Hyppää pääsisältöön
aarnio

Valtakunnansyyttäjä vaikenee syyttäjän ja poliisien hämäräpuuhista Jari Aarnion naapurin varastossa!

Seiska paljasti viime viikolla huumepoliisin ex-pomon Jari Aarnion naapurin Kenneth Väyrysen epäilevän, että poliisi teki salaisen ja luvattoman kotietsinnän hänen varastoonsa samalla, kun Aarnion tontilla tehtiin kotietsintää.

TAUSTAA: POLIISILLA ERIKOISIA SALAPUUHIA JARI AARNION NAAPURIN VARASTOLLA – NAAPURI TEKI TUTKINTAPYYNNÖN: ”KERROIN OLEVANI VÄYRYNEN JA ETTÄ TÄMÄ ON KASVIMAANI!”

TAUSTAA: POLIISI PENKOI SALAA JARI AARNION NAAPURIN VARASTON - NÄIN POLIISI JA SYYTTÄJÄ VASTASIVAT TUTKINTAPYYNTÖÖN: ”EI EDES EREHDYKSEN MAHDOLLISUUTTA!”

Väyrynen teki asiasta viime vuonna tutkintapyynnön sen jälkeen, kun oli kuullut naapureiden nähneen poliisien liikkuneen hänenkin tontillaan. Hän ei itse liity Aarnio-vyyhtiin muuten kuin asumalla Aarnion naapurissa. 

Tutkintapyyntö ei kuitenkaan johtanut mihinkään. Esiselvityksessä tutkinnanjohtaja, syyttäjä Tapio Mäkinen luotti kotietsinnästä vastanneen kollegansa, syyttäjä Jukka Haaviston tutkintapyyntöön antamaan vastaukseen, jonka mukaan Väyrysen varastoon ei hänen tietojensa mukaan ole tehty kotietsintää.Sekä Mäkinen että Haavisto väittivät Seiskalle, ettei kotietsintä Väyrysen varastoon ollut mahdollinen edes erehdyksessä. 

Seiskan uutinen johti uusintaselvitykseen

Tilanne muuttui, kun Seiska julkaisi haltuunsa saaman kuvan poliiseista penkomassa Väyrysen varastoa. Uutisen takia Mäkinen päätti jatkaa asian selvittämistä. Erikoisen asiasta tekee se, että myös Mäkisestä on hänen esiselvityksensä takia tehty tutkintapyyntö.

TAUSTAA: SAMAT VIRANOMAISET JATKAVAT JARI AARNION NAAPURIN VARASTON PENKOMISJUTUN SELVITYSTÄ HEIHIN KOHDISTUNEESTA TUTKINTAPYYNNÖSTÄ HUOLIMATTA!

Iltalehden mukaan Supon eläkkeellä olevan ylitarkastajan tekemä tutkintapyyntö koskee Iltalehden esiselvityksen tehneitä viranomaisia ja hän pyytää tutkimaan, onko esiselvitys tehty virkavelvollisuuksien edellyttämällä huolellisuudella. 

Seiska on maanantaista asti yrittänyt useaan kertaan tavoitella valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista kommentoimaan, miten viranomainen, jonka omia toimia tapaukseen liittyen vaaditaan selvitettäväksi, voi jatkaa kyseisen tapauksen selvittämistä. Toiviainen ei kuitenkaan ole vastannut kommenttipyyntöihin mitenkään. Kerta ei ole ensimmäinen, kun valtakunnansyyttäjä on vaiennut tietyille medioille.

TAUSTAA: RIKOSTOIMITTAJAN KOMMENTTI: SUOSIKO VALTAKUNNAN SYYTTÄJÄ YHTÄ MEDIAA? 

Valtakunnansyyttäjä on ainoa taho, jonka tehtävänä Suomessa on vahtia syyttäjiä. Sen lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu edistää syyttäjäntoiminnan oikeudellista laatua ja yhdenmukaisuutta.

Syyttäjä luotti kollegaan?

Poliisin osalta alkuperäisestä mahdollista salaisen kotietsinnän esiselvityksestä vastannut tutkinnanjohtaja Kai Virtanen Kaakkois-Suomen poliisista kertoi Seiskalle aiemmin, että asia selvitettiin asiakirjojen, eli Haaviston tutkintapyyntöön antaman vastauksen ja kotietsintäpöytäkirjojen, perusteella. Salaista kotietsintää tuskin olisi kirjattu mihinkään pöytäkirjoihin, sillä sellaisen tekeminen Suomessa kaikissa olosuhteissa laitonta.  

Siitä huolimatta esiselvityksessä tutkintapyyntöä ei tutkittu pöytäkirjoja tai Haaviston tutkintapyyntöön antamaa vastausta syvemmin.
 


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!