Uutiset

Uuden ökysyöttölän avaava Tomi Björck painaa pitkää päivää: ”Ihmiset luulevat hauskasti, että…!”

05.09.2020 18:31

Kulunut kesä oli poikkeuksellinen ravintoloitsija Tomi Björckille, 40. Pitkään Australiassa asunut miljonäärikokki on saanut kokea Suomen suven ensi kertaa vuosiin.

– Olen päässyt surfaamaan Hangossa ja nauttimaan Punavuoren urbaanista sykkeestä. Aion myös viedä poikani Lahden maauimalaan hyppyrimäkien juurelle. Se on niin siisti mesta! Ehkä sen ymmärtää vasta ulkomailla asuttuaan, miten makea maa Suomi on, lahtelaistaustainen ökykokki fiilistelee.

– Kesä on kulunut enimmäkseen töissä. Olemme kuvanneet MasterChefiä ja muu aika on mennyt Lily Lee -ravintolalleni.

Lue myös: Miljonäärikokki Tomi Björck toi perheensä Australiasta Suomeen – katso kuva kesäkämpästä!

Kesällä tehtiin MasterChef Suomea, ja lähes kaiken siitä liienneen ajan Tomi käytti ravintolansa hiomiseen.
Kesällä tehtiin MasterChef Suomea, ja lähes kaiken siitä liienneen ajan Tomi käytti ravintolansa hiomiseen.

Painan töitä aamusta iltaan

Helsingin Erottajalla modernia aasialaismurkinaa tarjoileva Lily Lee avautui samoihin aikoihin elokuun puolivälissä kuin Tomi juhli nelikymppisiään. Vaikka avajaisista on vasta jokunen viikko, on seuraavakin ökyravintola jo tuloillaan.

– Mikäli kaikki osuu maaliin, toinen ravintola aukeaa lokakuun lopulla. Olen yrittäjä henkeen ja vereen ja painan duunia aamusta iltaan. Kun mennään täysillä, niin mennään täysillä.

Lue myös: Hahaa! Tomi Björck nähtiin erikoisissa puuhissa helteisessä Helsingissä – kuva!

– Ihmiset luulevat hauskasti, että ravintolat vain tupsahtavat. Todellisuudessa ravintoloita suunnitellaan kauan. Lilynkin kohdalla töitä on tehty neljä vuotta, joista viimeisimmät kaksi joka ainoa päivä. Ravintolat ovat isoja koneistoja, ja niissä riittää paljon mietittävää.

Enempää Tomi ei tulevasta ravintolastaan hiisku, kuin että sekin toimii Aasia-linjalla.

Vastikään 40 täyttäneen Tomi Björckin kesä on kulunut MasterChef Suomen kuvauksissa ja aasialaisravintola Lily Leen kuumassa keittiössä. – Rakastan painaa täysillä duunia!
Vastikään 40 täyttäneen Tomi Björckin kesä on kulunut MasterChef Suomen kuvauksissa ja aasialaisravintola Lily Leen kuumassa keittiössä. – Rakastan painaa täysillä duunia!

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen ja MTV
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!