Vain taivas on rajana! Janne Ahosen Mico-poika, 17, täräyttää tiskiin hurjat tavoitteet mäkihypyssä - uskallatko edes arvata, miten pitkälle nuorukainen hyppää vauhditonta pituutta?

Uutiset | 25.01.2019 17:03

Seiska vieraili hiljattain Lahdessa, jonka jylhillä hyppyrimäillä Mico Ahonen valmistautui tähänastisen mäkihyppuransa kovimpaan testiin. Itse Kuningaskotka Janne Ahosen poika valittiin vasta 17-vuotiaana Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen, joka ponnisti eilen torstaina (24.1.) Lahden hyppyrimäkien HS100-normaalimäestä MM-kisahyppynsä.

– Olihan se kisavalinta hieno juttu, mutta myös yksi tämän kauden tavoitteista. Tiedettiin, että mahdollisuus voisi olla jo nuorten kisoihin, vaikkei ikää vielä riitäkään, Janne Ahonen kommentoi Seiskalle.

– Mutta tähän ei ole tietenkään tyytyminen, vaan tästä mennään eteenpäin!

Lue myös: Seuraava kuningaskotka? Mäkilegenda Janne Ahosen 17-vuotias Mico-poika ohitti isänsä jo yhdessä asiassa – kuva!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Mico Ahonen.

Hurja vauhditon pituus

Isässä ja pojassa on paljon samaa. Kummankin olemus on jäyhän päättäväinen, eikä kumpikaan lörpöttele lämpimikseen. Siksi onkin hätkähdyttävää kuulla, kun Mico linjaa kylmänviileästi tavoitteensa.

– Maailmancupiin pääsy ja siellä menestyminen, mäkiviikon voitto sekä olympiamitali, hän listaa ilmeenkään värähtämättä.

Takavuosina mäkimiehet esittelivät ponnistusvoimaansa muun muassa ponkaisemalla paikoiltaan kerrossängyn yläpedille. Mico ei ole vielä moisia temppuja kokeillut, mutta vauhdittomasta pituudesta on jo esittää raakaa faktatulosta.

– Kyllä se sinne lähes kolmeen metriin menee.

Lue myös: Mäkilegenda Janne Ahosen Mico-poika jätti opiskelut peruskouluun – panostaa mäkihyppyyn ja kiihdytysautoiluun!

Juttu jatkuu videon jälkeen.

"Kaikki on mahdollista"

Jo 11-vuotiaana Lahden kuuluisasta betonista eli suurmäestä ponnistaneen Micon toistaiseksi paras suoritus on joulukuulta. Continental Cupiin eli maailman kakkoskiertueen Rukan-osakilpailuun päässyt Mico sijoittui tuolloin 45:nneksi.

Vielä ei siis ole aihetta paukutella henkseleitä, eikä Mico siihen toki sorrukaan. Janne-isän mukaan on silti tärkeää, että haaveita piisaa.

– Mico on nuori ja kehittyvä urheilija, kaikki on vasta aluillaan. Jos terveyttä piisaa, kaikki on mahdollista.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eetu Ampuja, Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!