Uutiset

Vaimo käy töissä! Tenavatähti Leif Lindgren viihtyy koti-isänä: Kotitöiden takia ei tule laiskoteltua

21.10.2020 15:21

Tenavatähdestä Suomen iskelmätaivaalle vuonna 1990 ponnahtanut Leif Lindgren on nyt 40-vuotiaana löytänyt rauhan uskosta ja perheestä.

Leif asuu perheensä kanssa Kuusamossa. Välit vanhempiin ovat läheiset, niin kuin romaneilla Leifin mukaan pitääkin olla.  

– Isä ja äiti asuvat huutoetäisyyden päässä. Meillä on ravitalli isän ja veljen kanssa. Kuuden hevosen tallin uusin tulokas, vuoden vanha suomalaisvarsa Eko-Aika on Leifin silmäterä.

– Ravuri siitä tulee, ja toivottavasti hyvä sellainen.

Nykyisin Leif keikkailee vain vähän ja esittää vanhaa mustalaismusiikkia. – Se kertoo entisajan romanielämästä. Hevosista lauletaan paljon, ne kuuluvat kulttuuriimme.
Nykyisin Leif keikkailee vain vähän ja esittää vanhaa mustalaismusiikkia. – Se kertoo entisajan romanielämästä. Hevosista lauletaan paljon, ne kuuluvat kulttuuriimme.

Lue myös: Tuomittiin vankilaan! Liljankukka-laululla Tenavatähdessä hurmannut Leif Lindgren harhautui suosion jälkeen elämän sivupoluille - tältä entinen suosikkilaulaja näyttää nyt!

Vaimonsa Mirette Lindgrenin, 43, kanssa Leif avioitui 24-vuotiaana.

– Olemme tunteneet lapsuudesta saakka. Poikamme Aleksi ja Frans syntyivät 2005 ja 2009.

Leif toivoisi valtaväestönkin opettavan lapsille suvaitsevaisuutta.  – Lapset eivät syrji, mutta jos lapsesta asti aivopestään, syrjintä tarttuu.
Leif toivoisi valtaväestönkin opettavan lapsille suvaitsevaisuutta.  – Lapset eivät syrji, mutta jos lapsesta asti aivopestään, syrjintä tarttuu.

 

Koti-isänä viihtyvä Leif kertoo poikien pitävän hänet vireessä. Mirette käy töissä, joten kotihommat ovat usein Leifin vastuulla.

– Ei tule laiskoteltua. Vanhempi poikani on kiinnostunut metallialasta tai hevosenkengittäjän työstä.

Frans  ja Aleksi ovat saaneet Leifin iloksi elää kokematta syrjintää. – Ukkini tuli Kuusamoon 1930-luvulla ja raivasi meille tien valtaväestön keskelle.
Frans ja Aleksi ovat saaneet Leifin iloksi elää kokematta syrjintää. – Ukkini tuli Kuusamoon 1930-luvulla ja raivasi meille tien valtaväestön keskelle.

Lue myös: Iskelmälegendat tekivät kunniakujan! Tenavatähti Leif Lindgren menestysvuosistaan: Enää en suostuisi laulamaan sellaiselle yleisölle

Rakkaus on perusarvojani

Leif saa voimaa uskosta ja romaniperinteeseen kuuluvista arvoista.  

– Olen ylpeä mustalaisuudestani ja siitä, miten kohtelen muita. Monet romanit ovat sulautuneet valtaväestön joukkoon väärällä tavalla.

– Kunnioitus, rakastaminen, arvostus ja auttamisen halu ovat perusarvoja, joista ennen oltiin ylpeitä. Valitettavasti se on katoava luonnonvara koko Suomessa, ei pelkästään romaneilla.

Lue myös: Tenavatähti Leif Lindgren avautuu vankilatuomiostaan: Olin mukana väkivaltatilanteessa

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Timo Lindholm ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!