fbqVain elämää -tähtien bisnekset vertailussa: Jari Sillanpäällä neljän miljoonan varat – Cheek jäi kakkoseksi! | Seiska
Jari SIllanpäällä on miljoonien varat.

Vain elämää -tähtien bisnekset vertailussa: Jari Sillanpäällä neljän miljoonan varat – Cheek jäi kakkoseksi!

Uutiset | 20.10.2017 15:05

Iskelmätähti Jari Sillanpää, 52, on kiistatta Suomen menestynein artisti, ja hänen ensilevynsä on Suomen kaikkien aikojen myydyin albumi. Käytännössä varmaa on, että hänen 272 000 levyn ennätystään ei rikota koskaan. Siltsun suosiolle ei näy loppua, vaikka hän rypeekin tällä hetkellä huumekohun keskellä.

Jarin omistama Bridgehead Productions Ltd Oy on menestyneimpiä alallaan. Valtavien voittojen ja varojensa lisäksi yhtiö omistaa kiinteistöjä yli kahden miljoonan arvosta. Jotain yhtiön tuloskunnosta kertoo se, että Siltsu on nostanut osinkoja kolmen viime vuoden aikana 1,1 miljoonalla.

Kultakurkku on erikoistunut sijoitustoiminnassaan asuntoihin. Niitä hänellä on Helsingissä useita, joista viimeisin hankinta on kattohuoneisto Punavuoresta. Peräti 2,3 miljoonan arvoinen, 236-neliöinen asunto laitettiin heti kauppojen jälkeen remonttiin.

Suomen-kotien lisäksi Jarilla on myös loma-asunnot Espanjan Fuengirolassa ja Thaimaan Pattayassa.

Cheekille 150 000 euron osingot!

Cheek nosti osingot.

Suomiräpin kultasormi Cheek eli Jare Tiihonen, 35, on Suomen musiikkihistorian taloudellisesti taitavimpia artisteja. Lahtelainen raspikurkku on rikkonut rajoja stadionkeikoillaan, kiitellyllä elämäkertakirjallaan ja siitä tehtävällä Veljeni vartija -elokuvalla. Tänä vuonna Cheek on kiertänyt Suomea Elastisen kanssa Profeetat-duona.

Cheekin omistama Liiga Music Oy on jättiläinen. Firma maksoi tuloksestaan 221 000 euroa veroa viime vuonna. Yritykselle on erilaisia sijoituksia puolellatoista miljoonalla, mutta myös käteistä makaa pankkitilillä 751 000 euroa. Cheek on sijoittanut rahojaan esimerkiksi helsinkiläiseen Skohan-yökerhoon. Ei siis ihme, että räppäri nostaa yhtiöstään vuosittain noin 150 000 euron osingot.

Apulanta on alansa goljatti!

Toni Wirtanen

Apulannan nokkamies Toni Wirtanen, 42, on bänditoimintansa lisäksi aktiivinen biisinkirjoittaja muille artisteille. Hänen kynästään on vuosien varrella syntynyt hittejä esimerkiksi Irinalle ja Kaija Koolle.

Tonin oman yrityksen tilinpäätöksiä ei ole julkaistu kahteen vuoteen, mutta Sturm Heinola Oy on yhtä kaikki vakavarainen yritys. Tonin ja bändikaveri Sipe Santapukin Apulanta Oy on puolestaan goljatti Suomessa, sillä se painii peräti 4,5 miljoonan liikevaihdolla. Siihen ei pysty mikään muu artisti- tai bändivetoinen firma Suomessa. Erikoisen yhtiöstä tekee se, että peräti 76 prosenttia firman myynneistä tulee muualta kuin musiikista. Apulanta Oy:llä on voitonjakokelpoisia varoja liki 1,3 miljoonaa euroa.

Tauko söi tulosta!

Jenni Vartiainen

Pop-diiva Jenni Vartiainen, 34, on kiistatta 2000-luvun menestynein naisartisti Suomessa. Yksityisyyttään suojeleva kaunotar on julkaissut kolme sooloalbumia ja neljänneltä levyltä on lohkaistu jo kaksi sinkkua.

Jenni pärjää myös yrittäjänä, vaikka se ei viimeisimmästä tilinpäätöksestä ilmene. Artisti oli pitkään tauolla, joka päättyi talvella Turvasana-sinkkuun. Ennen taukoa Jennin firma pyöri vielä 919 000 euron liikevaihdolla, josta jäi 669 000 euron voitto. Suurin osa Jennin miljoonavaroista on pantu poikimaan, ja rahaa yhtiön tilillä oli viimeisimmällä tilikaudella vain 171 000 euroa. Kolmen viime vuoden aikana Jenni on nostanut osinkoja yhteensä 355 000 euroa.

Radion soitetuin mies!

Juha Tapio

Gospel-muusikkona aloittaneen Juha Tapion, 43, hillitty karisma puree suomalaisiin. Hän on julkaissut vajaassa 20 vuodessa kymmenen albumia ja roppakaupalla hittejä. Esimerkiksi hänen Jotain niin oikeaa -rallinsa oli viime vuoden soitetuin kappale radiossa.

Juhan omistama Suurenmoiset Laulut Oy elää artistin tavoin parhaita vuosiaan. Yhtiö on tehnyt viidessä vuodessa yli 1,6 miljoonaa euroa voittoa. Hän myös nostaa firmastaan tasaisesti palkkaa, viime vuonna 156 000 euroa. Taseen perusteella Juha ei ole erityisen kiinnostunut sijoittamisesta, vaan suurin osa yhtiön varoista lepää pankkitilillä. Erilaisia arvopapereita yhtiöllä on kuitenkin 550 000 euron edestä.

Nostaa rehellisesti palkkaa!

Kaija Koo

Menestyksekkään uran tehnyt Kaija Koo eli Kaija Kokkola, 55, on onnistunut löytämään uutta yleisöä vuosikymmenestä toiseen. Hän on myynyt uransa aikana yli puoli miljoonaa levyä.

Vain elämää -poppoon sisäisessä vertailussa Kaijan firma ei koreile. Kaija Koo Tuotanto Oy teki vain maltillisen voiton, mikä johtuu osittain laulajan pitkästä sairauslomasta. Hän eroaa lähes kaikista muista Vain elämää -artisteista myös siinä, että nostaa yrityksestään rehellisesti palkkaa, viime vuonna 155 000 euroa. Kolmen vuoden aikana Kaija on nostanut firmastaan 190 000 euroa osinkoja.

Sanni hurjassa nousussa!

Sanni

Hitinsylkijä Sanni Kurkisuolla, 24, on kuukausittain puoli miljoonaa kuulijaa Spotifyssa, mihin moni artisti ei Suomessa yllä. Vain elämää -puristuksen jälkeen Sanni jää pitkälle tauolle.

Hänen Sanni Music Oy:nsä teki vain puolessa vuodessa yli 320 000 euroa voittoa. Muutos on hurja, sillä edellisellä täydellä tilikaudella tulos oli 189 000 euroa. Vaikka yhtiöllä on runsaasti varoja, firma ei ole vielä sijoittanut rahojaan mihinkään. Myös osingot ovat olleet maltillisia, niitä nostettiin viime vuonna vain 43 220 euroa.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!