Hyppää pääsisältöön
Jani Avalon

Uniikin ja Jani Avalonin uuden kappaleen todellinen ”tuottaja” oli Janin kaksivuotias tytär: pimputteli lelupianoa!

Räppärinä vaikuttava Uniikki teki uuden aluevaltauksen EDM-musiikin saralla äskettäin julkaistulla tuottaja Jani Avalonin IBIZA-kappaleella. Avalon paljasti Seiskalle, että kappale sai alkunsa erikoisella tavalla.

– Kappale sai alkunsa siitä, kun kaksivuotias tyttäreni pimputteli omaa lelupianoaan, ja jossain kohtaa huomioni kääntyi johonkin, mitä hän soitteli. Sain siitä melodian päähäni ja aloin rakentaa biisiä. Sitä ennen olin eron takia kadottanut inspiraationi täysin, mutta tyttäreni sai sen heräämään uudestaan. Hän on kappaleen todellinen ”tuottaja” siis, Jani nauraa.

"Kaksi kääpiötä työstää..."

Uniikkia tuottaja ei joutunut maanittelemaan mukaan kappaleelle.

– Olimme puhuneet yhteistyöstä jo pidempään, ja kun esitin biisin hänelle, hän totesi heti, että tässä on potkua ja häneltä alkoi tulla ideoita. Meillä klikkasi saman tien. Uniikin kanssa on helppo duunata, koska kun yhteinen sävel soi, ja kaksi kääpiötä työstää ja heittää ideoita yhdessä, niin tulee hyvää jälkeä. Uniikki klaarasi EDM-hommat todella hyvin, Jani kertoo.  

Uniikki jani avalon

– Aloimme ideoida kappaleen aihetta, ja tietenkin esiin tuli kesä ja bilettäminen. Emme vielä ideoidessa tosin tajunneet, kuinka lämmin kesä olisi tulossa. On ollut aikamoinen yllätys kuulla oma biisinsä jossain baarissa, ja huomata, kuinka paljon jengi diggaa, hän lisää.

Luvassa yllättäviä yhteistyökuvioita

Kappaleen tekoprosessi tapahtui Janin mukaan todella nopeasti. Hän itse ei ehtinyt mukaan laulujen äänityksiin, joista huolen piti Rähinä Recordsin pomo ja Elastisen entinen Fintelligens-aisapari Iso H. Kappaleen kuoro-osuuksissa esiintyy myös muita Rähinän artisteja. 

Jani on itsekin tehnyt aikoinaan hip hoppia, mutta siirtynyt hiljalleen kaupallisen tanssimusan genreen, jonka hän kertoo suosikikseen. 

– Tälle vuodelle on tulossa aikamoinen kattaus uutta tavaraa, ja biiseillä kuullaan useita isoja artisteja, joiden ei odottaisi tekevän EDM-musaa ollenkaan, Jani paljastaa tulevista kuvioista.

Uniikin, Janin ja Janin kaksivuotiaan tyttären aikaansaannoksen voit kuunnella tästä:

 


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Jani Avalon

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!