Vapautuksen peruuttaminen uhkaa – elinkautisvanki Toni Heikkilä: Viranomaiset haluavat kostaa vanginvartijan murhan!

Uutiset | 18.02.2019 08:29

Seiska kertoi viime viikolla, että ensimmäistä kertaa Suomen historiassa korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan hovioikeuden aiemmin tekemästä päätöksestä vapauttaa vanki.

Valituslupa koskee vartijan murhannutta Toni Heikkilää. Valittajana jutussa on Rikosseuraamuslaitos.

Lue lisää: Historiallinen käänne oikeuskäsittelyssä – perutaanko vartijan murhanneen elinkautisvangin vapautus? ”Hyvin poikkeuksellista!”

Kolme vuotta eristyksissä

Seiska tapasi Saramäen vankilassa elinkautistaan istuvan Heikkilän viime kesänä, ennen valitusluvan myöntämistä.

Tuolloin Heikkilä kertoi, että häntä oli koko tuomionsa ajan kohdeltu eriarvoisesti muihin nähden. Heikkilän mukaan hänelle on haluttu kostaa vartijan murha.

– Vankilat ovat yrittäneet kampittaa minua kaikin keinoin, eikä minua ole haluttu kuntouttaa yhteiskuntaan.

– Olen istunut koko tuomioni suljetuilla osastoilla ja pahimmillaan kolme vuotta putkeen eristyksissä. Riskiarvioni on kuitenkin niin matala kuin ihmisen tappaneella voi olla, Heikkilä kertoi Seiskalle tuolloin.

Hän myös vakuutti olevansa hyvin pahoillaan rikoksistaan.

– En kuitenkaan voi saada niitä tekemättömiksi.

Rikosseuraamuslaitos vastusti usean tänä vuonna vapautuvan vangin vapauttamista, mutta ainoastaan Heikkilästä valitettiin korkeimpaan oikeuteen. Heikkilä istuu tuomiotaan Saramäen vankilassa.
Rikosseuraamuslaitos vastusti usean tänä vuonna vapautuvan vangin vapauttamista, mutta ainoastaan Heikkilästä valitettiin korkeimpaan oikeuteen. Heikkilä istuu tuomiotaan Saramäen vankilassa.

 

Lue myös: Elinkautisvangin vapautus uhataan peruuttaa – näistä vapautuksista ei valitettu: Kolmoismurhaaja vapautui tämän kuun alussa!

Sovitteli rikosta

Seiska tavoitti Saramäessä edelleen istuvan Heikkilän puhelimitse, mutta hän ei halunnut kommentoida vapautuspäätöksestään tehtyä valitusta, koska sen käsittely on vasta edessä.

Hovioikeuden mukaan Heikkilän vapauttamista puolsivat lämpimät ja vakiintuneet perhesuhteet ja vahva tukiverkosto. Lisäksi mainittiin opiskelu ja aktiivinen osallistumien kursseihin ja toimintaan. Hän kävi lukionkin kirjoituksiin asti yksin sellissään. Heikkilä on myös pyrkinyt osallistumaan rikoksensa sovitteluun.

Vapauttamista vastaan puhuvat seikat olivat rangaistukseen johtaneen teon lisäksi vankilassa päihteisiin liittyvät rikkeet sekä jäsenyys järjestäytyneessä rikollisryhmässä.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!