Hyppää pääsisältöön
Väyrynen

Valtakunnansyyttäjänvirasto viranomaisten hämäräpuuhista Jari Aarnion naapurissa: Ei anna aihetta toimenpiteisiin!

Seiska sai viimein vastauksen kommenttipyyntöön valtakunnansyyttäjänvirastosta yli viikon odottamisen jälkeen. Kommenttipyyntö liittyi huumepoliisin ex-pomo Jari Aarnion naapurin Kenneth Väyrysen varastoon tehtyyn mahdolliseen salaiseen kotietsintään

TAUSTAA: VALTAKUNNANSYYTTÄJÄ VAIKENEE SYYTTÄJÄN JA POLIISIEN HÄMÄRÄPUUHISTA JARI AARNION NAAPURIN VARASTOSSA!

TAUSTAA: POLIISILLA ERIKOISIA SALAPUUHIA JARI AARNION NAAPURIN VARASTOLLA – NAAPURI TEKI TUTKINTAPYYNNÖN: ”KERROIN OLEVANI VÄYRYNEN JA ETTÄ TÄMÄ ON KASVIMAANI!”

TAUSTAA: POLIISI PENKOI SALAA JARI AARNION NAAPURIN VARASTON - NÄIN POLIISI JA SYYTTÄJÄ VASTASIVAT TUTKINTAPYYNTÖÖN: ”EI EDES EREHDYKSEN MAHDOLLISUUTTA!”

Aarnion naapurissa asuva Väyrynen teki viime vuonna tutkintapyynnön, kun kuuli naapureiden nähneen poliisien tonkimassa hänen varastoaan samalla, kun he tekivät Aarnion tontille kuuluisaa 64 800 euron rahakätkön löytymiseen johtanutta kotietsintää.

Tutkintapyyntö ei kuitenkaan johtanut mihinkään. Esiselvityksistä vastanneiden tutkinnanjohtajien syyttäjä Tapio Mäkisen ja Kaakkois-Suomen poliisin tutkinnanjohtaja Kai Virtasen mukaan päätös tehtiin esitutkintapöytäkirjojen ja kotietsinnästä vastanneen syyttäjä Jukka Haaviston antaman vastauksen perusteella. Mäkinen päätti kuitenkin jatkaa tutkintaa, kun Seiska julkaisi kuvat poliiseista penkomassa Väyrysen varastoa.

Mäkisestäkin tehty tutkintapyyntö

Erikoisen tapauksesta tekee se, että myös Mäkisen toimista esiselvityksen suhteen on jätetty tutkintapyyntö. Valtakunnansyyttäjänvirasto on ainoa syyttäjiä valvova taho Suomessa ja poliisirikosten esitutkinta on aina syyttäjien vastuulla. Seiska pyysi valtakunnansyyttäjänvirastoa kommentoimaan, miten on mahdollista, että sama syyttäjä, jonka toimista on jätetty tutkintapyyntö, jatkaa asian selvittämistä.

TAUSTAA: SAMAT VIRANOMAISET JATKAVAT JARI AARNION NAAPURIN VARASTON PENKOMISJUTUN SELVITYSTÄ HEIHIN KOHDISTUNEESTA TUTKINTAPYYNNÖSTÄ HUOLIMATTA!

– Seiskassa ja Iltalehdessä esitetyt väitteet Jari Aarnion naapurin kiinteistölle laittomasti tehdystä kotietsinnästä eivät tässä vaiheessa anna aihetta valtakunnansyyttäjänviraston toimenpiteisiin, koska asia on toimivaltaisten viranomaisten käsiteltävänä, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe viestii Seiskalle. 

– Uuden selvityksen osalta näyttäisi olevan kysymys sinällään tavanomaisesta tilanteesta, jossa tutkinnanjohtaja joutuu arvioimaan uudelleen aikaisemman päätöksensä ottaen huomioon esille tulleiden uusien seikkojen merkityksen. Mitään sellaista ei ole ainakaan tässä vaiheessa tiedossani, minkä vuoksi olisi aihetta epäillä tutkinnanjohtajien aikaisemmin, silloin käytettävissään olleiden tietojen perusteella tekemiä ratkaisuja virheellisiksi saati sitten sitä, että tutkinnanjohtajat olisivat syyllistyneet rikokseen päättäessä olla aloittamatta esitutkintaa. Niin ei olisi siinäkään tapauksessa, että uusi selvitys johtaisi kotietsintää koskevan esitutkinnan aloittamiseen, hän lisää.

Rappen mukaan pelkkä tutkintapyyntö ei tee Mäkistä esteelliseksi tutkimaan tapausta, mutta tilanne voi muuttua, mikäli häneen kohdistettu tutkintapyyntö johtaa esitutkinnan aloittamiseen.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!