tulosta. Eivätkä ne tule minun tai sinun käskystä, vaan häneltä itseltään, luonnostaan.

Suomi ja Eeli Tolvanen hyökkäävät tänään tapaninpäivänä Kanadan kimppuun. Suora lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:lla noin kello 22:35.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!