fbq
Uutiset
26.11.2014 12:34
Teksti: Kai Merilä|Kuvat: Seiskan toimitus
Uskomaton taistelu: poliisi tuhoaa Timon hamppusadon joka vuosi!
Uskomaton taistelu: poliisi tuhoaa Timon hamppusadon joka vuosi!
Uutiset
26.11.2014 12:34
Teksti: Kai Merilä|Kuvat: Seiskan toimitus

Keiteleläinen Timo Haara, 40, on käynyt jo runsaat kuusi vuotta toivotonta taistelua poliisia ja suomalaista lainsäädäntöä vastaan.

Hamppua omien sanojensa mukaan hyötykäyttöön kasvattava Haara pitää itseään maataloustuottajana. Poliisi katsoo Haaran viljelevän hamppua huumausaineeksi ja on jo tuhonnut Timon sadon kuutena vuotena peräkkäin.

- Erikoisinta tässä on se, että moni minua vastaan nostettu syyte on kaatunut oikeudessa laittomana. Jostain syystä suomalaiset viranomaiset eivät osaa päättää, saanko viljellä hamppua vai en, Timo Haara tuhahtaa.

 

Minun kuuluisi saada EU:n maataloustukea

Suomessa kuitu- tai öljyhamppua eli alle 0,2 prosenttia THC:tä sisältävää hamppua saa viljellä vapaasti.

- Hamppulajikkeestani ei edes saisi huumetta, kuin kovalla jalostustyöllä. Kasvieni THC- eli huumepitoisuutta ilmaiseva luku on yleensä paljon alle 0,2 ja minun kuluisi saada sen mukaan EU:n maataloustukeakin, hamppumies jyrähtää.

Hamppumies haluaisi tehdä kasvattamastaan hampusta muun muassa ravintoöljyjä, bioenergiaa ja kuituja kangasteollisuutta varten.

 

Joutui vankilaankin

Timo on istunut viljelyksiensä vuoksi linnassa. Hinta on ollu kova, joten miksi Timo yhä jatkaa?

Vyyhti avautuu uudesta Seiskassa, josta löytyy Timon uskomaton tarina uskomattomasta taistelusta. Lue koko tragikoominen juttu lehdestä!

 

 

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »