Hyppää pääsisältöön
Rikos

Valepoliisit piinaavat vanhuksia Helsingissä – pyysivät jättämään pankkikortin kiven alle!

Helsingin poliisi varoittaa kansalaisia kaupunkia piinaavista valepoliiseista. Rikoksesta epäillyt ovat ottaneet tähtäimeensä erityisesti vanhemmat ihmiset, joita painostetaan antamaan voroille esimerkiksi pankkikortti tunnuslukuineen.

Poliisi muistuttaa, ettei se missään tapauksessa ota yhteyttä tällaisten pyyntöjen merkeissä.

Yhteinen nimittäjä tapauksissa on se, että soitto on tullut tuntemattomasta numerosta ja keskustelujen sävy on ollut painostava.

Viimeksi sunnuntaina (23.4.) poliisina esiintynyt nainen soitti vuonna 1942 syntyneelle miehelle, jolle sepitettiin tarinaa etsintäkuulutetun kiinniottamisesta. Tässä tapauksessa uhri oli kuitenkin alkanut epäröidä, eikä antanut pankkitunnuksiaan.

Voro ehti tuhlata satasia

Eräässä tapauksessa uhrille väitettiin, että hänen pankkikorttinsa olisi kopioitu. Tekijän kiinnisaamiseksi kortti olisi pitänyt viedä tietyllä kadulla sijaitsevan puun juurella olevan kiven alle. Kortin tunnusluvun huijari sai kalasteltua puhelimessa.

Kun valepoliisi oli alkanut kysellä rinnakkaiskortista, uhri päätti hakea korttinsa puun juurelta takaisin. Maksuväline oltiin kuitenkin ehditty kähveltää ja rahoja tuhlata satojen eurojen edestä.

Rikoksista epäillyt ovat edelleen kateissa. Kokonaisuutta tutkitaan virkavallan anastuksena, petoksina ja petoksen yrityksinä.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!